Beiträge von HvFrm(Hf)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


    Bence de girmeyelim.

    Ama şunu da eklemeden duramayacağım. Ben Atatürk veya tek parti döneminde hata yapılmadı demiyorum, hatta çok hata yapıldı. Ama hatalar yüzünden yapılan devrimleri, Milli Mücadeli'yi ve Atatürk'ü değersizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışanlar karşısında beni bulur!


    Atatürk bizim liderimizdir ve onu kimse değersizleştiremez.


    Malesef o imkan bende yok.İnternetten farklı kaynaklardan özellikle viki den araştırıyorum.Hala biz islam sancağını taşıyoruz çünkü tüm islam ülkeleri çökük.Belki iran belki Pakistan bizim kadar var.İslam öncesi zaferler kesinlikle daha fazla çünkü o zamanlar ayda bir seferler olurmuş nice yerleri fethedermişiz.Avrupayı bıraktım sadece Asyadaki fetihler İslam sonrası fetihleri sollar.


    O kütüphaneye harcadığım para ile rahatlıkla 2-3 tane İphone 6 alabilirdim. Odamın bir köşesine kurdum ve her gün 1 saatimi ayırıp kitapları incelerim ve temizlerim. Yakında yeni kitaplar da almayı düşünüyorum, tarih sevdası batıracak beni :D.

    İslam öncesi belki daha fazla savaş olabilir ama İslam sonrası zaferler daha büyüktür ve karşılaştırılamaz. İstanbul'un fethi dünya tarihinin en büyük zaferidir bence.


    Şuan mobilim. Mesajı bulamadım ama hatırlayan vardır belki. Melo yaşından dolayı düşen performansı yüzünden gönderilebilir demiştim. Gönderilmedi ama kendisi gitmek istiyor. Haa gider mi? Gider. Çünkü kulüp geçen yazdan beri Boateng'i almak istiyor...
    Boateng'i ister miyim? Bilemiyorum. Melo'daki iş ahlakı yok diyor Italyanlar onun için. Öyleyse bir Lincoln daha gelmesin. Neyse sonra bol bol yazarız :)


    Melo'yu hiç sevmem ama onun kadar hırslı oyuncu da az bulunur. Türkiye'de hırs konusunda Melo ve Emre 1 numaradır.


    Peki Hindistandada ingilizlerden önce milyonlarca müslüman vardı bunlara neden o kuvvet o güç verilmedi?Yada malezya endonezya yada bir çok afrika ülkesi yada suriye ırak ? 5-10 Tane hem islam öncesi türk hemde osmanlı tarihi ile ilgili kitabım var.Elin macarı kanını soyunu hatırladı senden benden daha fazla türk milliyetçisi olan macarlar var orada.Moğolistan ise ise çok içeri kapanık bir ülke.Anadoluda türkler vardı peki o zaman ırk mı önemliydi din mi? türkmüsün rummusun diyemi soruyorlardı müslümanmısın hristiyanmısın diye?Attilanın Avrupa seferleri Kuman-Kıpçık Avrupa Seferleri İdil Bulgarları Avrupa seferleri Avar Avrupa seferleri Hunlar tarafından çine karşı alınmış 10larca hatta 100lerce zafer.Göktürkler tarafından romaya çine sasanilere karşı alınmış 10 larca zafer ve daha niceleri.Hunlar Kış mevsiminde bile gerekirse sefere çıkıyorlardı her ay hatta daha kısa aralıklarla çine saldırıyorlardı.Ve genelde zaferle sonlanıyordu.Göktengrinin Çocukları adlı okuduğum kitaba göre Göktürk zamanında 30-55 bin kişilik göktürk ordusu 250 bin kişi civarı olan çin ordusnu yenmiş.


    O güç bize verildi, biz iman gücümüzle dünyaya hakim olduk. İslam sancağını biz taşıdık ve hala taşıyoruz.

    Benim 200 kitaplık kütüphanem var, bir sürü para harcadım.

