Beiträge von Olcay2

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    kutup girdabi denilen lanet yedi bitirdi koca subat ayini simdi utanmadan 26 sıN da azor efendi yola çıkabıldi sözde anaca bir seyler yapmaya çalısıyor 8 olmadı 14 olmadi 22 olmadi simdi 26 diyor oda olmazsa birak bu isi gfs ,ocak 15 sonrası ne güzel geldi subata kadar sonra içine etti her sene şubatın berbat gitmesinden bıktırdı.

    iki modelde nasıl mutabık ılık ataklar hakkında her gun düzenli bir şekil de hıç bozmadan nasılda aynı senaryoları veriyor gfs taklacısı bile nasıl sabit çıkti veriyor gün boyu şimdi bize soğuk atak geliyor olsa hepsi ayrı telden çalar ,gün için de her çıktı ayrı olurdu, ha doguladi,ha batiladi,yok ab olustu ,sonra yok olmadi elli tane şekle girer yilda 2 soguk atagı bile çözemeyecekse bu hıyar modeller bunlarin aptal senaryolarina bakmaya ne gerek var.

    barajlar doldu ama şubat umut vermiyor en son 20 sonrasi dedik oradada bir kipırdama yok 23 şubatta kadar modeller bitik batarya bu lanet olası tv kanalları ne zaman aptal aptal haberler yapiyor yok subat bası su gelecek 87 gelecek iki tanede burnunun ucunu göremeyen prof çıkartıyor onlarda kamera karşışında salladıkca sallıyor sonra inadına sanki sistemler gelmemek için ugraşıyor dün bügünku soguktan sonra ufukta bir cacık yok inşallah degişecek bu lanet döngü bitecek bize sıra geldimo sistem daha gelmeden nasıl kaçarım hesabi yapiyor söz konusu abd olunca orda yatak dösek yatıyor.

    kıyılar için dükkanı kapatmak en iyisi 8 olmadi 14 olmadı 18 olmadi simdi 20 de de bir cacıl yok kuzeyde soguk yok azor efendi ustumuze pide atlantik ne vay yok vakumluyor bildik son 5 yılın şubatı yani soguk şubat göruntüde hikaye, ha bugün, ha yarın derken 7 gün patladı ileriside karanlık inşallah yanılırım.

    her gün öteleniyor aynı geçen sene gibi 8/9 du 14/15oldu 18/19 oldu şimdi de 21 sonrası oldu sonra martın ilk haftası olur sonra 87 örnekleri verilir derken mart 15 olur ondan sonra üstümüz soguk dolar sonra cemre dustu olur günes dik geliyor olur vur kaç bir günlük sistem olur martın ortasın da belki görsel bir geçiş olur derken nisan gelir bu iş biter bir yıl 24 ocak konusulur 2023 gelir döngü yine böyle gider eskiden 1 hafta soğuk 3 hafta ara olmazdı haftalık lodos olmazdı adam gibi eser en fazla 2 gün olurdu peşinede katıp kar yağışını getirirdi o işler artık bitti uzun vade orta vade işi artık cacık atmosfer kafayı yemiş vaziyette sadece bekleyip görecegiz.

    bir nefes aldirmıyor azora oda habire ustumuze yatma derdinde en sevdigi iş bu iş insallah böyle gitmez ayın 10 nun dan sonra değişir yoksa şubatta bu sene geçen sene gibi uçup gidecek ve son 4 yılın berbat şubatları içine girecek son yıllarda ocakta bir soğuk dalga ve kıs bitti derken mart başinda ne oldugu belli olmayan bir vur kaç sistemi sonrada iş bitti.

    böyle böyle şubatı bitiri bu modeller ne abd ama almış bütün soguklari kendine kimseye koklatmıyor ,artik soğuk bile gelmesini istemiyorum eskiden kışın bir zevki olurdu soğuk havalarda yağmur olur ara ara kar olurdu ama adam gibi olurdu simdi bir soğuk geliyor sonra bekle baba bekle.

    şubat soğuk geçecek diye bir algı oluştu herkeste şubat süper gidecek diye beklerken şubat ilk 12 gü için hiç de iyi gelmedi coğrafyamızın kaderi 15 gün yagışi biraz iyi süreçte kaldık ve 15 gunde durgun zamana girdik ara sira küçuk dalgalanmalar dışın da 12 gün gitti kışın son 45 günu 12 günüde bitti şubat son 15 gün inşallah iyi geçer.

    goruntuye göre yine subatin en az 10 günü güm hani ne oldu suabtada sert girecektik uzun soluklu soguklar bizim olacakti tv kanallari bile sert subat diye saýikladı sistem sonu en az 15 gun yatay seyir olacagi artik belli son yillarda 10 gun soguk ise 15 gun ust uste ilik geciyor ben hic bir soguk sisitem ustune 10 gun dah ara vermeden soguk gelecegine inanmam sonucta cografyamiz belli milleti tv kanallari ve meteoroloji uzamnlari beklentiye sokuyor en az 12 gun 7 ila 12 derece arasi gezeriz sisteme yakin saglam birde lodus yeriz sonra 10 gunluk soguk subat bitti megm bime subati bati iller icin 1 ila 3 derece alti diyor ama o olmayacam gibi simdilik sonrada martan ne kpoarirsak kar dir hop sezin bitti.