Beiträge von Emre Kaya

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Azıcık iç kesimde olup aynı zamanda deniz seviyesine yakın yükseklikte bir ovada bulunması. Hem karasallığa hem de deniz etkisine çok açık bir bölgede. Açık havalarda karasallık etkisiyle gece çok iyi soğuma yapabilirken gündüz fazla ısınabiliyor. İzmir deniz kenarında bulunduğu için böyle bir durum yaşanmıyor. Aydın'ın rakımı +400 olsaydı her sene güzel kar görebilirdi ama maalesef rakım çok kötü.


    Bir de kar açısından İzmir'e göre daha şanssız olmasının başka bir sebebi daha güneyde bulunması bu da yetmezmiş gibi Bozdağlar ile Aydın dağlarının da soğuk girişini çok büyük ölçüde engellemesi. Geçen sayfalarda bir arkadaş yazdı İzmir'de dahi kuzeyde bulunan ve denize dik uzanan Yunt, Kaz dağları ve şehrin hemen arkasındaki Yamanlar Dağı soğuk girişini önemli ölçüde etkileyip karın yağmasına engel olurken arkasına iki sıradağı almış Aydın'ı varın siz düşünün :) . Konumumuzun gerçekleri böyle maalesef.

    Bilgiler için teşekkür ederim bir kar sevdalısı olarak sadece 3 defa kar yağışı gördüm sehrimde yapacak birşey yok coğrafya kaderdir 🙂

    İyi günler forumun yeni üyesiyim Aydın'da oturuyorum. Sormak istediğim soru Aydın'da hava açık iken gece ile gündüz arası hava sıcaklığının bu kadar farklı olmasının nedeni nedir acaba. Örneğin bugün hava 15 dereceyi gördü ama şu an 3,5 4 derece civarı İzmir'de böyle bir durum olmuyor fakat aydın kar açısından oldukça şanssız sebebi nedir acaba teşekkürler.