Beiträge von Tamarisk 2.0

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Felaket derecede sıcak geldi

    Bence başarılı bir tahmin yapmışsın 👏

    teşekkürler hocam aynı zamanda ülke büyüklüğünde buzul eridi bu sene ve hiçbir seneye benzemeyen sıcaklık rekorları açık ara farkla kırıldı okyanuslarda mini kıyamet yaklaşıyor nedense kimse ses çıkartmıyor umarım daha fazla insan bilinçlenebilir ben nasıl önceden fark ettiysem seneye de başka insanlar geleceğimizi farkedebilir.



    Aynı zamanda zamanıda yazın bu kısımları için yazmıştım kimse görmemiş :hfyeni (18): dipsiz köşelerde kaybolan yazılar.
    6 temmuzda belliydi çoğu yerde rekorların geldiği.

    Şu sıcakta bulaşıkları sudan geçirip makineye koymak . çamaşırları asmak , mutafı ve ocağı temizlemek , aspiratörü ve masaları silmek kısacası istanbulda mutfak temizliği yapmak işkence mutfak sanki böyleymişte temizlemişim gibi hissediyorum o terlemede.

    ama temizledikten sonra böyle hissettiriyor ve değiyor :hfyeni (18):

    Hocalar düzeltirse sevinirim ama sanırsam omega blocking oluşuyor önümüzdeki günlerde. Omega blocking nedir ?
    omega blocking ab ve yb alanlarının belli bir konum alarak havayı belli bir bölgede sıkıştırmasına blocklamasına omega blocking denir ve dolaylı olarak omega blockingden dolayı tahminler tutarlı olur ve hangi bölgenin soğuk olacağı tahmin edilebilir .
    Önümüzdeki günlerde omega blocking oluşuyor yani avrupada yb merkezi oturuyor atlantikta bir ab derinleşiyor bize ise kuzeyden serinlik akışı sağlayan bir blokaj oluşuyor .
    Bakalım yağış olarak dönecek mi .

    Bize inen soğuk blokajı net bir şekilde belli oluyor aslında anomellilerde ecmwfde de .

    jet akımlarıda blokajın sebebi

    jet akımları zayıf olduğu için blokaj biraz bozuk oluyo galiba 1.5 hafta filan sürüyor.