Haklı olanın acelesi yok 30 Ocaktan itibaren işaret ettim beklemeye devam Loading...
Posts by Alihanocakk
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
2 gün önce 22-29 Şubat a kadar kıyılar için sistem gelmeyeceğini öngörüyorum dediğimde arkadaşlar bana cephe almıştı sanırım modellerde de artık mutabıkız. 22-29 arasından bir şey çıkacağını da kestiremiyorum ama ilk etapta bu zamana kadar kıyılarda kar yok diyebiliriz sanırım en azından %80 yok. Sağlık olsun Şubat sürprizlere gebe isterim ki radikal değişiklikler olsun da üst üste iyi sistem alalım ama görünen köy kılavuz istemiyor.
-
Ayın 20 sine kadar ısınmaya devam sıcak hava sürpriz olmaz soğuk salınım yakalarsak sürpriz olur. Fakat bu bizdeki ısınma Rusya bölgesindeki soğukların depolanması ve günü gelince de bir yere patlaması olacağı gözüküyor bu inşallah Türkiye olur.
-
En büyük sistemi hakediyoruz.
Loading...
-
Neden düşük olduğunu açiklarmısınız? Bu yorumunuz tamamen duygusal olarak görüyorum yaşadığımız kötü süreç yüzünden bu yorumun yapıyorsunuz.
Biraz diyagram biraz duygusal
-
Kesin gelmez diye bir şey hiç demedim ancak ihtimali çok düşük olduğunu söylüyorum gelirse sevindirir.
-
Cemre olayı karışık bir şey kar Nisan da da yağar yer sıcaklığı yüksek olduğu için cemre dediğimiz olay sıkıntı yaratır tamamen yeryüzü sıcaklığıyla alâkalı
Örneğin 18 Mart 2022
Rakım denize sıfır Samsun/Alaçam
Geyikkoşan Sahili
-
Bunları hangi veriye dayanarak öngörüyorsun
50 verinin ortalamasına bakarak öngörebilirim herkesten çok isterim 8-12 Şubat da sistem gelmesini ancak Ocak sistemlerinden farkı yok hatta gelme ihtimali bile çok düşük sıcak tarafta kalacağımızı düşünüyorum fakat bu sıcak dalganın peşinde sağlam bir sistem inme ihtimali de oldukça yüksek bekleyip görelim kendi fikrimce 22-29 Şubat
-
Sistem 8-12 arası konuşuluyor ancak bu dönemlerde ısınma trendinde olacağımızı öngörüyorum yani soğuma olsa bile kıyılar için yetersiz bir sistem olacak fakat bu döngüden 22 Şubat'ta çıkabiliriz son 3 senedir Şubat ve Mart ayları Ocak ayına göre daha etkili geçiyor. 22-29 Şubat arası Karadeniz için etkili sistem ihtimalli oldukça yüksek diye düşünüyorum kıyılara örtü yapacak cinsten ayrıca Mart ayında da tatmin eden son vuruşu yapıp kışı uğurlarız modeller şuan ne söylerse söylesin 24 saatte bile tutarsızlar beklemekten başka çaremiz yok
-
Samsun Alaçama 2 saattir kuvvetli yağmur yağıyor şunun yarısını bile kar olarak alsak 5cm çakmıştık. Eeee ne diyoruz yağış varsa soğuk yetmez soğuk yetse yağış düşmez.
-
Gfs Kontrol verileri 8-11 Şubat için bir şeyler denemeye başlamış 850hpa da -9 ve 500hpa da -38 ler gözüküyor
-
22-23-24 Şubat loading...
-
Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar
Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar....
-
Zeki Müren de bizi görecek mi hocamm