Beiträge von Palanci

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Kerem, boşver kardeşim. Böyle biz bize takılalım . Ben 7-8 yıldır burdayım. çok şey gördüm artık tecrübelendim. Kendimizi paralamaya gerek yok. Kimin ne olduğunu biliyorum. Bir Allahın kuluda bana bi baskı yapamaz. O yüzden kafam rahat . Takma kafana.

    Merak etme hocam kimse bana da baskı yapamaz :) Halledeceğiz inşallah.

    Siz nasıl derseniz hocam ama burada sizin gibi hocalarımıza ihtiyacımız var birilerinin öyle böyle demesine kafanızı takmayın biz arkanızdayız

    Destek için teşekkür ederim. Merak etmeyin.

    Arkadaşlar aslında bir mesaj atmayı düşünmüyordum hem konunun daha fazla uzamaması adına hemde acıtasyon yaratmak gibi yanlış bir görünüm olmaması adına.Daha öncesinde hakkınızı helal edin benim için defter kapanmıştır tarzında bir yorum yazmıştım fakat yorumum silindi.Ne yazık ki kendimi açıklama fırsatı bulamadım, yorumum tekrardan silinmezse eğer iki kelam edip ardından üyeliğimin dondurulmasını rica edicem.İlk olarak destek veren vermeyen haklı bulan bulmayan herkese teşekkür ediyorum burada dokuz yıldır aile havasında tadında havadan sudan her konudan çok güzel vakitler geçirdim.Dokuz yılın ardından bugün hiç tasvip etmediğim aklımın ucuna dahi gelmeyecek şeyler gerçekleşti ki defter bende kapandı.Gururum ,aklım zihnim fikirlerim bazı şeylere müsade etmez.Şu suçlu bu suçlu demiyorum herkesin hakkında hayırlısı olsun.Kendinize iyi bakın.

    Forumda ki bu son mesajımında silinmemesi dileğiyle alıntılara ve yorumlara gerek yoktur.

    Sonuna kadar arkandayım hocam. Hakkında ne hayırlı ise o olsun...

    Kışın gök gürültüsü iklim değişikliğinin mi göstergesi acaba? Hani sert sistem alsak neyse dicem 2016 yılbaşı sisteminde gerçekten çok sert bi sistem almıştık orada bi gökgürültülü kar şovuna şahit olmuştuk ama adı üstünde o baya bi sertti. Bugünkü sistem sadece yağışlı öyle fazla soğuğu olmayan bi sistem ama bakıyorsun oraj oluyor

    Sistemin geliş rotası oluşturduğu cephe yerel konverjans sahası oluşturuyor. Gayet normal.

    Kadir Emre hoca diğerlerine göre yine iyi hocam.Adam en azından bölüm okumuş verilerle yorum yapıyor.Diğerleri gibi değil.Tabi diğer huyunu bilemem ama videolarının çoğu öğretici.

    Şimdi baktım kendisi Yazılım Öğretmeniymiş meteoroloji eğitimi yok. Geçen yıllarda bir veriye göre kışı kapatıyordu. Bu yılı da 2018'e benzetiyormuş millet karşı çıkınca onlara bilmişlik tasladı. Hangi veriye neye dayanarak 2018 dedi bilemedim. SSW için de split için bir ton laf etti millete sonra displacement olunca sesini çıkarmadı. Her seferinde makale okuyorum diyor ama gerçekten makale okusa böyle yorumlar yapmaz. Bir art niyetim yok ama bilmişlik taslaması, en iyisinin kendisi olduğunu sanması, eleştiri gelince saldırması ve gerçek dışı başlıklar yazması onu KÖ gibi birine dönüştürüyor tabii yine de onun yanında çok masum.


    sistem var der gelmez kış bitti der kar yağar, öyle bir tip evrensel meteo uzmanımız.

    Tweeti yazan kişi de çok normal değil. Çok biliyormuş gibi insanları sürekli ezikleme peşinde. Kendi düşüncelerine karşı bir şey söylenince saldırmaya başlıyor. Arada ana sayfama düşüyor gülerek okuyorum :)

    gfs ayın 20 sine 500 hPa sı - 46 olan sistem indirdi

    Olabilir, neden olmasın. 20'sinden sonraki süreçte bunun gibileri çok normal. İlk salınım 20'si civarı diğeri Ocak sonu(Şubat başına sarkma ihtimali mevcut) ve bir ihtimal Şubat ikinci hafta. Ya Kerem sen her haftaya sistem ihtimali koydun hayırdır diyebilirsiniz, haklısınız da. Öngörülerim buna işaret ediyor. Zaten gelmeme ihtimali gelme ihtimallerinden epeyce fazla ama ben yine de yazmak istedim. Gelmezse de her türlü eleştriye açığım(boş teneke hariç).

    Bu soğuk hava dalgasına nazaran bende YouTube anasayfamda görüyorum.

