Kurt muyuz tilki mi hocam. Ne işimiz dağda bayırda. Şehir merkezine yağan kar makbuldür. Hayır bizlerde adana alanya tarsus şehir merkezlerinde yaşamıyoruz. Makul her sistemde kar alan makul noktalarda yaşıyoruz. Aksine Türkiyede şehir planlamacılığı o kadar kötü ki dağa bayıra yaptıkları devlet kurumları yüzünden oralara kar yağınca herkes de sanıyor ki tüm şehir karlar altında. Şu 2 gün okulların tatil olması başlı başına fiyasko zaten. Saygılar ...
Siz de haklısınız tuvalete bile arabayla gidecek bir toplumuz maalesef. Obezite zirvede 1. yiz. Millet dağlara taşlara yürüyüşe çıkar. İnsanın doğası gereği bunu yapmalı zaten ama unutulmuş artık ülkemizde demek ki. Kurt veya tilki olmakla yakından uzaktan alakası yoktur. Yabancı ülkelerde dağlar taşlar zirvelere kadar yürüyüş yollarıyla doluyken biz bu kafayla zaten böyle devam ederiz. Ben şunu diyorum ben şehir merkezinde oturup ama ha bire 200 metre üstüme kar yağarken üfleyip püfleyeceğime çıkar tabanvay yürürüm. Dediğim yerlerin de zaten dağla bayırla alakası yine yok Saygılar benden de...
Arkadaşlar sizler niye illa deniz seviyesine kar bekliyorsunuz ki zaten. Konumunuz itibariyle irili ufaklı tepeler mevcut etrafınızda birçoğunuz az bir yürüyüşle 200-300 metre rakımlara kolayca ulaşabilirsiniz hem bu daha zevkli yağmurken kara dönüşü görmek. Umuttepe zaten başlı başına kar için süper biz anca kameralardan bakıyoruz. Bu ladar alçak olup da bu kadar kar alan başka yer ülkemizde nadirdir yani. Bir sürü 1000 metre 1500 metre yerde kar yokken konum dolayısıyla şanslısınız Kartepe var adı üstünde kar yağıyor ki Kartepe demişler. Keyfini çıkarın
İnsanımızın kış lastiksiz, zincirsiz çıkmaya çalışması ayrı mevzu ama ben de çıktığım zamanlarda doğru düzgün bir küreme, tuzlama çalışmasına rastlamadım. Ülkenin kara hasret 2 şehrinin merkezine bu kadar yakında yer alan ve kış turizmi potansiyeli olan bir milli parkın yollarının çok yerleşim yok diye 2 şehrin de belediyesi tarafından önemsenmemesi ihmaldir. Haftasonuna da denk geldi kar yağışı haberini alan koşacaktı yukarıya, meteoroloji de tahmin uyarı yapıyor bunlar belli şeyler görevlendirin sistem bitene kadar ekipleri sürekli kürenip tuzlansın kapanmasın açık kalsın dağa çıkan yollar yani.
Aynen öyle. Sonuçta İzmir Manisa kimde kış lastiği veya zincir var ki. 1 kişide de olmasa zaten trafiği tıkayabilir. Maalesef bizim ülkemizde güzellik anlayışı yok insanlar gezsin de eğlensin güzel vakit geçirsin diye bir şey yapmak yok. Her şey para olmuş. Zirveye gidecen parkı vcyi vs. kullanmıcan belki ama girişte para verecen yine de....sadece yolu bile kullanamıyosun yani. Kimse kimsenin umrunda değil yani.
Gelen son bilgilere göre spil dağında mahsur kalanlar varmış buzlanma nedeniyle kaza olmuş
Vallahi ilk günden beri söylüyorum ben dağdayken 3 saat vakit geçirdim bir tane kar temizleme aracı görmedim. Şahinler doğanlar gazı kökleyenler çıkmaya çalışıyordu vıcık vıcık buzlu yollarda ki hava da öyle -5 -10 olsa ne olacak çok merak ediyorum.
ÇOK AÇIK İHMAL ZİNCİRİ var. Özellikle dünkü kazadan sonra çıkışa izin vermemeleri de komik. Bakın biz önlem alıyoruz mesajı verilmiş oldu.
Anlamıç değilim yol Manisadan başlayıp Kemalpaşada bitiyor. Kaldı ki yolun her kesimi de buzlu değil. Araç dümdüz tek hat boyunca gidip gelecek bunu bile yapamadılar. Sonra kazalar tabi olur. Sorumsuzluk var.
Ama maalesef tepki gösteren bir kesim yok ondan kaybediyoruz.
Ben sabah dağda yürüdüm bozköy tarafından sonra arkadaşlarla araçlarla çıktık 11 gibiydi saat yolları hiç açmamışlardı bizden başka kşmse yoktu o yolla gitme fırsatı bulduk ,jandarma yolun ortasında siren çalarak durdu çıkmayın dedi 700 metre civalarında kaldık .-Saat 1-2 gibi anca tuzlama be temizleme çalışmaları yapıldı yol temizlensede inişte bu sefer jandarma tarafından tutulu vaziyette .
Günler öncesinden belli bu hava durumu kaldı ki dağdağdan bahsediyoruz olumsuz hava koşulları müsait bölgede o saate kadar beklemeleri ayıp zaten.
Sabahtan beri spildeyim yeni indim kar 600 metrelerden sonra başlıyor ,Manisadan itibaren kış lastiği veya zincir yoksa yukarı çıkışa polis tarafından izin verilmiyor bilginize .
Rezillik başka bir şey değil. Dönüşte gördüm kuyruk olmuş. Birkaç cmlik kar var diye alt bölgelere dahi izin vermemeleri rezalet ayıp bir şey. Kaç saat yukarda vakit geçirdik 1 tane yolları temizleyen araç yok. Spil SAHİPSİZ... SONRA hadi Spile diye paylaşımda bulunuyorlar. Tabi herkeste kış lastiği zincir varya. Açacaksın kardeşim yolu temizleyeceksn topu topu 1 tane dağ var bölgede milli park. Girişte para almayı biliyorlar ama...
Snowyman yolla ilgili bilgi verir misin bende yarım saate cikacagim
Arkadaşlar Spil'deyim ancak ilk karla buluşmadan sonra bile yollar REZALET ! YAZIK çok yazık bu insanlara. Yahu 2 cm karı temizleyemiyorlar yollar buzlanmış vıcıl vıcık istifa eden yok sonra herkesi Spile bekliyoruz diyorlar hayret ya. Ben şu an köylere gelmeden ilk seyir bölgesine gelmeden bir noktadayım. Her taraf insan. Video atıyorum durum bu şekilde.