Kar başladı hafif. Atıştırmıyor baya yağıyor şuan keklikte.
Beiträge von An Anatolian Legend
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yarın,
gfs ye göre 850 hpa 0 derece akşam 6 da çekiliyor.
Icona göre gün boyu 0 ın altı.
Ecmwf ve Arpage e göre merkezin güneyine 0 derece sokulamıyor bile.
Yağış olarak da oldukça farklılar,
Gfs merkeze genel olarak 3-5 mm yağış veriyor bu yağışlar gfs ye göre 850 hpa da 0 derecenin çekildiği akşam 6 öncesi gerçekleşiyor. (Sonrasında da yağışlar var onlar yağmur olarak düşüyor. Yani 3-5 mm nin hepsi kar olarak düsen yağış)
Icona merkeze 10-15 mm yağış veriyor bunların hepsi kar. Belki merkez için bir kısmı sulu kar olabilir.
Ecmwf ve arpage yaklaşık 5-6 mm yağış öngörüyor. Bunların merkezin kuzeyinde ve doğusunda sulu kar, buraların yükseklerinde (bağlum gibi) saf kar. Güneyde ve batıda (elmadağ kayak merkezi hariç) yağmur ve sulu kar olarak düşeceğini öngörüyor.
Son durum bu şekilde, hem yağış miktarında hem de yağışın türünde çok ayrılıyor modeller. Yine yaşayıp göreceğimiz bir sistem.
-
Bitmicek galiba yatsak mı?

Ben yatıyorum galiba bunun yavaşlayacağı yok maşallah hala çok güzel yağıyor. 10 cm i deviririz gibi.
-
Dikmende çim üzerleri 6 7 cm oldu herhalde. Tam gaz devam.
-
dikmen kky yanlıs gormedıysem
Burada tuttu kar hala iyi yağıyor hocam emin misin kky olduğuna.
-
Dikmen yoğun kar var kopuştayız.
-
Aşağılara kar Atakule tarafına yağmur çok ilginç
Çankayada yüksekler yeni kara döndü birazdan ora da döner kara.
-
Kara dönüyoruz tamamen dikmende güzel yağıyor.
-
Inşallah güzel bir süpriz olur. Kaçan sistemlerden keyif kaçmışken. Moral olur foruma.
-
Yollar beyazladı araba üstlerinde 2 3cm var neler oluyor
Çok ilginç. Yağış miktarı beklenenden fazla sanırım. Toplamda 2-3 mm yağış bekleniyodu zaten
-
Keklikpınarı yağmur ağırlıklı kky.
-
kazan bağlum tarafında soğuma başlamış. ayrıca merkez üzerinde kütle oluşumları var. seyirlik bir şeyler olabilir.
-
22 23 klasik sıcak sephe sistemi zaten pek umudum yok. Ankaraya pek yaramaz. Vade kısaldıkça soğuğu keser modeller. Bi ihtimal takip edilebilir ama çok umut bağlamamak lazım. Soğuğu da çekecek sağlam bi siklon lazım bize. 25 i sonrası 2006 vari bir sinoptik dizilim ortaya çıkıyor. Belki ay sonu bir şeyler koparırız. Takip edelim. Bu arada yanlış anlaşılmasın bence 22 23 ü de takip etmek lazım temkinlice. Ama çok fazla bel bağlamayın derim. Yine de atmosferde imkansız yoktur.
-
18 i civarı fena olmayan kar alabiliriz. ull karaya dalıyor ve 500 hpa oldukça soğuk. rüzgar yönü güzel, batı karadenizdeki dekler ulaşabilir ayrıca ankara üzerinde konvektivite çalışmaya başlayabilir. 850 hpa da -8 derecelerde. yavaş yavaş modeller de görmeye başladı yağışı.
-
Sibiryayı beklerken çerezlik bir sistem takibi olarak görüyorum ull yi zaman geçirmelik. Hiç yoktan iyidir.
-
Şimdi kızılaya geldim hafif kar var burada da. Dikmen boyunca da kar vardı.
-
Kuzeybatı doluyor. Bir tur daha kar alabilirz.
Edit: dikmende bir miktar hızlandı yağış hala kütle yok.
-
Üzerimde kütle yok ama hafif kar var.
-
sıcaklık da uygun merkezi vursa keşke şu çankırı tarafındakiler.
-
inecekse de batı karadeniz marmara civarına insin en kötü. en azından karadenizden dek kovalarız. doğu karadenize falan inerse ayaz yeriz. ne kadar batıya inerse o kadar iyi.
