Beiträge von KarHavası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bu konuda kıyas yoluna gitmeyi ve yeni rekor geliyor algısıyla reyting yapmayı çok seviyoruz ve maalesef çok yanlış yapılıyor. Yine kocaman bir EVET çünkü 87 ile kıyaslamak için onu gerçekten yaşamış olmak, o kara dikine gömülmüş olmak, insanların evlerinden işlerine yürüyememiş olduğuna şahit olmak gerekir.

    Daha eylem başlamadan rekor derdine düşmek yerine o günün koşullarına göre değerlendirme yapılabildiği gün daha sağlıklı yol alabileceğimizi göreceğiz elbet. Örneğin Vortex İstanbul için kendi çapında bence bir rekordu ve bunu anı yaşayarak gördük ama kimse sistemden 3-5 gün önce o seviye rekor yağışlık bir durum beklemiyordu. Sistem değil ama mm/saat bazlı bir rekordur benim gözümde.

    İklimlerin değiştiği ve uç noktaların daha da uçlara evrildiği, küresel ısınmanın hayatın her noktasında aslında kendini belli ettiği bu kadar malum iken eskilere erişme ihtimalimiz imkansız değilse bile yok denecek kadar az iken, bundan 20-30 yıl sonra İstanbul'a kar yağışının gerçekleşiyor olmasının bile rekor olabileceği ihtimali çok yüksek iken her sistemi kendi dönemine uygun olarak değerlendirip alınabilecek Max/Min ne olabilir/olabilirdi sorusuna yöneliyor olmak hepimizi daha mutlu edecektir.

    Ve bence unutmamalıyız ki bazen Min>Max tır.

    Saygılar


    Edit: Reyting uğruna sözüm medyayadır, yanlış anlama olsun istemem

    Bill Gates, güneş ışınlarının bir bölümünü atmosfere yansıtacak teknoloji araştırmaları üzerine yatırım yapmiş. Benim güzel abim el at da dünyayı soğut be. Biz de Erzurum olalım😄

    Yapay çözümler kısa vadede olumlu gibi görünürken uzun vadede daha da olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bknz fizyon, füzyon... Doğrusu doğayı kendi dengesine getirecek adımlardır.

    Sevgili forumdaşlar, yapmayın. Kaçınız hayatınızda vortex gördünüz? İnsanların, ülkemizin, can mal kaybetme riski çok yüksek. Nasıl olur da böyle bir durumda vortex daha da büyüsün, güçlensin, merkezi-gözü buradan geçsin, kara gömsün şeklinde düşünebiliyorsunuz? Bu kadar kayıp yaşama riski varken bu tip dilekler gerçekten bencilliğe girer ve bu riskin sizin başınıza gelme ihtimali de var. Ben şahsen kar aşığı biri olarak vortex yokolup gitsin diye diliyorum, tavsiyemdir, siz de dualarınızı bu yönde değerlendirin.