    Çok fazla meteorolog türemiş ve nerede görsem herkes tarihi soğuklar yazıyor.

    Benim anladığım günlük güncellemelerle ve ana çıktılarla yorum yapılıyor.

    Emin olun bir sürü video görüyorum tek bir sayısal model üzerinden adamlar kar tahmini yapıyor.

    Valla ne desem bilemedim.....

    Adamlar sinoptik okumayı bile bilmiyor sırf video başlığına tarihi soğuk yazdı diye üstad ilan ediliyor. Ben de burada 100'e yakın makale okuyarak edindiğim bilgileri uzun uğraşlar sonucu harmanlayarak sizlere aktarıyorum ve sonucunda boş teneke oluyorum :hfyeni (18): Ben sizlere bir şeyler öğreteyim de gerisi önemli değil.

    DoquKaradeniz28 Tayfunum seni ilk ben tebrik ediyorum canı gönülden.Herşey sistemin gelip gelmemesi değil.Şu güncellemeleri görmek bile zihninizin modellerden önce nasıl aynı şekilde tahmin yürüttüğünüzün göstergesidir.Herkesin metodu kendine tabiki. Palanci Kereme gelirsem ondan hiç şüphem yok.O yüksek mühendis olacak.Kafa net.Okuduğunu anlıyor ve en önemlisi bu işi çok seviyor.Bir parantez de Orasa başkanıma açmak istiyorum.Onun için kurşun, atar kurşun yerim😂

    İnşallah Ümit abi. Hem derslere hem de meteoroloji işine ara vermeden devam ediyorum. Bu arada Abdullah abi için ben de kurşun atar kurşun yerim hatta o istesin kurşun bile olurum :hfyeni (18):

    Pazartesiye kadar detayları takip ederiz. Salı günü duruma göre ya 13 Ocak tahminim için tebrikleri kabul ederim, ya da mertçe özeleştirimi ve nerelerde hata yaptığımı, neden olmadığını irdeler köşeme çekilirim.

    Ondan sonra 20 Ocak için Kerem'i tebrik etmeyi beklerim.

    Palanci kardeşim, şunu bilmeni isterim, 20 Ocak sonrası için hemfikiriz, bunu destek amaçlı yazmadım, gerçekten bende bu tarih sonrasına çıkarım yaptığım için yazıyorum. Ek olarak bu dönem biraz ötelenme ile 7 Şubat 'a kadar sarksada, çalışma yöntemini baz alarak seni başarılı sayarım. Öyle aam , gwo, momentum, tork aktarımı, mjo ve jetler üzerinden harmanlama yaparak yorum üretmek her babayiğitin harcı değildir. Ben yıllardır bu forumdayım, fakat tüm dönemsel tahminlerimi SH/AL dengesi, pna, nao ve mjo üzerine kuruyorum sadece. Daha kapsamlı değerlendirme yaptığımda işi çorba edip cuvallıyorum. Son iki yıldır sadece bu denklemlere nam ve edi flux yorumu ekleyebildim. O yüzden geri kalan boşluğu sürekli kendi hayal ürünüm algoritma ile dolduruyorum. Başarıda %50-60 larda kalışım da bence bundan.

    Uzun oldu kusura bakmayın, ama gelip insanlara teneke vs. diyenler, ya da hani şöyle olacaktı nerde diyenler, nasıl bir emeğe saygısızlık ettiklerini biraz düşünsünler.

    Burada öngörüde bulunanlar elbette yanılabilirler, ama bunu bir tecrübe edinip yeniden denerler.

    Teşekkür ederim hocam. Aslında Ocak 20'sinden sonraki süreci belirtirken sadece sistemden bahsetmedim. Hem sistem hem de Şubat ayının güzel geçebileceğine değindim. Sizinle de hemfikirmişiz, ne güzel.

    Açıkçası insanların ne dediği pek umrumda değil. Eğer umrumda olursa kendi yerimde sayarım ve bu benim için olumsuz bir durum. İsteyen istediğini desin sonuçta forumda az buçuk biliniyor nasıl biri olduğumuz. O yüzden pek kaale almadım o arkadaşı. Tabii o arkadaş elini kolunu sallaya sallaya bizlere bilmiyor diyor ama okuduğum +100 makaleden birini bile okumadı. O yüzden pek umursamadım.


    Palanci yabancılar paylaşmış. Bize yorumlar mısın kardeşim. Bölünme mi acaba ocak sonu için 🤨

    Hocam Stratosferik ısınma değil de TPV ile ilgili bir durum olmalı çünkü ok TPV'yi işaret ediyor. Zayıflamış bir TPV tahmini var bu veriye göre. Yani TPV akıyor diyor :)


    Mevzu SPV ise (bence değil) olay bölünme olup olmaması olamazdı. Çünkü NAM ile buna karar veremeyiz. Diyelim ki bölünme oldu ben yine de bizi şanslı görürdüm. Yer değiştirme işimize gelen şekilde oldu çünkü.