@'Carl2'
Baya kar var, sistem ta Atlantik ötesinden erimeden gelene kadar, oradaki karlar daha erimeden bize 2-3 sistem gelir ![]()
"İnanılmaz bişeyler göreceksiniz"
Hahahahahha ![]()
@'Carl2'
Baya kar var, sistem ta Atlantik ötesinden erimeden gelene kadar, oradaki karlar daha erimeden bize 2-3 sistem gelir ![]()
"İnanılmaz bişeyler göreceksiniz"
Hahahahahha ![]()
@"Siberianist" Hayde da açıklamanı bekliyoruz,inşallah güzel haberler vereceksin.
Haberler sizin için pek de iyi değil
Marmara, ana soğuğa yakınlığı ve Karayel gibi, Balkanlardan soğuğu vakum gibi çekecek bir karasal rüzgarının olması sayesinde (ki pazartesi salı günlerinde karayel-yıldız fırtınası olacak) yırtıyor. Siz ise 26'sına kadar olan dönemde sadece soğuklarla yetineceksiniz gibi duruyor, bu soğuk kıyılarda kar soğuğu olmayacak maalesef.
26'sından sonra önceden bahsettiğim "yumurtlama" ihtimali sürüyor ama birkaç gün içinde modellere yansıması lazım. Sinoptiğin değişimine göre, ikinci dalga yumurtlama şeklinde değil, yüksek basıncın İskandinavya civarlarında önüne kattığı bir siklonla da gelebilir, takipte kalmakta fayda var
Diyagramları da bekleyelim
Akşam modeli pek de beklediğim gibi çıkmadı.
Bu sabah, Amerika'nın, ortalama olarak 1976'dan bu yana geçirdiği en soğuk kasım sabahı olarak tarihe geçmiş bu arada ![]()
Pazartesi akşamı Marmaralı kar delilerine uyku yok. Tabii Trakya gün içerisinde de kar alacaktır ama diğer kesimler için sıcaklıklar sınırda. İstanbul'un Avrupa yakası daha şanslı, 24'ü 25'ine bağlayan gece yüksek ihtimalle kar taneleri şehrin tamamında uçuşacak.
Şimdilik bu kadar, sistem hakkındaki ilk izlenimlerimi akşam modelinden sonra açıklayacağım, sorularınızı da doğal olarak bu akşam cevaplayacağım ![]()
CrossBench
"Benim olmayan milli takımı neden destekleyeyim" sözünle zaten bu saatten sonra futbol hakkındaki görüşlerini boşuna okuyarak zaman geçirmeyeceğim birisi haline geldin. Ne kadar umrunda olur, olmaz benim de umrumda değil.
Gerçekten yazık, sana, sana ait olan diğer milli takımlarla mutluluklar dilerim
Volkan konusunda ise bir cevap yazmakla uğraşamayacağım, çarpıtılıyor veya ısrarla yanlış anlaşılıyor çünkü
Bu başlığa yazdığım son mesaj budur. Hayırlı işler
@'Salonçenuri53' inşallah başarıya ulaşacağız yine ![]()
@Siberianist Hafta sonu gelecek soğukla ilgili biraz bilgilendirir misin beni? Netleşmedi ise hafta ortası da olabilir.
Netleşti sayılır. Yarın akşam sistem hakkında bilgilendirmeleri yapacağım ![]()
@'Salonçenuri53'
Paralel Gfs diye, yanlış modele bakmışım ![]()
Doğrusunun ilk 192h'ı kafi. Ama sonra dikkat ettiysen yüksek basınç bir soğuk çekirdek yumurtluyor ve dolandıra dolandıra İskandinavya'ya götürüyor yumurtayı.
Beklentim işte o tarz bir yumurtanın, kuzeye çıkamayıp, ülkemizin kuzeyine hapsolması. Böylece blokaj sayesinde hem etkili soğuklar aralığın başına kadar etkili olabilecek, hem de Karadeniz'in kıyıları da dahil birçok kent karla tanışacak
@"Siberianist" Yahu Üstad Paralel Gfs inatla 25-26 Kasım'da üstümüze güçlü bir salınım gönderiyor,kıyılara kar yapabilecek düzeyde.Sence gelme ihtimali nedir?
Paralel Gfs'nin bu akşamki güncellemesi de beklentilerimle uyuşmuyor. Bu tabii gerçekleşmez anlamına gelmiyor ama bence değişecektir.
Kıyılarınızda kar ihtimali var ama eğer o tarz bir soğuk inecekse, paralel gfs'deki basınç dizilimiyle olmayacak yüksek ihtimalle ![]()
Duruma göre değişir o işler. Zamanında muhabbeti dönmüştü burda, kar tahmini sadece yer sıcaklığına bakarak yapılmaz demiştim hatırlarsanız.
