gem nerden çıkarıyor bu yağışları bol keseden veriyor 3 gündür
Posts by Efeklc06
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
gem hala ıyı kotu yagıs verıyorda sıcaklık sorun olabılır gibi
-
son durum:
-gfs 1mm
- icon 2mm
-gem 3,5 mm
-ecmwf 2mm
ortalama yağış verşyor.
hiç adam akıllı yagıs veren senaryolar var mı bakıp içimizdeki acıyı dindiririz atsana sana zahmet varsa
-
1 mm yağış veriyor
onuda galiba yağmur alıyoruz
-
Gem dün ile assagı yukarı aynı, gfs ve ecmwf senaryo ortalamaları ne diyor belki süpriz yaparız sanmıyorum ama umut kesilmez
-
gem de iyi kötü bir şeyler veriyor
-
arpage ne diyor son yollarda diğer modellerin vermediği birçok yağışı doğru bilmişti arpage reis
-
Evin içinde havai fişşek patlamasına uyandık ne oldu beyler bitmemiş miydi?
daha yeni başlıyoruz hocam, tum kıs alamadıgımız sıstemı mart sonu alacagız inşallah
-
ecmwf
gfs Gece guncellemesi nasıl geldi hocam
-
gfs
gem
ecmwf henüz çıkmadı
tessekür ederim hocam ara ara bu sekilde bılgılendırırsen cok sevınırım .iyi aksamlar
-
ortalama nasıl varsa atabilir misiniz
-
modellerın ankara konusunda 72 saate kadar sıksık degıstıgınızı goruyoruz o yuzden heyacanlanmamaya calısıyorum ama heyacanlanmamak elde degıl boyle gelırse son yılların en iyi mart sistemi olur dogru duzgun martta kar alamıyoruz yıllardır
-
sıcaktan sonra gelecek ani soğuma hiç iyi değil hem doğa açısından hem hastalıklar açısından kar alır mıyız bilmiyorum ama tek haneli rakamlara inecegimiz net.
-
şu kütlelerin merkezi sıyrışına kafayı yersin çarşamba gunu batıyı vurur bugun dogu ılcelerı anlamadım gitti
-
mgm 5m yagıs verıyordu noldu kus mu oldu cumartesı gunku yagıslar
-
merkezde kar yagıyor
-
Merkez sayılır mı bilmem ama Çankaya Söğütözü güzel kar aldı yollarda yeni yeni ince bir örtü oluştu, arabalarda çimlerde vs rahat 9-10 cm vardır. Ama güçlü siklonik bir sistem değil, o yüzden bir Şubat 2023 etmeyecek tabi merkez için bu yağış.
Şubat 2023de de çok büyük sürpriz olmuştu yağış 2 partti ilk gün kimse aman aman birşey beklemiyordu 10 cm koymuştuk ikinci günde en az 15 cm koymuştuk bölgem adına çok iyi bir sistemdi
-
az once fotoğrafı cektıgınız lokasyondaydım hocam sanırım sizide gordum
-
balgatta 20 dk da yollar kaldırımlar tuttu yagısın en etkılı zamanını yaşıyoruz
-
kütleler merkeze sokulmayacak gibi duruyor ankaranın batısı cıdden cok sanslı bu sistemde