Teyitsiz
Eczanelere yazı gitmiş. Bilgilerini en geç cumartesi 18.00 e kadar yollamaları için.
Teyitsiz
Eczanelere yazı gitmiş. Bilgilerini en geç cumartesi 18.00 e kadar yollamaları için.
Güzel haber. (Vaka sayısında bugün ciddi bir artış olabilir.)
Karamsar olmak istemiyorum ama biz bu zihniyetle İtalya'yı geçeriz. Acilen sokağa çıkma yasağı gelmesi lazım.
Benim için önemli olan ilk 2 enfekte açıklanan hasta. Baba İtalya'dan gelmiş 54 yaşında bir esnaf ve oğluna bulaştırmıştı. Solunum zorlukları vardı ve yoğun bakımdaydılar. Onların durumu hakkında bir açıklama yapılmadı. Onların tedavi süresi daha uzun diğerlerine göre. Şayet yaşıyorlarsa iyileşme var mı? Varsa nasıl merak ediyorum. Diğer hastalar için tedavi kafamızda bir ışık tutar. Keşke bakan ilk 2 bakanın durumunu söylese.
İyileşme süresi 13-22 gün arasında değişiyor.
4dfb6a2d88913b72.jpg
Saat 21.00'a yaklaşıyor sağlık çalışanlarına destek için camlarımızdan, balkonlarımızdan alkışlamayı unutmayalım.
b2e0682b05b5a8.jpg
ABD'de hastaneye yatırılanların %38'i 35 yaşın altında.
Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği Eski Kara Kuvvetleri Komutanı 80 yaşındaki Aytaç Yalman'ın koronavirüs nedeniyle hayatını haybettiğini açıkladı. Böylelikle koranavirüs nedeniyle ölüm sayımız 3'e ulaştı. (İlk ölüm 89 yaşında, ikinci ölüm ise 61 yaşındaydı.)
Bugün sanki vaka sayısında bir azalma eğilimi var gibi
İspanya, İran, İtalya, Fransa,İngiltere, ABD ve daha birçok ülke daha açıklama yapmadı.
Alo 184 Corona hattı böyle çalışıyormuş. İnanılmaz gerçekten.
En yakın sağlık kuruluşuna başvurmak için 1'i Hayır ben evde kendi imkanlarımla ölürüm için 2'yi tuşlayın.
Hocam Fransa 89 yeni ölüm bildirdi. Toplam 264 ölüme ulaştı.
Worldometers yanlış veri girmiş düzeltti şimdi.
Fransa 1404 yeni vaka bildirerek toplam 9134 vakaya ulaştı. 264 yeni ölüm bildirerek toplam 439 ölüme ulaştı. Fransa kendi rekorunu kırdı.
Şu ana kadar yapılan test sayısı :8000 civarı
Ama yurtdışı öyküsü olmayanlara test yapılmıyor. Fakat yurtdışı bağlantısı değil de, bu gelenlerin enfekte ettiği ve geometrik
olarak katlanan ve pozitif bulgular gösteren insanlara da test yapılmalı ki sayılar ortaya çıkabilsin.
Art niyet taşımadan açıklanan rakamların yukarıda yazdığım sebebplerle gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.
Eğer test sayısı arttırılıp yaygınlaşmazsa, durumun ne kadar ciddi olduğunu farketmeden felakete sürükleneceğiz.
İlk vaka açıklandıktan beri test yapılıyor yurtdışı öyküsü olmayanlara. Hatta 3 tane akrabam test olmuşlardı negatif çıktı çok şükür.
İtalya
rekoru kırdı.
Avrupa’daki Covid-19 ölümleri, Asya’yı geçti: AFP
Daha geçmedi hocam Çin, İran ve Güney Kore'yi topladığımızda 4400'ün üzerinde bir sayı çıkıyor.