Daha birkaç gün önce samsunu kurtarmıştık. Şimdi ise Giresun merkez ve batı ilçelerini kurtardık. Biraz daha doğulasa ülke sistemi olur.
Beiträge von Smhk
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ocak sonu çok güzel ışık açtı 😎♥️ sistem dogulama trendinde yine sakın relax
Vakfıkebirde kaç cm?
-
Birdahaki gelecek sistem 2021 şubat ayını andırıyor. Umarım öyle olmaz da biraz daha doğular.
-
Ben açıkçası bu sistemden beklediğimden fazlasını aldım. Bulunduğum konum hem sıcaklık hem yağış bakımından şanslıydı. 30-40 cm birikim oldu. Yoroza kadar kıyı şeridinde bile kar var.
-
Şimdilik görünen 24-25-26 sında 100 metre üzerinde örtü oluşur. 250 metre üzeride coşar. 1-2 gün daha geçsin netleşir. Ordu, Samsun, Sinop kurtarır. Yer yer kıyıda örtü bırakır.
-
ECMWF beklediğim gibi geldi.
-
Ayıptır söylemesi kapımda 30cm kar var. 😃 250 metre rakımda 50 cm. Sabaha kadar böyle yağarsa kapımdaki kar 50 cm olur.
-
Beşikdüzü 115 rakımda kar 20cm'ye ulaştı. Beklentimi 40 cm'ye çıkardım. 😂
-
Pazar günü Ankara'da güzel kar yağışı var. Bana Ankara yolu göründü. 😂 Yeni sistem gelene kadar orada kalayım bari. 😃
-
Bizim iki aydır beklediğimiz soğuğu Marmara alacak. Ne yapalım, yapacak bir şey yok bereket olsun. Ben şahsen konumum adına çok güzel kar gördüm ve görmeyede devam ediyorum. Sabırlı olalım. Daha ocağın bitmesine 12 gün var. Şubatta var. Martta cemre düşmüş olsa da görsellik açısından da kar görebiliriz.
-
Şu anki sistemde eğlenebildiğiniz kadar eğlenin. Hafta sonu ekranlara ekmek banacağız. Her yer nasibini alsın. Çok şükür bizde görebildiğimiz kadar gördük. Devamı gelecektir. Hatta daha güçlüleri...
-
22-23 batı ve iç kesimlerin, 25-26-27'ninde bize geleceğini düşünüyorum.
-
Tirebolu, Görele, Eynesil, Beşikdüzü kıyılarında örtü oluşumları başlamış. Bildiklerim bunlar tabii diğer başka ilçelerde de tutmuş olabilir. Ama o değilde şu an Gaziantep'te olmak isterdim. 😂
-
Giresun’un doğusunun Giresun’dan daha çok,Rize’nin veya hopanın Trabzon’dan daha fazla,keza bazı Samsun ilçelerinin Samsun’dan daha çok yağış alması gibi düşünebilirmiyiz bu yoroz meselesini:) Batılı rüzgarlar kütleleri kıyımıza paralel taşıdığı için kütleler daha kuzey çıkıntılı yerlere daha çok yağış bırakıyor olabilir mi.Bafra,eynesil yoroz,of,Rize,hopa ortak yönleri şehir merkezlerine göre daha kuzeyli ve kütleleri ilk karşılayan yerler olduğu için olabilir mi:)Aslında sorum şu yoroz burnu olmasa ve Trabzon merkezi aynı konumda olsa bu Tür batılı rüzgarlı sistemlerde ne kadar değişiklik olur.Varsa konuya hakim bir arkadaşımız veya coğrafyacı bi arkadaşımız seve seve dinlerim

Coğrafyacı değilim 😃ama az çok yorum yapabilirim. Dağlarımızın denize paralel olması şanssız olduğumuz göstermez. Bulut yüksekliği ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bulut seviyesi şu an alçak ilerlediği için yorozdan güneye doğru giden yüksek yamaçlardan geçimi sağlanamıyor. Eğer ki dağların rakımı 800-900 metreleri geçmeseydi Trabzon daha şanslı olabilirdi. Dua edelim Ege bölgesindeki gibi denize dikey konumlanmamış.. 😂 İç Ege ve İç Anadolu bölgesi bu sayede yağışını alabiliyor.
-
Trabzon merkezdekiler üzülmesin. Yarın sabah-öğle saatleri arasından itibaren deklere merhaba diyeceğiz. Sıcaklıklar akşam ve gece kıyı şeridinde 0.5/-1 derece arasında seyredecektir. Bu da karın yerde tutunabilmesi için fazlasıyla yeterli.
Görele, Eynesil, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Tonya'da kar birikimi daha fazla olabilir. Yükseklerde eski karın üzerine yağacağı için bu sistemde sadece kıyılar için cm tahmini yapılabilir. Sistem sona erdiğinde, yüksek köylerde 1-1.5 metre kar kalınlıkları ölçülebilir.
-
eynesiledemi yağıyor yavaş yavaş geliyor demek
Hemde nasıl yağıyor öff. Bekle gelir orayada.
-
Bu sistemde Trabzon'un batısı daha şanslı gibi. Trabzon'da illa ki yağış görecektir. Haritalar toplamı veriyor. Haritada verdiğini birkaç saatte de alabilir. Veya güne yayılarakta alabilir. Perşembe akşamına kadar daha çok vakit var. Sabredin.
-
Şu an eski karın üzerine tutmaya başladı. 1-2 cm eklendi.
-
Eynesil ne olur
Cephe yağışı çok uzun sürmeyecek. 3-4 saate etkisini kaybedebilir. Bitmesine yakın 100 metre üzerinde örtü oluşabilir.
-
Bu gece yağış kara döner mi acaba Trabzon'da -8 ler giriyor gece
Trabzon şehir merkezini soruyorsan; Erdoğdu, Bahçeçik, Çamlık, Boztepe, Çukurçayır, Atatürk Köşkü, Karşıyaka ve Beşirli'nin yüksekleri, Ktü Farabi hastanesi, Pelitli'nin yükseklerinde, Kaşüstü'nde örtü oluşabilir.