Beiträge von Avni Sam

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Yarın oluşacak çoğu yağış 100 rakım altı yerlerde örtü dahi oluşturmayıp kky ve yağmur şeklinde düşecek. 8 Ocaktaki sistem ise siklon hareketinden dolayı tatmin etmeyecek.

    aynı fikirdeyim 13 ünden sonra yaparsa yapacak etkili bizim eskiler KARAKANCALOS denir

    Sayin arkadaslar anlamayan olabilir o yuzden birde ben demek istedim istanbul adina evet beyler bayanlar cuma -cumartesi istanbulda ortu olacak kesin bilgi lakin nerde ne kadar cm olur net degil ama olacagi garanti 2 dalga ise takip etmeye itiyac var oda gelirse guzel bi sekilde ortuden cok nevresim olur istanbulda bilginize.

    Kalın yorgan olsun inşallah da Allah tüm dışarıda kalan canlıları korusun inşallah Slm ve dua ile..

    13cm aydos dediğiniz alan kocaeli yarımadasının en karasal bölgesi. Bu modellemelerde bir kaç km^2 lik yükselti alanları çözümlenmez. Genel olarak "anadolu yakasınının sahil şeridini 0 metre", "iç kesimleri de 150 metre" olarak kabul ederler. Aydos tepesi 520 metre ile bu tahminlerden çok uzakta kalır ve soğuk cepheli sistemlerde İstanbul sahilleri ile 6 derece civarında sıcaklık farkı olur.


    Tahminimce Aydos tepesi, siklon kocaelini geçtikten sonraki yağışın tamamını kar olarak alır ve Cumartesi günü 25cm civarı birikim olur. Diğer sisteme kadar sıcaklık, genel olarak don sıcaklığını geçmeyerek, kar kalınlığını 20cm civarında korur ve ikinci sistemin sonunda da 50-60cm civarında kar kalınlığına ulaşır.


    Durumun varsa pazar günü hava açıkken güzel fotoğraflar çekmeye gitmeni tavsiye edebilirim.

    Zaten gfs nin tepelik alanlarda kötü çıktılar verir yükseltide kötüdür. Hayırlı akşamlar diliyorum tüm dostlara SLMLR

    40 yıldır Balıkçılık yapan Denizci olarak düşüncem şudur Dostlar salı akşamı bu işin noktasını elemanlar modellerinde koyacaklardır.. . kendi düşüncem ve tecrübelerim de şudur ki soğuk kuzeye çekilecek güncelleme çıktılarında. Bu kadar güneyli gelmez diye düşünüyorum ama ihtimali vardır ama az ama çok... uluslararasıdenizcilik sitelerini takip edin onlar radikal kaynağa dayanmayan tahminleri olmadığı için daha isabetli olur