Bence bizim lehimize değil yüksek batıya ayağını sokum kuru soğuktan başka bir şey olmaz
Katılıyorum. Olursa Doğu Karadeniz efsanesi olur bu haliyle. Diğer türlüsü de zor zaten.
Bence bizim lehimize değil yüksek batıya ayağını sokum kuru soğuktan başka bir şey olmaz
Katılıyorum. Olursa Doğu Karadeniz efsanesi olur bu haliyle. Diğer türlüsü de zor zaten.
Bu nasıl sinoptik ![]()
Sabah -15 akşam +15![]()
Yoksa...
Evet üzerime alındım. Aşırı yağış ne zaman yağdı ? Ben bu süreçten bahsediyorum. Ayrıca kimse bir ayda yağacak olan yağmurun bir günde yağmasını istemez lafını nereye getirdiniz. Benim mesajımın altına yazarsanız bende size böyle cevap veririm. Aptal değilim. Biz de biliyoruz küresel iklim sınıfında olusan olusabilecek seneryolarını. Bir haftalık bom boş geçecek olmasına idi sözüm lafı çarpıtmayın. Ayrıca evet baraj ortalamaları hala çok düşük hala yağışa ihtiyaç var neyin savunmasını yapıyorsunuz anlamış değilim.
Ben bir şeyin savunmasını yapmıyorum sizin mesajınızı altına denk geldi diye savunmaya geçmenize de gerek yok. Sadece yağmur ile mi kurtulacağız küresel iklim felaketinden.
Ne zaman aşırı yağış aldığımızı Wstatmap haritasından istanbulun aylık yağış ortalamaları ile karşılaştırıp bakabilirsiniz.
Şubat ilk yarı için yine gayet yağışlı ve ayarında bir mevsim oldu soğuk hariç.Sizin mantığınızla bu barajların dolması için bir 300 kg daha yağış almamız lazım 1 2 ay içinde. Her şey yağışsa biz atmosfer takibi yapmayalım o zaman. Yüksek Basınçların mekanizmalarını hiç okumayalım araştırmayalım.
Lafınız bana bir üst mesajda yazdığım mesaja hitaben heralde, bir haftalık süreçte bom boş geçecek olması beni rahatsız etti sizi etmemiş olması ilginç. Her şey yağış değil ne demek ? Barajlar bu durumdayken. İstanbul gibi bir şehirde tasarruf yapan yüzde kaç insan var bir söyler misiniz?
Lafım niye size olsun 2 3 kişi aynı mesajı yazmış üstünüze niye alındınız anlamadım. Yağmur bir seferde 1 ayda yağması gereken kadar yağarsa bu bereket değil küresel iklim felaketinin çoktan kapıya dayandığını gösterir. Ocak şubat ayında 300 kg yağış aldık istanbulun yağış ortalaması 600 700 kg Marmarada sadece baraj yok milyon dekar tarım arazisi var aşırı yağış zarar vermeye başladı İstanbul betonunun içinde oturup oh ne güzel 1 günde 80 kg yağmur yağdı deyip cam kenarında kahve yudumlamak kolay
Tasarruf yapan insanlara gelince bunun bilincinde değilse bu halk zaten burda bizim takip yapmamızı ne anlamı var adam açsın musluğu keyfine göre su kullansın biz de olağanüstü yağmur aldık diye burada sevinelim.
Ayrıca İstanbulun suyu zaten Melen Barajından pompalanıyor her gün baraj ne kadar dolmuş diye emin olun iski genel müdürü bile açıp bakmıyordur. Su krizine gireceğimiz yakın olmasa bile orta vadede zaten aşikar
Karadeniz değiliz bu kadar yağış alsak zaten iklimimiz Akdeniz olmaz ki bu kadar fazla yağış artık toprağa zarar vermeye başladı her şey yağış değil tasarrufu unutmayalım.
