• En soğuk gün: Hakkari/Yüksekova -35.1 derece • En sıcak gün: Şırnak/Silopi - 50.5 derece • En yüksek kar kalınlığı: Rize Ovit/İkizdere - 280 cm • En yüksek deniz suyu sıcaklığı: Antalya - 32.2 derece • En düşük deniz suyu sıcaklığı - Artvin/Arhavi - 6.1 derece • En yüksek rüzgar hızı: Bayburt Kop Kayak Merkezi - 176.4 km/saat • En çok yağış: Çanakkale/Gökçeada - 167 kg/m²
Her güncellemeden sonra ana çıktıya göre değişen diyagramları örnek alıp burada hocalarımızı eleştirmeyin lütfen daha elle tutulur tartışılabilecek verilerle gelin diyagramları hedef sürüp gelmeyin lütfen. Ufukta bir sistem var evet ama ötelenmesi ya da daha erken gelmesi tahmin edilebilecek bir durum değil modeller bile 24 saat ilerisini zor tahmin ediyor kaldı ki gelecek sistem hakkında net bir tarih verebilmek kolay bir şey mi sizce ? Lütfen değerli hocalarımızı eleştirirken daha mantıklı tartışılabilecek verilerle gelelim. Diyagramlarında ana senaryo çıktılarına göre şekillendiği unutmayalım lütfen.
Doğu Karadeniz radarının güzelliğine bakın. Ah bir soğuk yakalasaydık özlediğimiz kar hasretini çok tatminkar şekilde giderirdik .. Sağlık olsun artık önümüzdeki sistemlere bakacağız bölgemiz ve ülkemiz adına.
Doğu Karadenizin doğu umarım şu büyük balinayı da kaçırmaz. GFS uzun vade tahmini bana dün gece de söylediğim gibi abartı ve çok zorlama geldi. Bir yerde tepki ab oluşacak. O da umarım soçi olmaz. Soçi olursa Trabzon ve doğusu tatmin olmaz. 100kmlerle inanılmaz iş değişiyor. Mesela Hopa açıklarında patlayan basınç sistemi direkt avrupaya iten etkenlerden oldu.
Zaten bunların olmadığı senaryoda rekor kırıyor bu bölgelerimiz inşallah herkesin mutlu olacağı şekilde sistemler görürüz
Babam orta kulak polip teşhisi ve beyne ilerleyen doku takibiyle 1 aydır yatıyor hastahanede. Buna ilaveten, annemde kalp krizi geçirdi, beyne pıhtı attı o da 3 gündür yatıyor. Dolayısıyla, hiçbir veriyi takip edemiyorum, gözucuyla sinoptik bakıp iki cümle kuruyorum, o da yeterince odaklanmadığım için fiyasko çıkıyor. Bu yüzden, annem ve babamın süreçleri tamamlanıncaya kadar tahmin içeriği paylaşmayacağım, sizleri beklentiye sokup üzüyorum çünkü.
18-23 Ocak arası diye geçtiğimiz ayın sonunda tarih verdiğim sistem, şu an modellerin denemeye başladığı sistemdir, tarih her zaman 3-5 ileri geri oynar bu tarz uzun vade tahminlerde. O sistemden umudum çok, inşallah ülkemize nasip olur. Sağlıcakla kalın.
Çok geçmiş olsun hocam. Allah hem anamıza hem babamıza şifa versin inşallah tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar.
Ben de Trabzon ve doğusu için sınıra kadar olan bölgemize kadar 850hpa yeterli seviyede giremediği için diğer bölgelerimize nazaran şu anki tabloda kötü geçireceğimizi düşünüyorum
hah işte o sistem anında bile değişiklik gösterir yaşayıp göreceğiz. Doğudan çıkacak gibi duruyor şuan ki modellere göre ve doğudan çıkarsa kuzeyden oluşan bir sistemi de çekme emaresi var.
kar haritaları batıdan çıkacakmış gibi çıktı veriyor sanırım anladığım kadarıyla yoksa doğu karadeniz kıyılarının deniz kısmı o kadar boş kalmazdı diye düşünüyorum
keşke 850 soğukları iyi olsa ama nasip yapacak bir şey yok
Şu faktörü unutmayalım yılbaşı sistemindeki gibi sıcak denizlerimiz yok 850 soğuklarına bu kadar takılmayalım bence hocalarım da desteklerse tabi ben böyle düşünüyorum
GFS ye göre batıdan girip doğudan çıkacak Diğer modellere göre doğudan girip tkerar kafkaslara dönüp spin atıyor, yukardan beliren bir sistem daha var 2 3 güne oda gözükecek. Endeksler o sistemi onaylıyor modellerde hazırlık yapıyor.
O zaman gfs de dahil tüm modellere göre şu anki görüntüde Doğu Karadeniz sahillerinin korkmasına gerek yok her türlü uğrayacak sistem gfsnin etkisi tabiki diğerlerine göre daha az olur gibi. İnşallah Batı orta doğu tüm bölgeleremiz en güzel şekilde faydalanır herkes bu ullnin ekmeğini yer