Eğer atmosfer seviyelerinde kar için koşullar uygunsa 6 derecede de kar yağar ama uygun değilse, 1-2 derecede yağmura bakıp çıldırırsınız hatta isterse sıcaklık -3'e düşsün, uygun koşullar olmadığından(ki yer seviyesinde eksili değerler olmasına rağmen kar yağmıyorsa bunun en büyük sebebi 500hpa sıcaklıklarının yüksek olmasıdır) kara dönüşemeyen yağmur damlalarının buz olarak takur tukur yağışını izlersiniz ![]()
@'Salonçenuri53' Ecmwf 12Z'yi atın çöpe gitsin. Şu haliyle tamamen gerçek dışı bir sinoptik çizmiş durumda
Enes Güleç(17)
Yağış için endişelenmene gerek yok. Son ana kadar değişecektir çünkü ![]()
@'Salonçenuri53'
Evet, Rize diyagramı ![]()
İstanbul diyagramı o. Ama Rize'nin de pek farkı yok

Blokaj çok sağlam
Nazar deymesin ![]()
Moral bozmak için erken @'Salonçenuri53'
Modeller hala rayına oturmadı ama bizi felaket bir blokaj bekliyor. Tüm diyagramı kaplayan hamak, ilk defa görüyorum, sürekli yağış var. Gerçekten Karadeniz'e kıyısı olan yerler Güneş'le vedalaşsın önümüzdeki günlerde

Estimator Legend
Sistem ömrünü aralığın ilk günlerine kadar uzatacak zaten. O -12'li dalga dikkate alınacak bir oluşum değil, çok uzun vadede.
Bu tarz sinoptiklerin sonu "Yumurtlama"ya gider. Yüksek basınç bir süre sonra Asya'dan bir soğuk çekirdek kopartır, o soğuğu güneyine alır ve kuluçkaya yatar
Aylardan kasım, o yumurtanacak soğuk -12 falan olmaz, -8 olur yüksek ihtimalle. Kasımın son günleri herşeye gebe.
Gegeor Marmara'da çoğu merkezin, doğal olarak Balıkesir'in de kasımın son haftasında kar alacağını düşünüyorum
Güncellemede soğuk bitmedi be. Yara yara geliyor ![]()
12Z düzeldi. Güzel günler göreceğiz güneşsiz günler ![]()
Aralığa kadar Güneş'i unutsun İstanbul ![]()
@"Siberianist" Üstad Doğu Karadeniz için durum nasıl,Ecmwf 25 Kasım'dan sonra güzel soğuk verdi.
Beklentimde bir değişim yok, yarın akşam yeni bir değerlendirme yapacağım yüksek ihtimalle
Volkan'ın yaptığı doğruydu demedim. Seçebileceği iki seçenek vardı, bana yanlış geleni seçti ama o taraftar da anca bunu hakederdi diye de ekledim.
Aynı zamanda, kendi milli takımının oyuncusuna küfreden, yuh çeken, ıslıklayan taraftarlar gibi absürtlüklerin çok dikkat çekmediği ve tepki almadığı bir futbol camiasında, maçı terkedip gitme gibi bir absürtlük neden bu kadar önemsendi, anlayamıyorum zaten. Tek kelimeyle absürt komedi dizisi gibi bir ülkede yaşıyoruz
Tatil matil yok. Haftasonu neyinize yetmiyor ![]()
@"Carl2" Kaçmakla küfür bitecek mi zannediyorsun öyle bir şey olursa söylersin.Amatör davranış diyorsun haftaya görecem ben o amatör davranışı.
Hiç sevmesemde yorumculuklarını en güzel cevapları sergen ve ahmet çakar verdi kendisine tabi bide erman toroğlu.
Nedense kimse de itiraz etmedi.Şakşakçılar dışında.
Peki çıkıp oynasaydı küfürler dinecek miydi, sorarım size?
Volkan orada sadece maçı bırakmadı zaten, bir daha milli formayı giymem mesajı verdi, edilen küfürlerden sonra bence bunu yapmak da bir seçenekti. Ben olsam sahaya çıkar oynardım ama Volkan oynamamayı tercih etti. Taraftara, anlayacağı dilden cevap verdi. Belki yanlış yaptı ama öyle taraftara böyle oyuncu işte...
Taraftarın ayıbı veya başka oyuncuların bu formayı haketmemesi konuşulmuyor nedense. Bu formayı haketmeyen sadece Volkan ve Emre zaten. Şu Volkan ve Emre bir gitse, Türk futbolu refaha kavuşacak dimi? (!)(ki gitti zaten bakalım, sonuçlarını göreceğiz)
Okul tatili mi? Yapmayın Allah aşkına
Bazen cidden unutuyorsunuz hangi ayda olduğunuzu ![]()