Gefs diyagramında sabaha göre bariz artış var
Posts by Smhk
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yavaştan coşmaya başlıyoruz. 2023 şubat o büyük kar öncesi 1-2 akşam kar yağmıştı. Merkezde 4-5 cm örtü yapmıştı. O bile beklenmiyordu sürpriz olmuştu. O his var şu an.
-
kaç cm olur merkez bu akşam
Cm konuşmayalım bence akışına bırakalım. Sürpriz olsun
-
Üff radara bakın ne olmuş 😎 ve bu dahada artacak arkadaşlar
-
Şöyle aralıksız 2-3 gün kar görmek bize hiç nasip olmuyor..
bunun için nem oluşturan göller lazım bize. Ankara merkezini çevreleyen nehirler yapılsa nem artışı olur. Kışın güzel olur ama yazında nemden durulmaz 😃
-
Örtü konusunda kuzey ve doğu semtlerimiz biraz daha şanslı gibi duruyor
-
Mgm en yüksek 5 derece demiş ama alçak kesimler 2 derece. Mgm'nin beklentisinden 3 derece düşük ilerliyoruz.
-
Yağış keşke akşam-gece arasında olsaydı ya sıcaklık sorunu yaşamayız umarım merkez şu an bile 2 derece.
Sıcaklık o saatlerde sorun olmayabilir. 15.00'dan sonra 850 hpa -5 ve altına inmeye başlıyor. Yağış anında sıcaklık 0/-1 derecelerde olacaktır.
-
Akşam üzeri ve akşam ilk saatlerde (16.00-20.00) 4-8 mm'lik yağış var. Yer yer güzel görüntüler görebiliriz.
-
Atakulede kar yağışı kuvvetlenmeye başladı
-
Radarda pek bir şey yok ama yavaştan artıyor gibi anlamadım 😃
-
Atakule tarafında tek tük kar atıştırıyor
-
Yerler kurusun öğlene kadar malum öğleden sonra bize kuru zemin lazım 😎
-
Arpege öğleden sonrası için fena değil. Yağış ve soğuk çakışıyor. Dedikleri şekilde gelirse alçak kesimler dahil örtü alırız.
-
Arkadaşlar selam, 2-3 senedir bahtsızlığınız İzmir ile yarışır hale geldi acınızı paylaşıyorum bir izmirli olarak 😁 haftasonu bir Ankara seyahatim var ctesi pazar ptesi orada olacağım, şehrin havasını çok bilmiyorum bu windy uygulamasında gördüğüm rakamlar gerçek olur mu diye bilenlere sormak istedim. Gerçekten - 10 - 12 ler görülür mü? O soğukta nasıl hayatta kalınır? Şu kardeşinize bi yol yordam gösterin 😁
Selam, -10/-12'ler sabaha karşı 5-6 suları gibi olursa olur. Onun dışında gündüz -2/-3 derecelere çıkıyor. Kuru bir soğuğu var. Yüzüne vurduğu anda bıçak kesiği gibi keser 😃
-
Sıcaklık çok sınırda ya öğlenden beri hiç soğumamışız. Arada kara dönüyo geri kky oluyor bi süpriz olur mu dedim ama yok gibi sanki
Sıcaklık düşüşü gece 01.00'dan sonra başlayacak.
-
Gefs diyagramda yağış için güzel gelişmeler var. Yarın yer seviyesi sıcaklığı 0 ve altına inmeye başlarken yağışta artış var.
-
Vayy be memleketim kara doyacak. Bizzat şahit olamayacağım ama olsun en iyisini hak ediyor. Bol bol fotoğraflarınızı bekliyorum. Beşikdüzünde oturan arkadaşlar vardı onlardan da fotoğraf bekliyorum. Sistem hayırlı olsun 😎
-
Ull nedir? Anlaşılır şekilde ustad
Net teorik açıklama yapmadan kendi bildiğim şekilde yazacağım. Oluşan rüzgarın dengesiz bir şekilde anlık yön değiştirip dairesel form çizerek ilerlemesi. Bu yüzden ull'nin son dakikaya kadar nereyi etkileyeceği belli olmaz. Tam merkez noktasıda yıldız sayar 😃
-
Sistem çekirdeğinde galiba bir doğulama var İstanbul sayfasında bu konuşuluyor. Bize olumlu olumsuz bir etkisi olur mu bu durumun? Marmara Karadeniz sistemi diyordum giderek orta ve Doğu Karadenize odaklanmış sanki.
Ne olursa olsun bu sistemin yağış anlamında yıldız bölgesi Orta ve Doğu Karadeniz olacaktır. Bu saatten sonra minik oynamalar ile değişkenlik olur.