    Ben İslamiyet öncesi zaferleri inkar etmiyorum, İslamiyet sonrası zaferlerin daha fazla olduğunu söylüyorum.


    Ben sadece orta asyaya değil Gagauzyaya Macaristana Azerbaycana Kırıma Güney Azerbaycana Kerküke Saha Yakuta ve birçok türk yurduna gidebilirim sen ise sadece arabistana.Bende müslümanım elhamdülillah.Ancak senin bilmediğin birşeyi biliyorum.Din sadece kul ile Allah arasındadır.


    Ben Bosna'ya da, Kırım'a da, Kerkük'e de, Azerbaycan'a da, Horasan'a da gidebilim. Onlar hem dindaşım hem soydaşım.


    Bazen kanın ne kadar türk olsa bile görüşlerin o kadar türk değildir.Doğru hepsine yıkamayız içinde bizi seven iyileri var ancak istisnalar kaideyi bozmaz.Neden ben orada azerbaycan ve nice kutlu türk yurdu varken arabistanı kardeş olarak göreyim onla yakın ilişkilerde bulunayım? Neden kendimi tehlikeye atayım?Moğollar doğru talan etti.Çünkü o zaman Anadoluda kan değil din önemliydi.Türk Ermeni yoktu . Hristiyan Müslüman vardı.İslam bizi değil biz islamı koruduk ve yaydık. müslümanlık allah ile kişi arasındadır devlet ile allah değil.Kutlamak istersen çok savaş yazarım islam öncesinden.


    Dindaşlarım benim kardeşim değil de elin Macarı, Moğolu mu kardeşim? Geç bunları Mete, tarihi seviyorsun ve sana şunu öneriyorum; herşeyi internetten araştırma, kütüphanelere git ne bileyim eski kaynakları araştır.

    Anadolu'da o zaman Türkler vardı, neden bahsediyorsun sen?

    İslamı evet koruduk ve yaydık, islamda bize o gücü o kuvveti verdi. İman gücünü verdi bize islam.

    Say bakalım İslamiyet öncesi zaferleri.


    Medeniyet merkezi denilen Avrupa gün geçtikçe islamlaşıyor, her gün buna yenileri ekleniyor, 2040 yılına kadar bu oran %70'e çıkarsa kimse şaşırmasın, zeki insan burda neden olduğunu var olduğunu çözüyor, çok afedrsiniz hayvanların beyni ve düşünceleri sınırlıdır, keza insanda böyledir, kısıtlı düşünme yeteneği var, hayvanlardan daha ileri, bu çürümeye mahkum beynin yetkisi bu kadardır, İslam öyle bişeydirki kimse zorla kabul etmez, sürekli düşünen kabul eder, İslam kurallarında insan için zararlı,faydasız bişey varsa açıklansın.


    Abi gayrimüslimlerin çoğu biliyor İslamın hak din olduğunu. İslam yayılacak, genişleyecek.


    İslam düşmanı mı arapları suçlayınca islam düşmanı olduk artık anlayın arap islam ve müslümanlık demek değil.Şaman türkleri ne zaman nerede müslüman türkleri kesti?İlk senden duydum. Ben sana çok gerçek söylerim bizi satan hain arapları.Sana göre sadece islam türk tarihi var türklüğü reddediyorsun.Moğol zorbaları dediğin araplardan daha çok kardeşim.onlar türkleri değil arap ermeni ve kürtleri öldürdü.Sana görede hain cahil arap kardeşimiz.İslam öncesi tarihimiz çok daha şahşahlı merak etme sen.


    Fazla uzatmayacağım.

    Arapların bir bölümü evet ihanet etti ama bunu hepsine yıkamazsın. Peygamber Efendimiz de arap unutma.

    Ben en az senin kadar Türküm Mete.

    Moğolların Anadoluyu talan ettiğini reddetmeye devam et sen. Onlar kardeşin senin.

    İslamiyet sonrası zaferlerimiz kutlanıyor şuan, İslamiyet'ten sonra dünyaya hükmettik.