Beşikdüzü sahil ne durumda? Gece durumlar nasıldı?
Beiträge von Smhk
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yalnız bu gece yıldızları sayacağım gibi sadece boş bi rüzgar var ve ay gözüküyor

Tamam işte sıra deklere geldi. Sabaha kadar aralıklarla yağış alacaksınız.
-
Ben kollarımı sıvadım bekliyorum

Sen sabaha kadar otur. 😂 en şanslı konumdasın, her zamanki gibi. 😂
-
Akşam ve gece kıyılar dahil sıcaklıklar makul seviyelere incektir. Dekler ile birlikte yer yer coşmalar olacaktır. Akşam ve gece rüzgar yönü Trabzon çevresinde batılı yön alacak. Moral bozmak istemem ama Trabzon'un merkez çevresi bu konuda biraz sıkıntı çekebilir. Dekleri uzun aralıklarla yakalamasına sebep olacaktır. Tabii belli olmaz tam terside çıkabilir.
-
Ecmwf ara güncellemesi Kafkas ull si geliyor demiş
Oo Kafkas sistemi. 2017 gözümde canlanır. Bir gecede 70cm. 😃
-
forum.havaforum.com/attachment/151489/
forum.havaforum.com/attachment/151490/
forum.havaforum.com/attachment/151491/
Sabahtan beri yağıyor, denizli köyü
Bende Denizli köyündenim. Daha doğrusu annem o köylü. Evimiz var orda. Bulunduğunuz rakım bizim evden de yüksekte. 180-190 metre civarı gibi. Aşağılar ne durumda?
-
Yarın sahile ineçek 50 rakım değil yani
Örtü oluşumu bakımından kıyılar zorlanabilir. O yüzden garanti olsun diye 50 dedim. Ara ara 0 rakımada inebilir tabii.
-
Yarın yağış ve sıcaklık bakımında daha şanslısınız. Kıyılar sulu kar ağırlıklı ara ara sürprizli şaşırtmacalı 😃 olacaktır. Yarın akşam ve gece şartlar daha da güzelleşiyor. Ah ah keşke köyümde olsam. 😂 Beşikdüzü'nde kar 300 metre rakıma kadar inmiş. Yarına 50-150 arasına kadar inebilir.
-
Trabzon mamat ve karlık tepesinden haber var mı muhtemel 5-10 cm arası betazlamıştır diye tahmin ediyorum,, dışarısı bayağı soğuk insanın içine işliyor mubarek, şöyle bir sürpriz olsa da şu 10 günlük süreçte bir sabah kalksak ki sahiiler 5-10 cm, valla iyi keyif verir
Mağmat 600 metre üzerinde örtü oluşmuş durumda. 800-900 metrede 5cm'ye yakın varmış.
-
Neyi neye göre, hangi konuma göre veya kendi konumunuza göre mi beğenmiyorsunuz? Tarihe yazılacak bir kışın içerisindeyiz. Mart ayında peş peşe gelen sistemleri hangi sıklıkla yaşıyoruz? Yoksa ben mi hatırlamıyorum...Seneye bu yılın tam tersini yaşarsak kimse ağlamasın. Şükretmeyi bilelim. Kapınızın önüne yarım metre kar yağmadı diye bu kışa kış değildi diyemezsiniz. Bu yorumum geneldir.
4 aydır kendi konumuna göre sistemleri beğenmeyenleri görüyorum. Artık patladım. 😃 Yapacak bir şey yok. Kuru soğuk çekiyorum zaten şurda. 😂 Bölgenizin kıymetini bilin.
Daha sistemin içine yeni giriyoruz. Önümüzde bir hafta var. 500 hpa sıcaklıkları -38 lere düşecek. Dek oluşumları olacaktır. Modeller ön görür ve değişime açıktır. Az daha sabır. Kışı güzel bitirelim.
-
Batı Karadeniz'de oluşacak deklerden illa ki bize düşen paylar olacaktır. Kısa süreli 10-15 dk'lık yağışlarla kar gördük diyebiliriz. Ama belli olmaz soğuklar uzun sürecek. Sistemin bitişine doğru belki bir şeyler olabilir. Yani Ankara'dan da daha fazla bir şey beklemeyin. Zaten 50 yıllık geçmişinde bile en fazla 35 cm civarı kar görmüş. Ben bile bir Trabzon' lu olarak 80-90 cm'lik gördüğüm karlar ile beklentim azken Ankara için fazla beklentiye giren arkadaşlara tebessüm ediyorum. İşi garantilemek istiyorsanız 1100 metre üzeri rakımda oturacaksınız. Şehir içinde ancak bu kadar oluyor. Şunuda belirteyim; güçlü soğuk salınımlarda kar görmek istiyorsanız Karadeniz'e gidin. Aklınız şaşar. 😃 (Bir saatte 30 cm örtü oluştuğuna şahit olmuşumdur.)
Bunlar sadece minik bilgilendirmeler. Yanlış anlaşılmasın. Anı yaşayın. Yağarsa bizimdir, yağmazsa yapacak bir şey yok. 🤷♂️
-
Şu görüntüde kıyılar sürprizlere açık olsunlar ancak yağış kestiği anda sıcaklık yükselişi olacaktır. Yerde tutsa bile yağış durduğu anda erimeler oluşabilir. 200 metre üzeri sıcaklık artışı anında bile en şanslı konumlar olacaktır. Çoğunlukla sıfırın üzerine çıkamayabilir. Ama kıyılar kuvvetli yağış anında sıfır dereceyi görüp yağış kestiği anda 1.5/2 derecelere yükselebilir. Buna hazırlıklı olun. Sonra aa eridi bilmem ne demeyin 😃 ve zaten mart ayındayız. Cemrelerin hepside düştü. Anı yaşayın, vahlanmayın. Her zaman mart ayında böyle bir sistem gelmez kıymetini bilin.
-
Mart sonu nisan başına soğuklar devam ederse fındıklara elveda deriz. Mart 15-16 sına kadar olanı alsak yeterli derim.
-
forum.havaforum.com/attachment/148301/
yanlış görmüyorum dimi bende bir sıkıntı yok ?
Yok yok doğru görüyorsun. 😃 sırf bu sistem için Beşikdüzü'ne gidebilirim 😂
-
20 martta mı var? Neler oluyor öyle 😃
-
Karadeniz hazırlan. Geliyor gelmekte olan. Ben de kuru soğuğa hazırlanıyım. ☹️ Keşke böyle bir soğuk 1 ay öncesinde gelseydi.
-
Vaaay memleketime ne olmuş öyle. Sürpriz ha. Dün gece Ankara'da da güzel kar yağışı oldu. Elbette bir Doğu Karadeniz değil.
-
Alçak kesimlerde sıcaklık sıfırın altına inmediği sürece örtü oluşumu yavaş olacaktır. Yüksek kesimlerde yer yer 5-6 cm'yi devirdi.
-
Kemerlerinizi bağlayın uçuşa geçiyoruz 😃
-
Kuvvetli dediğimiz kütle en fazla 3-4 saat etkili yağış bırakacaktır. Ondan sonrasında yer yer aralıklarla kuvvetli olur. Gelme zamanına yaklaşık 2 saat daha var gibi. Kütle girdiği an cama yapışın. 😀 Bu sistemdeki yağışı gfs tutturacak gibi.