haklısınız hocam bunu siklonlu hayal etsenize
Siklon Karadeniz'de olursa evet. Bunun örneğini geçen kış iki defa gördük
haklısınız hocam bunu siklonlu hayal etsenize
Siklon Karadeniz'de olursa evet. Bunun örneğini geçen kış iki defa gördük
karayel tadından yenmez
![]()
6 Ocak 2015... Anadolu yakası adına iyi bir rüzgar yönü ama Avrupa yıldız sayar. Konumum adına iyi olur ama ben istemem. Herkes faydalansın.
Diyagram yeniden şekil değiştirmiş. Çok etkili bir sistem görüntüsü yok ama o ısınan senaryolarda sönümlenmiş biraz.
Orta-kuvvetli pozitif AO görüntüsüden tekrar nötre dönüş var, ana senaryoda da bunu gördük. Değerli.
hocam soğuğun güçlenme potansiyeli var mı kutupta ya da rusya karasında ?
Güçlenebilir ama çok aşırı soğuma beklememek lazım. Zonal rüzgarlar kuvvetli.
Vay arkadaş demek istiyorum bu sabah tüm modellerin çıktılarına. Yazmamak için kendimi zor tuttum ama dayanamadım artık. Uzun yıllardır gördüğüm açık arayla en kötü görüntü. Pide bile denmez buna. Nasıl bir YB oluşumudur :(( Ural'ı mumla aratacak bir görüntü.
Ural'da YB çok daha kötü bir görüntüdür. Çünkü blokajdır, Rossby dalgası rezonansına işaret eder. Şimdi modellerin gördüğü pozitif AO durumu.
Rosby dalgalarına bakmak yanıltır sizleri.Jet akımının diğer versiyonu diyebiliriz rosby için.Büyük pay sahibidir evet ancak sadece termik ve dinamik alanlarının güzergahında fikir vericidir.Örneğin ay sonu ocak başı gösterdiği rosby dalga genellikle termik alanının üzerimize yöneleceği yönünde ancak o tarihlerde bazı arkadaşlar ısrarla sistem getirme derdinde.Ay sonu özelinde 28-29-30 tarihlerinde ülkemiz özellikle batısı ve istanbul yüksek hakimiyetinde olacak bu gidişatı önceden de belirtmiştim şuanda bu ihtimal artık %95 lere çıktı ki kar ihtimali diyagramcılarda görecektir %3 yani tersi olasılık artık baya hakim gibi duruyor.Özellikle nao indeksinin nötr de seyretmesi ile ocak ilk hafta sonu için takip ediniz o tarihler de özellikle 7-8 civarına işaret.Verisiz sallamam ama takip ederseniz yanılmazsınız.
Saygılar
Bir çubuğu dikey ve dönecek şekilde yere sabitleyin. Çubuğun üst ucuna bir yay, yaya da küçük bir cisim bağlayın. Çubuğu döndürmeye başlayınca yay dışarı-içeri salınıma başlar. Rossby dalgası da budur.
Aralık sonu sistemi için CFS efsane vermiş. O ne öyle.
Gürcistan açıklarında mini mini bir vorteks göz kırpıyor.
Hocam sizin görüşünüze her zaman değer veririm. Bunu deme nedeniniz nedir acaba 😊
Senaryo sayılarını arttırdılar, çözünürlüğü arttırdılar, fizik modellerini geliştirdiler. Birçok bakımdan tutarlılıkları arttı. Bu yüzden tutarlı olmadıkları durumlar iyice göze batar hale geldi. Algıda seçicilik özünde.
Rabbim mekanını cennet eylesin
Çok üzüldüm , inanılmaz kötü hissediyorum
Ölüm bu kadar yakınımızda işte , herşey yalan bu dünya hayatında ,tek gerçek ölüm
Ailesine sevenlerine sabırlar dilerim , başımız sağ olsun
Kendisi fiziken artık aramızda olmasa da, öğrettikleriyle, bu siteye ve atmosfer tutkumuza kattıklarıyla yaşamaya devam edecek. Çok açık söyleyeyim: Hakan hocamız olmasaydı ben şu an olduğum kişi olmazdım. Hepimiz bir gün gideceğiz, ama pek azımız böyle bir iz bırakabiliyor arkasında. Allah rahmet eylesin.
İki senedir diyagramlar da hikaye oldu. Şimdi bu diyagrama göre yorum yapacaksak yılbaşı sistemi ihtimali bile yok. Ama akşam yine değişiyor. Hemde 180 derece değişiyor.
Diyagramlar hikaye olmadı da, iddiaları arttı.
Hepimizin başı sağolsun.
Rüzgar nereden eserse diyagram da o tarafa dönüyor
Kafası çok karışık çok
Kombiye internet bağlantılı termostat taktılar, 74 derecede yakmış bugün. Ama bayağı tasarruf da ettiriyor termostat. Biz de termostatın hikmetine güvendik haliyle, dokunmadık.
-20 mi oturmuş İstanbulun üstüne ben mi yanlış görüyorum 😳😁
“Çöp” denilen sinoptik patern böyle şeylere gebe. Negatif AO’yu seviniz, kucaklayınız.
Aksine, o parazit Azor'un yükselmesine olanak sağlıyor.
Atlantiğe geçip Azor'un yükselişini sağlıyor. Tabiki bu durum kararında olursa dediğim şey bizim lehimize.
Eğer o bölgede ki parazit gereğinden fazla alan kaplarsa bu sefer Azor'un destekçisi yerine köstekçisi olup önüne tıkar.
Herşey bir düzen içinde olmalı.
Rossby dalgaları.