Beiträge von whiplashhh

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bugün saat 16 da bilim kurulu video konferans yoluyla toplantı yapacak, ardından saat 19 gibi sağlık bakanı açıklama yapacak. Bakalım bizi bugün neler bekliyor olacak...

    Her zaman ki şeyler malesef . Bu ülkede herkes biliyor ki herşeye 1 kişi karar verir geri kalanlar malesef ve malesef sadece toplantı yapıp kendi aralarında konuşma yaparlar .


    Zaten istanbul için çok geç kalındı bazı kararlarda bundan sonra bari istanbul dışına çıkması engellensin.Biz yanmışız başlakarı daha fazla yanmasın .


    Evet biraz ağır oldu ama gerçekler acıtır herzaman

    Tanıdığım birebir görüştüğüm doktor arkadaşlar çeşitli illerde burnuzunu dahi dışarı çıkarmayın , ekmek almaya bile gitmeyin derken ki (daha söyledikleri bir çok şey var sırf whatssup gruplarına atılan arkadaşlar diye başlayan salak tiplerin durumuna düşmemek için söylemiyorum ) ben her gün sabahın köründe evden çıkıp yüzlerce kişi ile muhattap olarak çalıştığım yere gidiyorum .Resmen corona challange yapıyor bazılarmız ben dahil .


    Kolay değil bu memleketde öyle herşeyi kapatmak ben dahil çok fazla zorlanacak insan olur 1 ay maaş alamazsa yada işten çıkarılırsa.


    Şimdi bu kararı verecek olan insanların zor zamanı italya ispanya örnekleri ortada iran ortada bizim çok fazla test yapmadığımız için vehamet daha belli değil belki ama ya çok ciddi sonuçları olacak sert önlemler alacaklar yada kendi kendimize bağışıklık kazanıcaz .

    Muhtemelen çok yakın bir zaman içinde sokağa çıkma yasağı getirilecek fabrikalar üretim yapan yerler nasıl bir önlem alınır tamamen mi kapatılır yoksa kısmen açık olur mu ya da kargo firmaları ne olur bunlar muamma . Ama açık olan bir şey var bu hızla gideceği anlaşılırsa yasak büyük ihtimal getirilir.


    Bizim diğer ülkelerden farkımız ise onların bu işi kurtarabilecek parası var ayıracak parası mevcut bizim ise ekonominin ne olduğu belli.Çok sıkıntılı bir süreç bunu diyeceğim aklıma hiç gelmezdi ama allah sabır ve kolaylık versin bizi yönetenlere .


    Beni en çok mutlu eden ise bu iş siyaseti ayrışması olmayan bir iş o yüzden biz toplum olarak ayrışmayp birleşirsek neler olabileceğini tarih kitapları çok güzel yazıyor .

    Tanım : üçüncü dünya ülkeleri kavramı, düşük ekonomik gelişme, yüksek yoksulluk, doğal kaynakların düşük kullanımı ve sanayileşmiş ülkelere aşırı bağımlılıktan muzdarip olan ülkeleri tanımlamaya yarar.


    Bunlardan hiç biri bizim ülkemizi tanımlamıyorsa kusura bakmayın ben özür dilerim burdaki tüm dostlardan .


    Konu ile alakalı olmadığı içim de tüm modlardan özür dilerim ama tanım yapmam gerekti.


    Bu ülkeyi aşağılamak diildir realist olmaktır. Bende bilirim tüm avrupa bizi kıskanıyor demeyi (Belki şu an için kıskanıyordur gerçi korona ile ilgili )

    1 vaka var diye rahat olursanız bundan 3 hafta sonra şimdi ki italya'yı mumla ararız .O vaka zaten 1 de kalsıın diye önlemler alınsın deniliyor. 100 vaka 25 ölüm olduktan sonra istediğin önlemi al artık o iş bitmiştir.Helle bizim gibi 3. dünya ülkelerinde .


    Ben hasta galatasaray fanatiği bir adamım ama haftasonu oynanacak maçın seyircili oynanması kadar saçma bir karar daha hayımda görmedim.


    Okullar zaten bugünde tatil olmazsa herkese geçmiş olsun .


    Tamam abartmayalım aşırıya kaçmayalım ama çok da bu virüsle dalga geçmeyelim.Geçenlerin hali ortada çünkü

    pendik devlet hastanesine bugün gelen eşi çinli kendi singapurlu hasta önce karantinaya alındı. daha sonraacil servis kapatıldı.


    bölge halkı toplu taşımaları kullanmamanız tavsiye edilir. umarım bir şey çıkmaz


    şu an pendik devlet hastanesi boşaltıldı.


    Ekşi sözlükten alıntıdır .


    Doğruluğu teyit edilmemiştir.

    O kadar çok bilgi kirliliği var ki ülkemizde anlatamam.Her hastaneden nerdeyse karantina haberi geliyor ama gerisi yok . Burda sanırım kaç tane insan varsa bizde bu hastalığın olmadığına inanan yoktur.Ama beni en korkutan ilk vaka açıkladığında oluşacak panik ve zaten dokunsan yıkılacak olan ekonomik durumumuz .


    Şu an herkese oyun gibi geliyor ama bu oyunun sonu hiç iyi değil