Saygı; düzenin anahtarıdır.
- Mustafa Kemal Atatürk
Bu sözü bu aralar unuttuk, hatırlatmak istedim..
Saygı; düzenin anahtarıdır.
- Mustafa Kemal Atatürk
Bu sözü bu aralar unuttuk, hatırlatmak istedim..
Ecmwf 8 ocak için güzel bir dek oluşumu vermiş İstanbul'a inşallah bu değişmez. Temkinli olalım ama beklentiye girmeyelim şuan için. 96h'da daha..
Ben kendi adıma yanıldığım için sizlerden özür dilerim. Benim tahminim en azından cıvıkta olsa 1 cm lik bir örtü bekliyordum.
Bunu beklerken de dikey hareketliliğin kuvvetli olduğunu görerek ve karayele güvenerek yaptım tahminimi.
Ben bu tahminde başarısız oldum. Fakat dün de dedim meteorolojide her zaman bir yanılma payı vardır. Hele ki siklonlu sistemlerde bu daha çoktur. Yine de bunlar benim tahminimin başarısız olduğunu değiştirmiyor.
Omer Akcay Eğer yerde katır katur bir kar örtüsü istiyorsak ve rüzgar da karayel değilse en az -10 şart İstanbul için.Evet sistemler peşpeşe geliyor bu doğru ama hepsini bir araya koysak bir 17 Şubat 2015 etmez mesela.850 hPa'da -12 ve altı olmadığı sürece bu gibi sınırda,sokak lambası nöbeti yaptıran sistemler devam edecek.
Bak ne güzel söylüyorsunuz şöyle şöyle olursa diye.
Ben kar yağması için dedim. Sizin gibi katur kutur ses için demedim.
Sağol beni aydınlattığın için.
7-8 Ocak da kırpılmaya gidiyor.-10 bile girmiyor İstanbul'a kar yağarken.Onda da aynı şeyler olacak gibi.Ocağın 15'inden sonrasına bakın.O da Avrupa'ya giderse helvayı yeriz bol fıstıklı.
İstanbul bu kış gayet iyi gidiyor bana göre. Soğuk,yağışlı,fırtınalı, tatmin bir kar yok evet. Fakat bunun içinde zaman var. Ayrıca kar yağması için 850 hpa da -10 girmesine gerek yok. Ocağın 15'inden sonrasına avrupa ya akan bir soğuk hava dalgasının da kesinliği yok. Helva güzeldir her zaman yenebilir. ![]()
Siklonun merkezi yalova civarlarında olduğu için bazı bölgelerde yağışlar kesiliyor marmarada. Fırtına öncesi sessizlik diyelim biz buna. Bu sistemde İzmit'te olamadığım için üzgünüm. Siklonu takip etmek isteyenler için bugün gün içinde link bıraktım. Göremeyenler için bir kez daha aşağı link bırakıyorum;
Burada ki arkadaşlarla bugün çok güzel hoş sohbetimiz oldu bende o yüzden buradan kendimi biraz tanıtmak isterim 1-2 dknızı çalacağım bu mesajım hava ile alakalı olmayacağı için şimdiden herkesten özür dilerim.
Ben aslen İzmit'li olan bir kardeşinizim. Uzun yıllar İstanbul'da ikamet ettim. Şuan üniversiteden dolayı Tokat'ta yaşıyorum. Konumumda bu yüzden Tokat yazıyor. Bazı arkadaşlarımızın sandığı gibi hava ile merakım yeni değil. Yaklaşık 8-9 yıldır kendi çapımda bir şeyler öğrenmeye ve öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum. Daha önce çeşitli hava durumu sitelerinde görevler aldım. HavaForum.Com'u ilk açıldığından beri biliyorum. Fakat başka yerlerde olduğum için buraya gelmedim. Şuan sadece HavaForum.Com'da yazıyorum. Buraya gelirken Samet Bey ile Kerem Bey ile de konuştum. Kerem Bey, benim eski hocalarımdandır. Kendisini uzun yıllardır hava platformlarından tanırım.
