Yıldırım Demirören yine başkan seçilmiş, tek aday olarak girdi seçime. Son dakika oyunları ile diğer adaylar seçime giremedi.
Haluk Ulusoy mahkemeye taşıyacakmış, netice alma ihtimali yüksek. İnşallah da netice alır.
Yıldırım Demirören yine başkan seçilmiş, tek aday olarak girdi seçime. Son dakika oyunları ile diğer adaylar seçime giremedi.
Haluk Ulusoy mahkemeye taşıyacakmış, netice alma ihtimali yüksek. İnşallah da netice alır.
Biz henüz umduğumuzu bulamadık, 24 saattir hafif yağış var ama.
Fenerbahçe, Jose Fernandao ile 4 yıllık anlaşma sağlandığını açıkladı.
Yaylayı Ayder'in yukarısı olarak tanımlarsak zaten her mevsim kar yağması mümkün. Hatta Temmuz-Ağustos'ta yağdığını duymuştum. Ben zaten Ayder'e yayla demem. Avusor filan diyorsanız gayet normaldir. Kıyı olarak
düşünelim. 6 ocak hariç düzgün bir kar ne zaman
yağdı? Armağan Köyü tam kıyıda değil. Bu neden Doğu Karadeniz için gayet normal olan alçak yağmur bulutları bu yükseklikte sis olarak görünüyor. Özellikle Nisan ayında 850 hPa'nın 12-15 derecelik sıcaklığına rağmen deniz sıcaklığı sebebiyle enverziyon oluşması kışın devam ettiği anlamına gelmez. Karadeniz diğer illerden birçok konuda iyi olsa da kendi normallerine pek uygun değil. Karadeniz bir kere metrelik sistem alıp kışı bitirmez, çok sayıda 30-40 cm'lik sistem alırdı. İstanbul duyduklarım doğruysa "23 Nisan Sabahı" dahil 7 sistem aldı. :realmad: Doğu Karadeniz bu yıl her yılki gibi muhteşem değildi. Diğer illere göre iyi tabi.
Ayder bence de yayla değil, mezradır Ayder. Kavron, Avusor vs her yaz kar alıyor.
Dediğin doğru, şuan alçak yağmur bulutlarından yağış alıyoruz. Sis de var.
3 Kasım'dan 23 Nisan'a kadar 7-8 sistem aldık evet. Bunların hepsinde bizim köye kar yağarken sahillere sadece 2 kez yağdı. Kendi çapımızda çok iyi bir kış değildi ama 400-500 rakım için iyi bir kıştı.
Mesela 2012'de sahillerde 2 günde 1 kar yağıyordu ama en fazla 45 cm yağmıştı. Bu sezon 2 kez yağdı birisi 60-70 cm.
Osmanlı'nın duraklamasında çoook sebep var. Ekber ve erşed sisteminden alın Tımar sisteminin bozulmasına kadar.
Ne olursa olsun Osmanlı Devleti gelmiş geçmiş en büyük ve en güçlü Türk devletidir. Her anlamda, askeri, siyasi, sosyo kültürel, dini vs her anlamda.
Marmara Bölgesi. Yine Marmara. Yine, yine ve yine.Doğu Anadolu'da 4-5 ay yerden kar kalmazken bu yıl yerinde duramadı. En güzel kar kalınlığı kuzeybatı kayak merkezlerinde oldu, Doğu Anadoluda yollardaki kar çubukları açıkta kaldı. İç Anadolu ve Doğu Karadeniz oraj beklerken Çanakkale-Edirne-Kirklareli-Tekirdağ-İstanbul efsaneler yaşadı. İç Anadolu yanarken İstanbul 21 derecede kaldı yer yer 17 dereceye düştü. Bu nasıl bir yıldır?
Bu nasıl adalettir?:realmad:
Doğu Karadeniz'in de pek farkı yok. Yaylalarda hala kar var. Sıcaklıklar 20 dereceyi aşmıyor.
Yaz değil bahar yaşıyoruz :D.
İçinde bizi arkamızdan vuran Arapların olduğu bir birlik istemem doğrusu.Benim istediğim Yakutistandan Türkiyeye kadar olan Türk birliğidir.
Zor, çok zor hatta imkansız. Rusya boyundurluğu altındaki Türkler asla isyan etmez.
İslam birliği kurmak daha mantıklı.
Şahsen istemem.
Dünyayı yöneteceğiz yeniden, tüm müslümanları tek bayrak altında toplayacağız. Bizde bunu yapacak potansiyel var.
İslam birliği kurulacak, inanıyorum. Türkiye'nin öncülüğünde kurulacak inşallah.
Bence bu eto bi tur atıp gidecek gibi duruyorsizce durum nedir futbol aleminin insanları
Adam 35 yaşında, 3 yıllık sözleşme ve yıllık 4 milyon Euro.
35 yaşındaki adamdan ne verim alacaklar? Paraları süpürüp gidecek.
Rize'de müthiş oraj var, gök yıkılacak sanki :D.
Rize/Ardeşen-Armağan köyü 14.8 derece yağmurlu ve sisli, sis çok yoğun.
Zonguldak'ta karadeniz bir ili
Pardon yanlış yazdım, Orta ve Doğu Karadeniz'den bekliyordum. ![]()
Cümbüş başlamak üzere ![]()

Giuliano Terraneo: Transferleri kampa yetiştireceğiz.
Fernandao İstanbul'a geldi.
Çarşamba çevresinde pembemsi bir kütle var.
Çarşambayı sel aldı sanırım. ![]()
Ecmwf'de bi sıkıntı var sanırım, yağış haritası güncellenmedi. Basınç yerleşimlerine bakarak şunu söyleyebilirim; Doğu Karadeniz'de korkunç şeyler olabilir. Kuvvetli yağış, oraj ve dolunun yanında kuzeyden çok güçlü kütleler gelebilir.
Bu akşamdan Cumartesi'ye kadar Doğu Karadeniz'de risk büyük.
Semih Hocam bu yağışlar ne kadar sürecek ve Ordu Akkuş ne kadar etkilenecek? Akkuş Ordunun batısında ve karasal yüksek bir alan.
Diğer yerlere göre daha az etkilenecek.
http://www.ecmwf.int/ açıklama yapmışlardır incele istersen.
Açıklama yok, yapmadılar sanırım.