Beiträge von Snowflake77

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    7-9 sistemi için de yok şöyle olacak yok böyle olacak demeyin ne olur. Accuweather, wunderground başta olmak üzere bütün uygulamalar karla karışık yağmur gösteriyor 7-9 için. Bu siteler 4-5 için de kky gösteriyordu. Neticede adamlar haklı çıktı (Yüksek kesimleri müstesna tutuyorum) 7-9 için de aynı senaryo olabilir. Bu yüzden beklenti içine girmemek en iyisi. Kıyı şeridinde yaşayanlar kar beklemekten kanser olacak bu gidişle.

    Siklon yalova üstünde

    Biri yalova mı dedi :D

    Biz burada 2017 Ocak'tan sonra bir gram kar görmedik. Bu kış havada bile göremedik. Başıma bir şey gelmeyecekse bu sistemden de pek ümitli değilim. Zira telefondaki bütün hava uygulamaları istanbulun kıyı şeridi ve yalova'yı karla karışık yağmur gösteriyor dünden beri. Oysa bir kaç gün öncesine kadar cumadan pazara kar yağışı vardı aralıklarla. Neyse. Ben yine de hocalarıma güvenmeyi seçiyorum. Çünkü onların dediği gibi olmasını istiyorum :)

    Daha önce hiç bir şekilde ümit kırıcı bir yorum yapmadım. Bunu peşin olarak söyleyeyim. Çünkü bilgi sahibi değilim. İşin ehli de değilim. Buradaki değerli tahminci abilerimizin tahminlerini takip ediyorum. Ancak burada bir arkadaşımız siz 10-15 cm kardan bahsederken meteoroloji uygulamalarında cuma ve cumartesi için neden yağmur gösteriyor diye sordu. Aynı durum benim için ve forumu takip eden tahminler konusunda bilinçsiz arkadaşlar için de geçerli. Bu şekilde düşünen ve bu şekilde düşünmek için de makul gerekçeleri olan arkadaşlara neden "ılıkçı, troll" gibi yakıştırmalarda bulunuluyor? İnsanlar resmi mercilerin hava tahminleri ile bu sayfadaki tahminler arasındaki uçurum sebebiyle tereddüt yaşıyor. İnsanları ılıkçı ya da troll diye yaftalamadan önce bu tereddütü gidermek için çaba gösterin.

    Merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim. Bu Cumartesi günü Çankaya'da Adli Yargı Hakimlik Sınavına girecegim. Türkiyenin dört bir yanından binlerce kişi bu sınav için Ankara'ya gelecek. Siiz ise nadir görülen kuvvetli bir sistemden bahsediyorsunuz. Ben de kar sevdalısı bir kardeşiniz olarak bu duruma sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Çankaya'da bir kaos ortamı oluşturur mu bu yağış. Lütfen aydınlatır mısınız?