Beiträge von Virga
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
Önceki gün gece hala çocuklarımı 16 servis dolusu gıda-yiyecek ile Hataya gönderdik. Gece itibariyle bölgeye ulaştılar. Kırıkhandalar ve durumun gerçekten kötü olduğunu şehrin çoğunun yıkıldığını söylüyorlar. Şehre girişte herhangi bir engelleme olmadığını söylüyorlar. Bu gecede eşimin kuzeni Kartal'dan yola çıktı İski çalışanı.
Bu hafta sadece pazartesi işe gittim. Senelik izin kullandım bölgeye gitmek için ama Astsubay olan kuzenim psikolojin kaldıramaz yük olursun bunu da düşün dedi. Bunun üzerine Sultanbeyli'de yardım ekibinde salı gününden beri esnaftan yardım toplamakla ve bunların bölgeye ulaşması için çabaladım.
Bugün an itibariyle Karamürsel'deyiz burada boş olan yazlık evler var onların sahiplerinden izin alıp evlerin listesini çıkarıyoruz. AFAD'a verilecek bu bilgiler ve kalmak isteyen depremzedeler bu yazlıklara yönlendirilecek.
-
Şimdi siz bizi tanımayanlar bizim için üzülüyorsunuz değil mi? İlcemiz Nizipte yıkılan tek binanın yanında ki petrol sahibi kurtarma ekibini petrolün tuvaletini kullanıyor diye kovmuş. Bunu üzerine getirilen mobil tuvaleti de burası benim özel mülküm, kim ölürse ölsün umurumda değil diyerek petrolü sahasına koydurmamış. Şimdi bu adama ne yapmak lazım vicdan sahibi insanlara soruyorum?
Onları toprak bile kabul etmez ki hocam. Gözleri kalpleri vicdanları mühürlenmiş onların. Ben artık Rabb'ime havale ettim böylelerini ve fırsatçı pislikleri hocam.
-
Sağlıkçı bir kaç arkadaşım bilgi geçiyorlar gruplarından ve sosyal medyadan.
Kartal Şehir Hastanesi ve Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil servislerini ve Polikliniklerini acil durumları olmadıkça vatandaşların kullanmaması gerektiğini bildiriyorlar. Deprem bölgesinden yaralı depremzedeler bu Hastanelere sevk ediliyormuş.
-
Malatya'da yıkılan çok katlı bir bloğun haberi var Tv'de B blok sapasağlam dururken A blok yıkılmış. Muhabir nedenini orada bulunan insanlara sorduklarında verilen cevap Zemin katta bulunan otoparka daha çok araç girsin diye kolonlardan bir kaçı kesilmiş

Abi niye böyle yapıyoruz

-
7 adet İHA 2 saattir Hatay'dan Şırnak'a kadar olan sınırlarımız üzerinde uçuş gerçekleştiriyor. Deprem bölgesi üzerinde görev gerçekleştiren İHA'lardan hariç.Sınırı geçen İHA'ların rotaları bilinmiyor. Genellikle Gaziantep, Şanlıurfa ve Şırnak tarafından sınır ötesine gidiliyor.
-
İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı/Carlo Doglioni:
"Türkiye, 30-40 saniye içinde üç metre hareket etti! Bu daha önce yaşanmış, görülmüş bir durum değil. Bu o kadar güçlü ve şiddetli bir deprem ki yıkılan binaların hepsi depremin enerji dalga boyunun gittiği yöne doğru yıkılmış. Maraş'ın dağ silsilesinde yaklaşık 40 km'lik bir yarık oluştu. Bu olağanüstü bir durum. Türkiye 3 metre Arap Yarımadası'na doğru kaydı. Kahramanmaraş’taki depremler o kadar şiddetliydi ki Grönland ve Danimarka’da da hissedildi."
-
Bölgede hava trafiği.
Hatay havalimanına hâlâ iniş yok
-
Fotoğrafa bakınca babama o kadar benziyor ki . 😢😢 Beyin kanaması öncesi o da böyleydi sigara hep ağzında olurdu. :(((
Hatırlattığım için özür dilerim hocam

Üzgünüm

-
Paylaşım yapmıştım ama silinmiş.
Japon biliminsanı bölgede yaşanan depremin en büyük kara depremi olduğunu açıklamış.
-
Dayım sigara ile hayata tutunmuş. Ağzından alamıyorlar ambulansa sigara ile bindirildi.
-
Hatay semalarında bulunan İHA , Onarımı yapılan havalimanı pistine test için iniş kalkış yapacak.
Bu testten sonra pist diğer uçaklara açılacak.
-
Duygularımın tercümanı olmuş
-
Pisti açılırsa çok iyi olacak bölge için
-
-
Cold.EFso hocam amcaoglunuz hakkında yazmışsınız duvarınızda gördüm durumu nasıl haber var mi hocam?

Hiç bilgimiz olmadı

Hocam sitem de etmiş

-
-
Parası var diye her mütahite istediği araziye istediği yapıyı yapma imkanı vermeyeceksin. Devlet eli ile sağlam zeminlere, 1. Kalite malzemeler ile işinin ehli mimar ve mühendisler doğrultusunda imara ve yapıya izin vereceksin. Yapılmış olan hali hazırda olan yapıların zemin ve yapı etütlerini denetleyip barındırdığı en ufak riskte yıkacak kentsel dönüşüme gireceksin. Rantı devlet ile durduracaksın. Oyum buyum şuyum diye kimseye müsamaha göstermeyeceksin. Sana bu anlattığım şeylerin ekonomik açıdan rakamsal boyutu korkunç geliyor ve imkansız gözü ile bakıyor olabilirsin. Ama bana inan iki tane para babasının cebine giren paranın 3'de 4'de 1i bile etmez. Sonrasında yaşanacak afetlerde harcadığın paranın yanına dahi yaklaşamaz. İş ki sen işi ehline var. İş ki millet olarak biz akıllı bilinçli ahlaklı olalım. 3 günde dünya yıkılıp 3 günde dünya kuruluyor. Her şey basit ve kolay. Sadece akıl
Hocam beni yanlış anlamayın amacım yazdıklarınızı yermek değil 🙏
Fay hatlarının üzerine, dere yataklarına ve uygun zemini olmayan yerlere şehirleşme yapıldığı sürece isterse en baba malzeme olsun en baba bina olsun sonuç yine hüsran olur

-
Ufak bir tavsiye. Gönderdiğiniz yardımların içine isimsiz mektuplar yazın. İnanın psikolojik açıdan mükemmel bir hareket.
Hocam ben her bir ürünü dağıtımda açmasınlar diye ayrı ayrı paket yaptım. Her paket için yazdım ve numaramı da yazdım altına. Biri bile dönerse bana çok mutlu olurum.