bu siklonda umutluyum
Gfs bu sene tutarlı gidiyor
Bu modelde verdiğine göre bu sistem güzel geçebilir istanbul adına.
bu siklonda umutluyum
Gfs bu sene tutarlı gidiyor
Bu modelde verdiğine göre bu sistem güzel geçebilir istanbul adına.
Bir Araflı olarak sizi çok iyi anlıyorum hocam🙃
Bugün 15 dakikalığına yağmur görünce nasil da çocuk gibi mutlu oldum 😅
Ondada uyuyordum ![]()
Araf bölgesi olarak 3 aydir yagis gormuyorum fenalik gecircem
aynı zamanda son 2 gündür gittiğim yerleri arkamdan sel bastı Eminönü-Kağıthane- gaziosmnpasa -basaksehir -armavutkoy ![]()
Araf bölgesi İstanbulun laneti
Oluşum bütün modellerden daha doğulu değilmi ? Berkay34
Keşke gece gelmeseydi şu -55 derecelik bulutlar dolu ihtimali gece olan uyku düzenimi bozacak ![]()
Bu Gece ki Yağışlara Dikkat!
Bizde uyarımızı yapalım o halde. Bu akşam iş çıkış saatleri ile 19.00/20.00 civarından sonra 22.00 civarı şehrin kuzey kesimleri daha etkin olmak üzere gece boyu kuvvetli yağış ihtimali mevcut. Yağış iş çıkış saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini daha da arttıracak. Yine yerel olarak +50mm üstünü geçen yerler görebiliriz. Bir önceki sistemde olduğu gibi iki konum arasında ciddi farklar meydana gelebilir. 10 km alan içerisinde 20mm ve 80mm yağış alan iki ayrı yer örneğini verebiliriz. Yağışın yanında Gök Gürültüsünü de etkin bir şekilde duyacağız. Radar takibine devam.
Skew-T
Skew-Y'yi incelediğimiz zaman Atmosferin katmanlarında ki rüzgar şiiri çok güzel duruyor. Alt/orta/üst seviye de ki rüzgar şiiri şahane. Bulut oluşumu 2.5km'den başlayıp tepe yüksekliği 9km'ye kadar varacak. Yoğunlaşma her seviyede güzel olduğu için yağış iri taneli ve sık olarak gerçekleşecek ve aynı zamanda görüş mesafesi de düşebilir. K ve TT değerleri de uygun. Konvektivite de iyi durumda.
yani yaz vortexi alacağız , kıştan tek farkı bulutlar iyi gelişebilecek ve sürekli dek mekanizması gibi sürekli gelişmiş cb bulutları kuvvetli orajlarını üstümüze bırakacak ![]()
Kağıthanenin kuzey batısı fena karardı
Bulutlar lifting yapıyor
Kağıthanenin kuzey batısı fena karardı
Bulutlar lifting yapıyor
Avrupa yakası ormanlık kesim fena karardı
bağcılardan bakirkoye doğru giderken
İnce taneli yagis iri taneli saganaga dönüştü yerlerde ufak birikintiler var
hava biraz karardı bahçelievler civarında