10 Ekim sonrası, ⚡🌧️🌬️⏳
Beiträge von Yasin39
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Geçmiş olsun
-
Merhaba herkese,
Yağışlara biraz ara veriyoruz. Ay ortasına doğru yani aralık vermem gerekirse 10-20 Ekim arası cut-off veya bir oluk yapısı ihtimalini kovalıyorum. O sürece kadar jet akımları genel olarak düz bir hat izleyecek yani batı-doğu yönlü. MJO desem, etkisi biraz zayıf o yüzden Rossby Wave hareketlerini takip etmek önem taşıyor. NAO da nötr seviyede görünüyor. Bakalım bu zonal süreç içerisinde kuzey-güney yönlü bir dalgalanma ile cephesel bir şeyler koparabilecek miyiz? Takipteyim.
Sayısal modeller bugün dediklerimi destekler nitelikte veriler sundu. Takibe devam edelim. Dediğim ihtimallerde sağlam cephesel yağış ihtimalleri var. Bakalım...
-
GFS 12z Kıyı Ege için perfect 👌
-
Meteorolojik dinamikler, atmosferin akış yollarını, telebağlantıları merak edenler ve öğrenmek isteyenler için attığım link oldukça faydalı olacaktır. Eklemiş bulunayım konuma.
GSDM Weather Services — GWO & AAM Subseasonal DiagnosticsReal-time and archived GWO and AAM diagnostics — the full AAM tendency budget, GWO phase-space tracking, analogs, and a historical browser for week 2–4…gsdmsolutions.com -
Merhaba herkese,
Yağışlara biraz ara veriyoruz. Ay ortasına doğru yani aralık vermem gerekirse 10-20 Ekim arası cut-off veya bir oluk yapısı ihtimalini kovalıyorum. O sürece kadar jet akımları genel olarak düz bir hat izleyecek yani batı-doğu yönlü. MJO desem, etkisi biraz zayıf o yüzden Rossby Wave hareketlerini takip etmek önem taşıyor. NAO da nötr seviyede görünüyor. Bakalım bu zonal süreç içerisinde kuzey-güney yönlü bir dalgalanma ile cephesel bir şeyler koparabilecek miyiz? Takipteyim.
-
Hocam bugünkü ve yarınki durum nasıl olur yağış kırıntısı dahi olsa gelme ihtimali var mı
Yok düşük ihtimal. Genellikle hava parçalı bulutlu, güneşli.
-
Yağışlara ara veriyoruz.
-
Teşekkür ederim biraz spor yapalım açık hava da hep yağışa denk geldim.
Rica ederim hocam. Ben açtığım konudan güncel olarak değerlendirmelere devam edeceğim. Yarın yağmur yağar değil de bu yağmur nasıl geliyor konusunu anlatmaya devam edeceğim. 👇
ThemaSonbahar Tahmini 2026 (Ön izlenim ardından detaylı tahmin)
Merhaba herkese. Bu sene sonbahar açısından genel bir tahmin yapacağım. Kritik ve benzeri görülmemiş bir El Niño gelişimini de hesaba katarsak takip edilmesi önem arz eden bir süreç bizi bekliyor diyebilirim. Buna yaşanabilecek uç hava olaylarını da ekleyebiliriz. Daha detaylı paylaşım yapacağım şimdilik Eylül-Ekim-Kasım dönemi için tahmin yapan CFSv2 (Climate Forecast System v2) modelinin haritalarını sunacağım. Yağış verilerini aşağıya bırakıyorum.
Sonbahar boyunca daha da güçlenmesi…
Yasin3911. August 2026 um 16:07 -
Bugünden sonra İstanbul'da yağış bir müddet ara veriyoruz.
-
Hocam yani kışa inşallah sarkmaz. Travmamız oldu şu görüntü. Artık 2000-2010'lu kışlardaki gibi Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen, bizim bölgemize de ekmek bırakan karlı sistemleri tekrar görmek istiyoruz. Ama sağolsun küresel ısınma yüzünden şişen Azor ve İzlanda basınçları hiçbir şekilde müsaade etmiyor buna kaç kıştır. Daha kış için bunları konuşmak tabi ki erken ama insanı ürkütüyor. Nereye kadar böyle gidecek bakalım
.Önümüzdeki kış dönemi dediğiniziz tam tersi olabilir hocam. Yani Atlantik siklonlarının rotası daha güneyli gelebilir bu da Batı bölgelere ılık ama bol yağış getirir. Bakalım yaşayıp göreceğiz.
-
Yani kendi bölgemiz adına tek dileğim aşağıdaki görüntü nedeniyle şu 1 haftadır yaşadığımız patterni ve örüntüyü kışın görmemek. Kışın görmemiz durumunda ne olduğunu/olacağını biliyorsunuz: Her yer kardan yıkılırken bize kupkuru soğuk, ayaz, yıldız sayma.
Omega blokajı. Bu tür sinoptik sağlam soğuk getirir ama batıyı kurak bırakır genel olarak.
-
İstanbul'da yağış bu gece ve yarın da devam. Yer yer yine güzel ıslatabilir. Kuzeyden öyle bir koridor açıldı ki Karadeniz nemi ile birleşince kütleler geldikçe geliyor.
-
İyi geceler Havaforum...
-
Bu gece ve yarın parçalı yagislars devam. Vurduğu yer misali. Ortada cephe yok, DEY bunlar. Kuzeyli akışla Karadeniz nemi birleşince böyle oluşumlar gelip duruyor. Tadını çıkarın. 🌧️
-
-
Ekim ayına giriş yapacağız. Medicane ihtimalinin en yüksek ihtimalle yükseldiği süreç başlıyor. 👀🌪️
-
Şu Karadeniz ABsinden ne zaman yüzümüz gülecek arkadaş
Karadeniz AB lerinden medet umuyorsan daha çok bekleriz .d özellikle senin konum
-
sakarya toplam yağış miktarı ne oldu ? en son 112.1 mm di. 99 da yağan yağmur da 127.7 mm galiba geçildi bu
Rekor kırıldı 133.6 mm bir günde.
-
Sakarya rekora gidiyor muhtemelen kırılacak.

