Beiträge von Palanci

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Onların uzmanlığını yerim ben :) İki üç AO/NAO bakmakla uzman mı olunuyormuş :hfyeni (18): Önümüzdeki süreçte görüşeceğiz, kimin analizleri daha büyük her birlikte göreceğiz. Bunlar bizi cıvata sandı :chinese:

    Adım yok

    Hodri meydan.

    Sakalımız yok ki lafımız dinlensin. Buradaki arkadaşlar bizi kaale de almıyor.

    Sanki sistem çöp oldu gitti. Daha düne kadar bayram ediyordunuz şimdi modellerin gazına gelip ağlamayın. Ağlanacak bir şey olsa söyleriz...

    Not: Sistem gitti, yok, Ocakta kar beklemeyin Şubata kaldık diyen bazı çakma üstadlara da aldırış etmeyin.

    200 lü saatler ve senaryo ortalaması -8 lerde.Ama yine de çok ümitlenmeyelim..Yokmuş gibi…Ulan bu verileri de ben mi atayım buraya.Yaşlı başlı adamı çalıştırıyorsunuz.Nerde bu gençler:))

    Ben veri atınca kendi kendime konuşuyor gibi hissediyorum, kimseden ses gelmiyor ben veri atınca :) Ara sıra kendim yorumluyorum yetiyor.

    Arkadaşlar... Ana çıktı kendine münahasır bir çalışma yapıyor... GEFS Ensemble'larda ana çıktı ve onun benzeri senaryo sayısı az. Moral bozmak yok!...

    İki üç güncelleme yüzünden umutlanmakla, iki üç güncelleme yüzünden umutsuzluğa kapılmak aynı şey. İhtimal var ki -20°C'leri ülkemize indirdi, ihtimal var ki sistemi kuzeyden dokundurup geçirdi. Her şey ihtimal dahilinde. Ezbere yorumlar yapıp çevredekileri de etkilememek gerekiyor. Sıkıntı yok, takibe devam. Sıkıntı olsa bildirirdik...

    İki üç güncellemeye bakıp umutlanmakla, iki üç güncellemeye bakıp umutsuzluğa kapılmak aynı şey. İhtimal var ki modeller -20'leri üstümüze indirdi, ihtimal var ki modeller devasa soğukları sıyırtıp geçirdi. Yani temkinli olacağız, vade kısalmadan beklenti içine girmeyeceğiz. Buradan analizlere devam, sıkıntı yok :)

    Twitter'daki yabancılar da bunu(-MT/-FT kaynaklı nötr AAM mevzusu) söylemeye başlamış. Bilgisine güvendiğim birkaç kişi bugün benim dediklerimi destekler nitelikte yorumlar yapmışlar. Hatta bu iş uzarsa Şubat ilk yarı Godzilla bile belirebilir. Tabii bunların hepsi birer olasılık, bizimkisi öngörü ve analizden öteye gidemiyor.

    Hocam dediğiniz gibi uzak vade.Daha bunun patlatacağı tepki siklonları var tipisi var rüzgarı var.

    İnşallah bozmadan gelir de gözümüz kar görür.

    Aynen öyle hocam. İnşallah güzel bir başlangıç yaparız.


    İkinci yarıdan daha çok ümitliyim. Bunu daha öncesinde de belirtmiştim. Kimilerine gereksiz gelen atmosferik momentum olayları aslında ne kadar önemli...

    Twitterda yabancıların kendi lehlerine olan verileri paylaşıpta kendilerini mutlu hissetmesi beni delirtiyor. Bide judahı felan etiketliyolar. Alışmışlar sürekli sistem almaya , utanmazlar:)

    Türkiye'de de çok var bu tiplerden bütün verilere bakarken iyiye de kötüye de bakmak lazım. Tabii yabancılar bunu üst levellara taşımış. Bizdeki bazıları da sırf yabancı oldukları için onların dediklerini doğru sanıyor. Neyse ki HF diye bir ortam var.