Beiträge von sasasalvador

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    yaw yapmacık yapmacık konuşuyor bazı arkadaşlar yok 2017 de yagdı ya? 2017 yagdıysa yagdı sen günde kaç milyon kadın dogum yapıyor günde kaç milyon bina dikiliyor bu ülkeye haberiniz varmı? ne 2012 ile nede taa 1987 ile kıyaslamayazsın o zaman ki şartlara bakın bide şimdikilere bakın ısı adası bal gibi var sadece İstanbul degil tüm ülkede var bu günde kaç bin tane agaç yok ediliyor haberiniz varmı yol yapmak asfalt dökmek bina dikmek için.. konunun en önemlisi küresel ısınmadır küresel ısınmanında hızlanışı aşırı nüfus artışı ve sera gazı karbonmonoksit son sürat atmosfere emdiriliyor eskiden 2 giyim eşya bulamazdık şimdi dolaplara sıgdıramıyorlar sadece giydigimiz bi aklet 30 Ton sudan yapılıyor haberiniz var mı bundan.. herşeyi eskiye baglayıp durmayın kendinizi küçültmeyin lütfen.

    Kardeşim kaç milyon insan var kaç milyon ev araba var nasıl yağsın güzelim kar şuraya bakın yeşil alan kalmamış güzelim İstanbul'da evler yanyana dizayn edilmiş nefes alacak yer bırakmamışlar oksijen nasıl alsın millet yeşil alan yok atmosfer ne yapsın.

    Enes kardeşim modellerde bi sıkıntı oldugunu düşünmüyorum ne görürlerse onu gösteriyorlar bu yaşadıklarımız sence küresel iklim degişikliginin bi parçası mı yoksa sıradan yaşanılmış şeyler mi bilgilisin diye sana sormak istedim.. yani bu iklim degişikligi ileriki yıllarda insanoglunu nasıl etkiler çok zaiyat yaşatır mı.

    ne olacak bu halimiz geçen seneye yakın gidiyoruz geçen seneden farkı biraz soguk gitmemiz yoksa geçen seneden farkı yok bu seneninde kırıntı sistemlerle kapatmayız umarım koskoca 3 ayı.. sürekli sürekli gelen sistemler ya kırıntıları oluyor yada kuzeyimizde asılı kalıyor ne zaman görecegiz -12 leri artık ocak ortasında çok şey istemiyoruz örtü istiyoruz..sanki dünyanın dengesi bozulmuş bi mühendis dün büyük bi iklim degişikligin eşigindeyiz bi açıklama yaptı digeri uzay sogukları geliyor diyor hangisi dogru.