Cidden cm hesabı gibi bir konuya girmek istemiyorum ama yorumlarda gördüğüm çatalca tarafı Avrupa yakası uçuyor, Karadeniz kıyıları gömülüyor ama bu Anadolu yakası, cekmekoy Ümraniye civarı neden daha az yağacak gibi yorumlanıyor hep?
Beiträge von adnandogan
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Nasil bir konumdaysam yağmurda bile yeşil kütleler üstümden geçmiyor arkadas yaa
-
Herkes stresli ve panik biraz sakin akşam ukmo-ecm'ye bakın sonra modelleri takibi bırakın 19'u akşam radar başlar 23'ü sabaha kadar radardayız zaten
Hocam model takibi bu akşam sonlanır mı diyorsunuz? Modeller mütabık kalmazsa, radar'a geçeceğiz anladığım. Peki bu daha önce olan bir durum mudur? Yani modellerin mütabık kalmadan yağız periyoduna giriyor oluşumuz.
-
Merakımdan bir sorum olacak. İstanbul belirli bölgelerde yaklaşık 48 saat sonra kar etkisine giriyor bu çıktılara göre sanırım. Ancak halen ECM,GFS vs ayrı telden çalıyor. Bu akşam veya gece son halini alır diyebilir miyiz? Ne zaman gerçek zamanlı modellerden takip edilmeye başlanır?
-
izlanda yükseldi demek izlandanın şişikliğinin az olduğu baskısının da azaldığı anlamına gelir ikisi aynı şey
Özür dilerim hocam. Ben de yeni yeni anlamaya çalışıyorum. İkisi birbirine zıt gibi okudum.
-
54h itibari ile izlanda baskısı az ve azor birazcık daha dikine yükseliyor, yanlışım varsa düzeltin
İzlanda basıncı yükseldi Arpege kendine çekmeye başladı modelleri
Abiler hanginizin dediği doğru? Arka arkaya böyle 2 mesaj gelince kafamızın karışması normal değil mi?
-
Çırpınmaya devam etsin ama ağzına bizi almadan:)
Yolumuz belli, bozuk yolu seçer miyiz

-
Perşembe 21:00 sonrası GS'nin oynadığı saatlerde kar yağışı sıkıntı yaşatabilir. Şimdiden konum&saat kombinasyonunda ne olur bilemeyiz tabii.
Bununla birlikte derbinin diğer aktörü olan ve aynı gece Belçika'da 10-12 derecelerde (sanırım) oynayacak olan FB, perşembeyi cumaya bağlayan saatlerde İstanbul'a dönmekte sıkıntı yaşayabilir.İzmir'e inip otobüsle dönerler hocam alışkınlar

-
bu hava istanbula hangi rüzgarla girecek arkadaşlar..karayelle mi?gündoğrusu poyrazla mı?
Poyraz görünüyor hocam.
-
Sistem perşembeden mi başlıyacak
MGM konumum için çarşambadan itibaren kar demiş. Şimdiki hali ile çarşamba akşamı, perşembe gecesi görünüyor hocam. Tabi ben okuyucuyum. Bilgili arkadaşlar son durumu iletir.
-
Ecm 48 saatte henüz biri iyi çıkmış diyor biri kötü fena sinirleniyorum bişey biliyorsaniz düzgün yazın bilmiyorsanız burnunuzdan kinusmayin
Dünde aynısını yaptılar
İşin garip tarafı son 1 haftadır aktif yorum yapan insanlar doğru düzgün post girmiyor, son 24 saatte başka başka kıdemli üyeler ortaya çıktı. Kimin ne dediği belli değil malesef. Veya çok paylaşım olduğu için gözden kaçıyor.
-
Çok teşekkürler hocam. İnşallah o yüzdendir. Bu sistem bir tarafdan da çok strese soktu beni.
Siz iyi olun da gerekirse kar yağmasın, stres yapmayın hocam

-
Bugün istisnasız sabahtan beri kalbim çok ağırıyordu. Masaj yaptım, anca geçti saat 5-6 gibi. Ona kafam çok takıldı korkuyorum şu an.
Hocam belki çok komik gelecek ama böyle anlamsız gelen kalp ağrılarında genelde gaz sıkışması oluyor. Ben 3 sene öncesine kadar yılda 3 4 defa bu korkuyla yaşıyordum. Sonra bir doktor söyledi harbiden de öyle çıktı. Hani olur ya, öyle bir durum varsa bilginiz olsun diye yazmak istedim. Çok geçmiş olsun.
-
Normal blokaj ile red blokaj arasındaki fark nedir en son ne zaman blokajlı sistem almıştık İstanbul olarak
Chronic53 hocamız aşağıdaki gibi bir yorum yapmıştı.
Birinde sistem ortadan ikiye ayırır hapseder ve orda kendini yok eder. Diğerinde yani rex de tam kesmez soğuk akışı devam eder yani beslenme devam eder. En yalın hali bu. Çok bilimsel yazmadım tam anlaşılsın diye.
-
-
E o zaman ECMWF'de görüşelim arkadaşlar

Hocam şeref golünü senden bekliyoruz

-
Sisteme isim önerisi verilecekse tulpar godzilla canavar gibi isimleri önermeliyiz admin böyle isimler veriyor sisteme

Batılı olsun ismi

-
-
İzlanda çok güçlü be
Daha adamları futbolda yenemiyoruz bir de sistem yarışına giriyoruz

-
Bence ayrı bir sayfa açın, sadece tahminci yazarlar, gerçekten bu işi yapanlar yorum yapabilsin, biz de huzurla onları okuyalım. Kalanlar da burada geyiğini yapmaya devam etsin. Bu nedir yaa? Bir sayfa kuş oluyor, sonraki sayfa 60cm kar. Bir sayfa azor'a saydırıyor, diğer sayfa aslan azor diye geliyor. Bir de bunu yapanlar 3. seviye üstü üyeler, platinyumlar, goldlar...