İnsanların burada x modelin 35266272829. saatte verdiği 765 senaryodan birine ya da bir kaçına dikkat çekip "martın ilk haftası soğuk patterne giriyoruz" gibi yorumlar yapması beni güldürüyor. Kış boyunca il genelini beyaza bürüyecek bir tane bile sistem alamadık tam 4 koca kıştır. İnsanlar gerçekleşme ihtimali haziran ortasında kar yağma ihtimaliyle aynı olan durumları burada ciddi ciddi dillendiriyorlar. Ufukta kar namına bir şey yok de geç, bu kadar zor mu ya. Aydos'a kar yağmış, Silivri'nin Bukgaristan sınırına yakın köyüne kar atıştırmış diye burada yaygara koparıyoruz. Sonra gören de "aaa İstanbul'a kar geliyor" falan sanıyor. Yok kardeşim, yok işte. 4 koca kıştır kar mar yok. Varsa da havada seyirlik, yerde saatlik tutup eriyenler dışında kar falan görmedik 4 yıldır. İstanbul yıllardır İzmir kışı gibi kış geçiriyor. Eğer Aydos'a Silviri'ye düşen kar için kar yağdı diyeceksen, inanın İzmir'de çok daha fazla lokasyon var kar alan. Hatta Antalya'da bile.
Bulgaristan az olmuş Romanyaya yakın köyünde atıştırdı geçen
Sistem Avrupa'ya demek
-5 çok düşük
Maalesef hocam umalım 10 ms civarında kalsın 2 gün önce 25 ms ye kadar çıkacağını gösteriyordu
GEFS zonal rüzgarlar -5 e kadar inecek demiş. Rüzgar yön değiştirecek demek bu.
İstanbul sorumluları veya her hangi biri buradaki aynı derecede isabetli yorum yapıyor. ( ki sorumlu dediklerinin hiç biri bu sene hiç bir şey tutturamadı). Kimse bilemez yani, Koskoca şirketler 1 hafta sonrasına 100 farklı senaryo çiziyor, Ki biz onları yorumluyoruz:D Yorumlayıp eğleniyor insanlar, muhabbet ediyoruz. Kimsenin burada birileri bilgilendirme yapsın diye olduğunu sanmıyorum. En yenilerden olmama rağmen benim tüm ön görülerim tuttu, Modele bakıp biraz da sallayarak yorumladım hepsi bu. Bak ben bildim işte bilemedim işte vs muhabbeti çok gereksiz burada, Birileri illa ki bir şeyleri bilecek birileri bilemeyecek. Bak ben bildim diyenlere ithafen de yazıyorum bu mesajı. Bilemeyebilirdin de koskoca gfs ecmf bilemiyor
Kurallar açık ve net
Bir şey biliyorsanız ve kesin gözle bir bildirim paylaşmak istiyorsanız kişisel tahminler sayfasından yapabilirsiniz. Ama burayı binlerce kişi takip ediyor. Önüne gelen tahmin yaparsa bu iş çığırından çıkar.
Bu gelecek şeyde (bazıları sistem diyor) yağış ve soğuk (zaten yetersiz) maalesef karşılaşmıyor. O yüzden beklentiye sakın girmeyin.
Hocam İstanbul sorumlularımızın açıklamasının önüne geçecek yorumlar yapmamaya özen gösterelim ![]()
Polar vorteks türkiyeye inmiş ![]()
Ne dirisi hastalıktan geberdik bir de havaya bak 4 derece olacağına bari 12 13 derece olsun da lodos arkası kar ümidimiz olsun ![]()
Boş veriler bir işe yaramadığını gördük veriler modellere göre şekillenir bunu takip edeceğimiz vakti modellere ayırmak gerek
Boş veri ![]()
Herkesin gözünden kaçan bir detay var
Bugünkü gefs verilerinde mart ilk hafta için zonal rüzgar verisinde dramatik bir değişim olmuş ve zonal rüzgarlar harika seviyede
öyle bişe olsa nolur acaba
Varsa yoksa ULL
Mart ilk haftaya kadar yüksek yememiz çok olası
Azor şahlandı evet iyi güzel
Üstümüze yattı ve artık yağışsız ve kuru bir döneme giriyoruz