Gemide kalan var mı, selam olsun onlara
15.6 ya kadar devam ![]()
Gemide kalan var mı, selam olsun onlara
15.6 ya kadar devam ![]()
Enesim hoşgeldin
Hoşbuldum hocam 15.6'yı geçerse haber verir misin bir soda açacağım ![]()
14,1 e çık orada kal zaten geceden sıfır çektim ![]()
Sakın zâlimlere meyletmeyin; yoksa onları saracak ateş size de dokunur. Aslında sizin Allah’tan başka hiçbir dostunuz, yardımcınız ve sizi sahiplenecek hiçbir güç yoktur. Öyleyse O’ndan başka bir dost aramayın; aksi halde O’nun yardımından da mahrum kalırsınız.
Hud Suresi 113.Ayet
Kültürel yozlaşma ve kapitalist düzenin tüketimi canlı tutmak amacıyla dayattığı yılbaşı ve piyango, Müslüman Türk toplumunu kadim değerlerinden koparıyor. Hıristiyanların kutsal günü Noel’den dönüştürülerek tüm dünyaya dayatılan kutlamalar arasında yer alan yılbaşı, AVM’ler, mağazalar ve televizyon programlarıyla adeta kendi kültürümüzün bir parçasıymış gibi normalleştirilerek Müslüman halkının gözüne sokuluyor.
Yılbaşı kutlamalarının İslam’la ve toplumun temel değer yargıları ile örtüşmediğine dikkat çeken “Noel ve yılbaşı kutlamalarının kültürümüzde yeri yoktur. Bir asır öncesine kadar ülkemizde yılbaşı kutlamaları gibi bir şey söz konusu değildir. Bu tür kutlamalar tamamen dışarıdan ülkemize sirayet eden zihniyetlerin dayatmasıdır. Çam ağacı süslemek, hindi kesmek, içki içmek, bunlar Müslüman için kabul edilemeyecek hareketlerdir. Bu tür eğlence ve kutlamalar kesinlikle İslam’a aykırıdır. Masum gibi gösterilen bu kutlama bizi milli ve manevi değerlerimizden uzaklaştırmaya yönelik sinsi bir tuzaktır. Müslüman yılbaşı kutlamaz”
“Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara zulmedenlerin, gözünü kırpmadan onları katledenlerin inanç ve kültürüne ortak olmayın. Bizi bize kırdıranlara benzemeyin. Neymiş efendim güya Hz. İsa’nın doğum gününü kutlayıp yeni yıla mutlu gireceklermiş. Yılbaşı kutlayan Müslümanlar aynı hassasiyeti İslam Peygamberi ve Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimiz’in Mevlid Kandili’ne gösteriyor mu? Ümmete seslenmek istiyorum. Artık uyanma vaktiniz gelmedi mi?”
19/03/2022 sonuna kadar izleyin ![]()
Hayırlı Sabahlar Hava Forum
Hocam o hatayı geçtiğimiz yarışmalarda yapmış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum
deneyim deneyimdir dedim diyeceğiz
Neyse daha çok sular akar tecrübe bunlar ![]()
Kocaeli İstasyonu gelsin de saç kurutma makinesi ve seyyar vantilatör ile bekliyorum ![]()
Bir kalkacak pir kalkacak
Bi anlık gafletle bonusu bozdum zaten hocam puan bile alamayacağım
rage-angry (1).gif
Bu pus kalkmıyomuydu ya hadi ![]()
İyi Geceler HF
Ömrümüzden bir yılı daha geride bırakıyoruz. Vakit, hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekme, yaptıklarımız mizana yani tartıya girmeden amellerimizi gözden geçirme vaktidir.
Rabbimizin “O gün insana, yapıp önden gönderdiği ve yapmayıp geri bıraktığı şeyler haber verilir.” ikazına uyup geride ne bıraktığımızı ve gelecekte ne yapacağımızı muhasebe etme vaktidir.
Vakit, dünyevileşme, israf, bencillik ve sınırsız tüketim arzusuna gem vurma vaktidir. Yolumuzu doğrultma, yönümüzü bulma vaktidir.
Vakit, vicdan mahkememizi kurup, hakikat aynasında kendimizi görme vaktidir.
Bizi ebedi kurtuluşa erdirecek salih amelleri ömrümüze katma vaktidir. Hâsılı vakit hayatımızı Kur’an ve sünnet ölçüsünde yeniden tefekkür etme vaktidir.
HF puanda gelir vergisi rekortmeni plaketi yerine bu olabilirdi gerçekten
![]()
Serengeti de ve Kış liginde hf bardak falan yerine 6lı soda olsa daha gayretli yarışırdın diye düşünüyorum ![]()
Hahahaha
![]()
Gözümden yaş geldi Enes , Allah da seni güldürsün
Sağol abi yönetimden sana özel bu rozetin verilmesini talep ediyorum ![]()
İnişdibi ile takviye yollarım gerekirse sana
Enes kardeşim , sen sadece 1 haftalığına ara verirsin
İnşaAllah toparlarız abi ![]()
kermit-falling.gif
An itibariyle zirveyi terk etmiş bulunmaktayım ![]()
Geçen sene bugünden getirdim bakın diye ecmwf 240 saatte böyle denemeler yapıyordu sonuç bu tarihlerde hiç bir şey olmamıştı ilk karı da 20 Ocak gibi almıştık ama sağlam almıştık ümit kesmeden çok da ümitlenmeden takibe devam İnşaAllah rahmet bizden eksik olmayacaktır.
“Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse bilsin ki, Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Onlar müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı onurlu ve zorludurlar. Allah yolunda mücahede eder ve bu hususta dil uzatan hiçbir kimsenin ayıplamasından korkmazlar...”
Elmalılı ve Bediüzzaman Said Nursi de bu ayetin övgüsüne mazhar olanlardan birisinin Türk milleti olduğunu söylemişlerdir. Ancak her iki alim de ayetin öncesindeki tehdide düşmekten sakınmak konusunda uyarı yaparak, İslama hizmetin devam etmesi gerektiğini önemle vurgulamışlardır. (Elmalılı, ilgili ayetin tefsiri; Nursi, Mektubat, Yirmi Altıncı Mektup)