Önümüzdeki 2 3 gün içinde harika gelişmeler olabilir. Modeller 25 30 ocak arasını çözmekte çok zorlanıyor.
Posts by Benetton
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
çok güzel kar vermiş ama soguk sınırda +1 +2 lerde olur bu senaryoda
Hocam böyle gelsin soğuk sıkıntı olmaz genelde beklenenden soğuk oluyor.
-
Başaksehir de turuncu kütle çok etkili yağış bırakıyor.
-
-
Başaksehir bugün şuana kadar 12.2 mm yağış aldı yağmur etkili bir şekilde devam ediyor.
-
-
Ekim ayı diyagramı gibi Gfs ocak ayını kapatmış
-
-
Ecmwf nin model sonu indirmek istediği sisteme işaret olabilir
-
-
-
Forumda analizci kalmadı yalnız, herkes modellere bakarak herkesin yapabileceği yorumlar yapıyor. Model kötü giderse kötü, iyi giderse işte şu tarihler arasi bir sistem bekliyorum yorumları. Keza twitter sayfası da öyle. Umarım deneyimli bir yorumcu katılır da forumdaki kalite eski haline gelir.
Hocam veriler çok oynak örneğin Ecmwf aylık tahmininde ocak ayında Marmara bölgesini normallerden çok soğuk ve yağışlı gösteriyordu. Geçen hafta bir anda normalin üzerinde sıcak ve kurak göstermeye başladı. Bu şartlar altında nasıl tahmin yapılabilir kabul edelim küresel ısınma son yıllarda etkisini çok ciddi bir şekilde göstermeye başladı. Bu durum 15 gün sonrasını bile belirsiz yapıyor.
-
-
Bu görselin 500 haritasını atmanız mümkün mü .Bu tarih nedense beni çok çekiyor.Çocuklara muazzam bir yarıyıl tatili verecek diye hissediyorum.Zira tüm parametreler ve çatlak ses olmadan işaret eden tarihler 15 ocak sonrası.Bu kadar fazla kişinin bu kez yanılacağını ve 15 yıldır kendi çapımda irdelediğim modellerin kaçışının bu kez olmayacağını düşünüyorum.
-
Burdan artık bir şey çıkar inşallah
-
-
Gfs model sonu şovunu yapacak iyi bir güncelleme yapıyor.
-
GFS 5 Ocak'taki karayelli aksiyonlu sistemi baya törpülemiş ama Ocak 10-15 arası ortalamayı toparlamış. Hangisini isteriz
Hocam ben 10 15 ocak arasında ısrarcıyım buradan bir sistem alacağız. Herkesi memnun edecek şekilde gelsin Kadıköy sahilde mutlu olsun Silivri de
-