eps de hoş değil çok
baba kaçar.. gece gfs sine de bakmayacağım.. diyeceği olan? ![]()
eps de hoş değil çok
baba kaçar.. gece gfs sine de bakmayacağım.. diyeceği olan? ![]()
gfs alır maçı der susarım ![]()
bana kalırsa gece güncellemesi önemli gfs nin yarın değil bu gece önemli
eğer gene istikrar derse ecmwf sabah değişir, fakat gfs bu gece saçmalamaya başlarsa iş kötü der 2020 ye bakarız
![]()
10 yıldır bu işi takip ederek söylüyorum ki ben gfs nin bu saatlere geldikten sonra çok değiştiğini hele hele tam tersine döndüğünü görmedim, veya hatırlamıyorum diyeyim. yalan olmasın.
sabah ecmwf düzelecek arkadaşlar.
Gol falan yok rezilliğe bak soğuk moğuk yok ab patladı patlamasına da o gelene kadar soğuk gitti ab gelincede şiddetli yağmur geldi bırak egeyi dağlara bile yağmaz. GFS babamız haklı çıkacaktır.
Ben valla Söke ile ucundan kaçırıyorum. Kuşadası ve Didim sıcaklık konusunda biraz sıkıntı yaşayabilirler.
Böyle durumlarda kuşadası sökeyi kar ve sıcaklık olarak hep 1 tık geçmiştir. dikkat et sistem geldiğinde ![]()
Ecmwf güçlü ve erken geliyor ![]()
kıyı kesimlerde karayel olacak 30-40km HIZDA yağış sıcaklığı yere çakacak. Önümüzde ki sistem adına.
Aynen bende ona güveniyorum zaman zaman 50 Km 60 Km bile çıkıyor, ortalama 30-60 arası diyelim. çok iyi, sıcaklığı 2 derece düşürse yeter.
gfs 1-2 derece fazla gösterir. Hatta bazen 3-4 derece. Kısacası en fazla 4 derece yağmur gösterirse bu kar diyebiliriz. Hele ki yoğun bir yağışta neler olur neler. ECMWF odaklanalım. Gfs gibi çıkacak
Sen didimdesin ben Kuşadası ikimizde sınırdayız hele senin daha beter durumun, yani tamam güzel herşey örneğin izmir aldığında kuşadası da hep almıştır hemen hemen ama bende 10-12 yıldır takip ediyorum bu işi bize birazcık bir tık daha sıcaklık lazım böyle olupda şakır şakır yağmur yağdını kar suyu şeklinde çok biliyorum. negatif demiyorum durum için herşey mükemmel dee ama gene de bize bi tık daha soğuk olsa garantileriz. buraya kadar gelmişken 20 yılda 1 gelen sistemi inşallah 1-2 derece yüzünden kaçırmayız ![]()
25 Yıllık Tecrübe diyelim.
bize pek yararı olmadı ama peki öyle diyorsanız ![]()
Daha öncede söyledim sıcaklıkları en az 2C düşük düşünün.
Süper, peki öyle olmasının sebebi nedir? ![]()
Arkadaşlar 2m temp hakkında düşünceleriniz neler? rüzgar sizce düşürecek mi oradaki sıcaklığı? yoksa görünen mi yaşanır? bana çok geliyor yer sıcaklıkları
Paralel ne kadar ciddiye alınır bilmiyorum ama sadece 4 ü bir kaç saat dışında kar mar vermedi yağmur verdi bu beni üzdü ![]()
Alçak basıncı GEM ve PARA da gördü fakat ikisinde de sıcaklık yetmedi.. Bence sıcaklık önemli ilk olarak onu almak lazım, şu an çok güzel değil paralel.. inşallah düzelir gece ![]()
Yok paraleli sevmedim..
PARA da biraz soğukta azalma var
GFS PARA kontrol ediyoruz şşşşşşş