samsun-sinop mu genel bölge adına en iyi lokasyon?
Beiträge von Kafkaslardan
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
19 ocak uçağı beklenilen gibi gelirse kalkar mı? bu ull hangi tarihleri etkiliyor?
dediğim gibi beklenilen gibi olursa belki de yararlanamayacağız.
-
ull nereden girerse tüm bölge etkilenebiliyor ya da öyle ihtimal yok mu?
19 ocak günü giresuna geleceğim. sistemin sonu mu oluyor? tabii ki gelebilirsek kardan :))
-
ull muhabbeti ne zaman için? beklenilen gibi olursa 19 ocak giresun uçağım sıkıntıya girer mi?
-
Sana kütlelerin Afyonkarahisar'dan geleceğini düşündürten nedir?
tamam kardeşim, sen haklı ol. 20:30 - 22:30 arası buradayız, beklerim.
-
Bozuk bir radardaki ekoları nasıl göreceğiz?
dediğinizi anlamıyorum ki hocam. benim bahsettiğim şey gfsnin vermiş olduğu o yoğun yağışlı hattın bize uğramayacağı, bunda hemfikir değil miyiz? o hat zaten şu an radarda gözüküyor, kırıkkaleye doğru gitmekte. sizin bozuk dediğiniz radar afyonkarahisar radarı ve oradan gelen kütlelerle de alacağımız yağış cılız. 3-4 mm icon ve ecmwfnin dediği gibi alırız. gfs ne diyordu? 10mm+ çok fark var. siz bunu anlamak istemiyorsunuz ya da iyimser yaklaşıyorsunuz fakat gerçekler bu. insanlarda ona göre beklentiye giriyor. 20:30 ve 22:00 arası yoğun yağış 3-4 mm'mi? değil. dediğiniz hat kaçtı.
-
radara bakınca da gfsnin vermiş olduğu hattın kırıkkale ve doğusunu etkileyeceğini görüyoruz, yani akşam için beklentiye girmeyin. gfsnin verdiği hattı şu an radardan takip edebilir ve kendiniz görebilirsiniz, sarı ekolar bile barındırıyordu. kötü kaçırdık.
-
yine kky döndük, şehrin batısı ve güneyi için sistem kötü geçiyor.
-
Yazdığım her mesajımda saat 18:30'dan sonra sıcaklıklar bir noktaya oturacak, 20:30-23 arası yağışın en yoğun olduğu zaman diliminde 850mt civarında bile kar kalınlığı yükselecek dedim. Biraz daha sabır.
Hocam tamam da o yoğun dediğiniz yağış hat olarak kırıkkale ve doğusuna denk düşüyor, radar yanlış değil ki. Afyonun bozukluğuyla alakası yok, o hattı görüyoruz şu an ve Ankara'ya uğraması mucize.
-
Gfsnin dediği o hat kırıkkale ve doğusuna yarayacak gibi radar. O yüzden çok akşam beklentiye girmeyin.
-
Bazı arkadaşlar radarın arkası boş diyor. Siz radarda yağışın ekosunu ve o anlık izlediği yolu görüyorsunuz. Basınç yerleşimleri ile Kütahya batısından başlayarak-Ankara'nın merkezini içini alacak şekilde dönüş ve yığılma hareketi olacak. Akan hatlar sırt boyunca kümelenerek buralara yoğun yağış bırakacak gibi duruyor.
Bıraksın da kky dönüp duruyoruz soğuma beklenenden kötü gibi.
-
Soğuk hat çizip güneye tam yayılamadı, güney kesimler sıkıntıda. Bu beklenmiyordu.
-
Şehrin güneyi için şartlar yeni uygun hale geliyor. Dewpoint'de öyle. Güney için geç başlangıç ama tam saatleri.
-
icon gibi olma ihtimali de var
Gidişat GFS şu an. İnşallah bakalım, İCON abilerin varken sus be kardeşim..

-
radar hic oyle durmuyo ama gfs de oyle diyo bakalim
Beklenilen gibi ya şu an, muğladan zincirleme yapacak hat daha gelmedi.
-
Soğuk yayılamadı.
-
Ankaramıza hayırlı olsun.

Bir sorum olacak, yağış durumunda GFS mi ECMWF mi başarılı gidiyor bu saate kadar?
GFS ağır üstünlük kurdu, bir de akşam için çok yoğun kar veriyor. Tam notunu akşam veririz.
-
Yağış akşama doğru kuvvetlenecek mi
Akşam 9 ve civarı için son gfs çıktısı diyor ki, son yılların en etkili kar yağışı. Yaşanırsa çoğu yer 10 santim ve üzerini görür. Nasip ama bakalım, kesin değil.
-
GFS akşam gösterdiği hat gerçek olabilir mi ki Eskişehir ve Ankara için kütle oluşumu da yok şu an
O hat gerçekleşirse il geneli yorgan çeker, inşallah diyoruz.
-
Çayyolu karlı, öğleden sonra asıl yoğun yağışlar başlayacak. Gfsnin bugün öğlen güncellemesinde akşam için verdiği hat çok iyi.