Başka sormak istediğiniz, aklınıza takılan bir şey olursa özel mesaj yolu ile bana ulaşabilirsiniz. Siteyi bu konuşmalar ile meşgul etmeyelim.
Bu yorumumu okuyan/okumayan herkese teşekkür ederim,
Saygılarımla..
Ömer AKÇAY
Ben sallamasyon olmayan bütün tahminlerimi yazabilirim. Bütün gündür bu başlıktayım neredeyse, ne verisiz bir yorumum oldu ne de bir saygısızlığım. Narsil ın demek istediğini anlıyorum ben. Fakat hangi başlıkta yorum yapacağımı da bırakın da ben bileyim. Burada İstanbul için yorumlarım oluyor, karadeniz başlığında karadeniz içim yorumum oluyor.
İstanbul'lu arkadaşlardan bir şikayet var mıdır benim hakkımda ?
Benim konumum Tokat olması da aldatmasın kimseyi. Üniversite şartlarından dolayı Tokat yazdım. Memleketim Kocaeli/İzmit ve İstanbul da ikamet ettim kaç yıl.
Omer Akcay İstanbul bölge sorumlusu siz misiniz?
Hayır değilim, bir sorun mu oldu?
Avrupa Gaziosmanpaşa rakım 106
Ben beklemiyorum o zaman 12-1 gibi konumunuza kar.
Gece 12 1 gibi kar görürmüyüz
Rakımınıza bağlı. Anadolu yakası göremez. Avrupa yakasının iç kesimleri görebilir. Siklonu takip etmek lazım. Sıcaklık artışı ne zaman olacak, ne zaman düşüşe geçecek bunları takip etmek lazım. Kesin bir şey deyince beklentiye giriliyor, girilmemeli.
Siklon hareketinden dolayı bazı noktalarda sıcaklık artışları olacak 1-2 saate. Hiç aldanmayın, moralinizi de bozmayın. Beklenen bir hadise bu. Demedi demeyin sonra. ![]()
Hocam İstanbul hakkındaki düşüncelerinizi alabilirmiyim?
istanbul başlığında belirttim. Yarın sabah bütün kentte örtü bekliyorum. Sadece santim vermedim.
Siklon İzmir'e ulaşıyor. Takibe devam. Takip etmek isteyenler için aşağı link bırakıyorum.
https://www.meteociel.fr/observations-m…php?region=eur2
Bu veri 10 dk da bir güncelleniyor. En gerçekçi veri burasıdır. Haberiniz olsun. ![]()
Bu arada siklon modellerin biraz doğulu hareket ediyor modellerin gösterdiğine göre. Şuan için arpege ve icon, gfs sabah güncellemesi siklonun konumunu daha doğru tahmin etmiş gibi gözüküyor.
Hepinize saygılar, sevgiler..
Omer Akcay hocam siklonu takip edeceğimiz bir link atmıştınız ama bulamadım geriye dönük sayfalarda tekrar atabilirmisiniz ?
Tabii buyurun;
Mgm hala cumartesi için kar diyor yağmur ihtimali var mı yok mu hala kafalar karışık inşallah saf kar alırız o yağışı
Yukarıda belirttim az önce sıcak öklüzyon bekleniyordu. Siklon biraz daha doğulu ve güneyli girdi. İcon ve arpege'yi kutlamak gerek. Cumartesi günü yağmur ihtimali ortadan kalkmış gözüküyor. Sistem içerisinde siklon olduğu için değişim olabilir mi? Olabilir. Fakat ben beklemiyorum. Sistem bitince doğruluğunu artık sağlarız, saygılar..
Orta karadeniz'de kıyılarda Ordu'yaa kadar olan bölgede 8-9'unda kar olacaktır. Fakat cm konusunda şüphelerim var. Şimdilik biraz görsel gibi duruyor. İç kesimler için yine bir sıkıntı görülmüyor. Çorum-Amasya-Tokat cumartesiden itibaren kar alacaktır. Kıyılar için pazar akşamı modellerini görmek gerek. Arpege ve icon'a baktığımda bazen kar, bazen kky, bazen yağmur görülüyor. Kıyılar için bir kesinlik yok kısacası, saygılar..