guneyimizde kac saattir guzel yagis birakan bir kutle var ozellikle aksaray cevreleri.keske bolge genelini bu sekilde etkileyen uzun soluklu sistemler alabilseydik.
Beiträge von Anatolia06
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Anatolia06 Baskentli bu dostlarım da değiştirdiler isimlerini fatura sadece bana kesilmemeli bence 😂 sizler de değiştirip bizlere katılabilirsiniz . Bütün Ankara ahalisi nicklerini Ankara ile kelimeler koyarsa forumu Çankırı caddesine cevirebiliriz . Planım bu !😂
aynen valla soyle guzel bir nick ariyodum sonunda buldum tesadufen denk geldim etimesgutun en eski adiymis anlami:D2
-
Mgm Etimesguta kky vermişte keşke inandırıcı olsa.
yanlis simge koymus olabilirler yada yagisin gece saatlerinde geldigini tahmin edip sicakligin eksili degerlerde oldugu zamanlarda kky tahmini yapmis olabilirler.suanda mobildeki uygulamada butun istasyonlarda bakim var bilin bakalim hangisi ayakta:D2
-
herkese gunaydin.bu sabahki guncellemelerde her iki modelde de minik artislar var yarinki yagisda.
-
² gfs mi daha dogru yoksa ecm mi ve sence 11 12 sindeki ve sonrasındaki yagislar nasil gerceklesicek
ecm cok daha dogru ve temkinli tahminlerde bulunuyor kardes bana gore.gfs bol keseden atar tutar sonra gun yaklastikca azaltip kuşa doner tahmin.yasadigimiz su kurak gunlere tabiki bi anda ilac olmayacak belki ama 11inden sonraki yagis cokda fena deil.insallah yagis miktari artarda en azindan ekili arazilere buraz olsun fayda saglar kar buz dusmeden.
-
gfs kivirma sezonuna hosgeldiniz millet.ayin 8indeki yagis artik kesin gibi hafif gecistiricez.simdede ayin 11 ve 12sindeki ve sonrasindaki yagislari azaltma cabasi goruyorum bu gfs de.Allahtan ecm bu yil daha tutarli gelmeye devam ediyor.
-
Alles anzeigen
7 yıldır Ankara'dayım ve bir iki istisna hariç tespitlerim;
- Modellerin bu bölge için verdiği yağışa güvenmiyorum. GFS +120 saatte örneğin 50 kg yağış veriyorsa 5 kg'ı öpüp başıma koyuyorum,
- Kar için sıcaklık sınırdaysa olmayacağını, yağış için şerit, hat veya bölge sınırdaysa merkeze yağmayacağını bekliyorum,
- Eğer modeller arasında uyumsuzluk varsa olası en kötü senaryoyu veren modele göre beklentimi oluşturuyorum,
- Vade yaklaştığı halde uyumsuzluk devam ediyorsa ECM'i daha fazla dikkate alıyorum (son 2 gün sınırlı alanı da dahil ediyorum),
- Eğer modellerde 240 saatten itibaren 120 saate kadar ısrarla Ankara boşluğu görünüyorsa o boşluğun olacağını biliyorum ve sistem takibini bırakıyorum,
- Gözlemlerime göre yağış bakımından Ankara merkez dahil güneyde Tuz Gölü batıda Haymana platosudan Polatlı dahil Eskişehir'e kadar olan bölge Türkiye'nin "Murphy" bölgesidir, beklentimi hep minimum tutuyorum,
- O yüzden önümüzdeki sistem için de beklentimi minimumda tutuyorum, zira birkaç model boşluk veriyor. Umarım 120 saate gelmeden değişir...
bravo tespit muhtesem kardes.oyle acik ve net ozetlemissinki.
-
beklenildigi gibi ayin 8indeki yagis cok hafifledi gfs de ecmye uydu.ama ayin11inden sonra cok daha iyi yagis olucak insallah.
