7 Mart'tan sonra bahar havaları olacak gibi duruyor.
Posts by KarVeSuluSepken
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Heyecanla bekliyorum o siklonun karaya çıkışını. Sahil yolunda inanılmaz görüntüler olabilir, tarihi görüntüler göreceğiz gibi hissediyorum.
-
Arkadaşlar vortex, Giresun-Espiye tarafına 1 metre kar yapar mı 5-6 saatte?
-
UKMO ve GEM aşırı yağış veriyor Sinop ve Bafra çevrelerine. UKMO ağırlıklı kısmı deniz üstünde bırakırken, GEM Bafraya boşaltıyor.
-
ICON akşam güncellemesi o aşırı yağışı Bulgaristan'ın Karadeniz kıyılarına kaydırdı.
-
Benim gözlemim bu tip sistemler genelde Binkılıç, Arnavutköy, 3.havalimanı gibi lokasyonları sever. Oralara astronomik yağışlar düşer, orta kesimler (Esenler, GOP, Şişli gibi) ikincil derecede faydalanır. En düşük yağış senaryosunda bile kuzey kesimler aşırı yağış alabilir. Geçen seneki Arnavutköy selinde de modeller tahmin edememişlerdi o aşırı yağışı.
-
Bu sene Giresun'da fırtına hasarı da oldu. 18 Temmuz'da esen fırtına ciddi miktarda fındığı olgunlaşmadan daldan döktü. Bu da yaklaşık yüzde 30 rekolte kaybı olduğu söyleniyordu.
-
Çarşambayı sel aldı türküsü gerçek olmaya gidiyor.
-
Bence gfs bu sistemde başarısız olacak. Hemen hemen bütün modeller ortalama 50-60 kg yağış veriyor Giresun kıyılarına. Bazı modellerde bu rakam yer yer 100 kg'ın da üstüne çıkıyor. Yaşayıp göreceğiz.
-
Bölgemizde özellikle Pazar ve Pazartesi günleri sel riski bulunmakta. Yağışın ana gövdesinin nereyi vuracağı net olmamakla birlikte pek çok model oldukça şiddetli yağışlar olacağında hemfikir.
-
Bu sinoptik normalde Karadeniz'de bir yerlerde sel yapar zira deniz suyu da 22-23 derecelere geldi. Batıda da sırt var. Bu veya buna benzer geldiği takdirde ciddi yağışlar olabilir.
-
Bazı senaryolar ay sonu Batı Avrupa'da başlayan Azor hakimiyeti ve bizim tarafta nispeten serin havalar gösteriyor. Umarım bu gerçekleşir.
-
Yine yağış bakımından fos bir sistem merkezi İstanbul için. Nerde o 18-27 Temmuz 2017'ler, 2014'ler..
-
Akşam Gfs güncellemesi bir afrika bitmeden diğeri geliyor
Aslında gelen Basra. Uyuyan dev uyanıyor gibi. Bu gelirse yapışmayı sever, kolay kolay gitmez, nemi ile bezdirir.
-
Selamlar herkese zamansız aşırı sıcak ve soğuk havaya şüpheyle bakın derim. Genelde ekstrem havalar bu dönemlerde olur aşırı hava değişimleri nedeniyle. Temmuz ortasına kadar benzer bir sıcak atak olmazsa şaşırmam.
Size katılıyorum. Mesela 2019 Mayıs sonunda ekstrem bir sıcak atak gelmişti. Fakat sonrasında o yaz sıcaklar Avrupa'yı ciddi etkilerken biz nispeten normallerde geçirmiştik Ağustos'a kadar.
-
Silverhand Temmuz tahmininden anladığım bir Afrika sırtının batıya yapışmasını bekliyor. O patternde batı kavrulurken Doğu Karadeniz'i sel götürür. Geçmişte örnekleri var. Bkz: 2021 Ağustos, 2009 Temmuz,
-
kemiklerimiz isinmadi gitti
Az kaldı. Haziran'ın başından itibaren sıcak tarafa geçiyoruz. 850 hPa'da +22'ler işten bile değil.
-
Denizin yeterince ısınmamasının etkileri bunlar Bu sinoptik Eylül ayında gelseydi çok daha farklı şeyler görürdük veyahut da temmuz ağustos gibi gelseydi
-
-
La Nina gelecek dertler bitecek. Büyük ihtimalle Temmuz'dan itibaren La Nina başlıyor. Cold.EFso gibi tutarsız yorumcular da zaten iyi kışlarda ortada olmaz, mis gibi kış geçiririz Allah'ın izniyle.