Geçen haftanın bir tık soğuğunu yaşayacağız galiba. Sabah 5 derece olursa şaşırmayalım.
Malesef gece boyu ve sabah saatleride dahil sıcaklık kar seviyesine dusemiyor.sistem kıytırık olunca kökeni babalar gibi Sibirya olmayınca beklenti yok denecek kadar az.
Bi oraj bekledik o da olmadı.. Atmosfer son 1 yıldır beklentimi hiç karşılamadi ki, cok bir sey istemedim zaten ve üzüyor baya. Tek tesellim belki şu soğuk sürecinde kar alma ihtimalimizin olduğu.
Kral çok isyan iyi değildir akisina bırak bide bı bakmışsın Ankara seni bir anda mutlu edivermis.
Bu modeller beni delirtecek. Daha önceki mesajlardan hatırlayan vardır belki, İzmir de yaşıyorum normalde ama bir haftalığına ankara ya geldim. Ctesi dönüş biletim var ama şu pazar günki sistem yüzünden acaba bileti ptesi sabaha mı alsam diye düşünüp duruyorum pazar günü kar yağacağı kesin olsa hadi şartları zorlayıp kalayım ptesi döneyim diyorum ama yağmazsa da boşu boşuna kalmak istemiyorum. Bi güncellemede kar görünüyor öbüründe yok oluyor sonra bi daha görünüyor falan iki gündür oynattılar beni. Çıldırazaaaam
Hocam gfs sistemi en başından beri vermeyen tek sistemdi bilmiyorum hiç verdimi yanlisim varsa düzeltin ama bu akşam 72 saat kala verdi yani ısrarlı bir şekilde size sistem mistem yok derken.
Şimdi bu akşamki ecmwf güncellemesini nereye oturtalim bilemedim ciddiye alalimmi yoksa almayalimmi sisteme 72 saat kalmış gfs den keskin bir donus oldu.hemde eskisi gibi her guncellemede degisen gfs den deil ısrarla en başından beri sistemi vermeyen gfs den.
Malesef yağışlarla soğukların cakisamamasi gibi bir sorunumuz var ilerleyen süreçte.oysaki yağışlar gayet tatmin edici düzeyde.ancak gelen soğuk sistemler oldukça yetersiz.
Yine yağışları kar olarak alabilecegimiz ama yağmurla yetindigimiz bir günden herkese günaydın.simdi gözler gfs ecmwf duellosunda.bakalim bu kurtlar sofrasından bu ecm nasıl çıkmayı basaricak.
Yok hocam az önce sistemsel bir hata vardı. Siz sanırım o zaman baktınız. Geçen sene ile epey fark var aktif doluluk miktarlarında. Geçen sene bugün 249.543.000 metreküp suyumuz varken bugün 475.448.000 metreküp barajlarımızda aktif doluluk var. Maşallah diyelim,. İnşallah yağışlarla ilkbahar döneminde bu miktarlar iyice artar dediğiniz gibi.
Evet hiç farkında olmadan yazdım şimdi bende farkettim.
Bizim Barajlardaki sular buhar oldu sanırım. Yada bir yanlışlık oldu yazım hatası 😕😅
Aslında miktarlar geçen sene aynı donem ile kafa kafaya gitmekte bu günlerde.onumuzdeki günlerde dağlar ve baraj havzaları önce yağmur sonra kar örtüsü ile tanisirsa Şubat Mart aylarinda barajlara gelen su miktarlarinda birden hızlı bir yükseliş olacaktir her sene olduğu gibi.