-
insallah bu isinmanin arkasindan akdenizde bir ab olusumu sonucu sehrimizi ve bolgemizi yagisa bogacak bir sistem veya sistemler gelecek diye umut ediyorum.insallah umut ettigimiz gibi olur ve su kurak gunlere veda edip hareketli ve bereketli gunlere kavusacagiz.
-
nihayet ayin 8inde yagis biraz daha toparlamis Eness kardesiminde dedigi gibi.ve ayin 10undan sonra artik tablo insallah degisecek gibi.
-
yarin lodosla baya bi isinicaz.gerci bugun belli etmisti kendini ama yarinki isinma daha bi iyi olucak.
-
10 ocak 2017 gece saatleri şehir genelin de orta kuvvet de kar yağışı bekleniyordu ancak sıcaklıklar sınırdaydı . Merkezi ilçeler de yağış başladıktan kısa süre sonra lodos yüzünden yağış yağmura dönmeye başlamıştı . Ancak konumum da yağış gece 12 den sabah 5e kadar kar şeklin de devam etti . 10-15 cm arasin da bir birikim yapmıştı . Kütle çok ağır hareket ediyordu bütün . Yönü batıdan doğuya doğruydu . Arşivim de sadece bu görüntüsü kalmış .
Toz değil arkadaşlar lodos tipisi

bravo kardesim sana arsivinde boyle seyleri tutup bizi gecmise goturdugun icin.
-
hava kipkirmizi disarsa suan.bu bana aksam cam gibi bir havayla uyuyup sabaha karsi hafifden kar baslayan havalari hatirlatti.
-
etimesgut anlik kky var hafifde olsa.
-
Etimesguta 8.5 derece demiş ama aslında bana hiç inandırıcı gelmiyor.Sokakta ne tür su koydumsam dnmuyor etmiyor.Dışarıda oluyorum ama -8.5 derece olduğu hissedilmiyor.
donmayan su icat etmisler kardes.

-
ankarada kışı tam anlamiyla yasayacagimiz ay ocak sabirla beklemeye devam milli sistem tarihlerimiz hep ocak ayinda insallah yaradan rahmetini esirgemez bu pandemiyle savastigimiz gunlerde.
-
ecmf yagis haritasi ilginc akdeniz kiyilarindan ulke haritasina paralel cizgi cekmis resmen yagisin iceri girmemekte inadi devam ediyor.gfs desen zaten sabah verdigini oglen kaybediyo oglen verdigini aksam degistiriyor
-
Saolasin.her hastane yapiyormu bunu
her hastane yapmiyor hocam malesef buyuk hastaneler ve universite hastaneleri yapiyolar.ankarada sehir hastanesinde yaptirdim ben.birde eger hastalik sonunda pcr yaptirabilirseniz negatif ciktiktan en az 30 gun gecmesi gerekmekte antikor test icin.
-
pozitif hastalar temasli olduklari kisileri artik saklamaya basladilar ve bu cok onceden baslayan bir sey evde karantinaya alinmaktan korktuklarindan.ve malesefki bu kisilere yogun bakimdaki hastalari canli canli da gosterseniz yine de bize bisey olmaz kafasinda gezerler.
-
Cok sukur. Bugun 7.gunum. Tam olarak iyilestim diyemem. Agrilarim azaldi. Maalesef hafif gecirenlerden olmadim ama bunada sukur. Insallah bundan sonra agirlasmam. Sonradan agitrlasinca geri donusu zor oluyor sanirim.
gecmis olsun ustad.negatif ciktiktan sonrada bi 10 gun felan gunasiri yada bi kacgune bir asiri halsizlik sikayetleri olabiliyor.insan korkuyor acaba yeniliyomu diye.insallah bu kadarla atlatirsiniz.ben iki ay oldu agir atlattim antikor baktirdim degerim 10 uzeri en yuksek deger cikti cok sukur.ama hic de guvenemiyorum nedense antikora cunku devamli icindeyim hastalarin 112 personeli olarak.