Beiträge von OzgurArslan

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Ben KARAYELE KARAGEL derim hocam.850 hpa -6 olur yer seviyesi 0 olur şaşırmayız.Birde balkanlar soğuk iken ve aynı zamanda rüzgar hızı 50 km/sa iken hiç şaşırmayız.

    Hocam bilmiyorumda, net kar alabiliriz, karayelli sistemlerde soğuğu beklenenden çok aldık her zaman, balkanlar aşırı soğuk, ki yağış olmasaydı kuru soğuktan şikayet edicektik, ben yağmur alsakta razıyım barajlar kurudu resmen.

    Moralleri çok bozuyor herkes, şuana kadar hiçbir sistemi rahat bir şekilde alamıyoruz ne yazık ki, aslında bunu modellerin kararsızlığına bağlıyoruz Türkiye ne yazık ki çok kuzeyde olan bir ülke değil ve her sistemde kararsızlık yaşıyoruz, ancak değerleri incelediğimde kötü değil bence en erken Cumartesi sabah konuşmalıyız karayelli sistemlerde -8 durumu kurtarır, kuzeyde ciddi bir soğuk birikiyor ayrıca yarın akşam ve Cumartesi sabahı son noktayı koyabiliriz. Ne yazık ki meteorolojik anlamdaki teknoloji 15 gün sonrasını görmek için gelişmedi tam olarak çünkü en ufak rüzgar ve basınç değişimi bu durumu etkiliyor.

    Cold.EFso  Storm Chaser değerli hocalarım size de sormak isterim modellerin kısa vadede bu kadar gelgitli olduğunu görmedim ve hala + - pozisyonunda ciddi bir fark var, sebebi ne olabilir? Doğudan soğuk hava dalgası gelip neredeyse İspanyadan çıkacak. Ben cuma gününe kadar bizim tarafımızda olacağını düşünüyorum. Biz balkanlardan gelen soğuk hava dalgası derdik.İtalyanlar Türkiyeden gelen soğuk hava dalgası diyecekler neredeyse, terim biraz saçma ama bu pozisyonda gerçekten öyle gözüküyor ve modellerde bir düzeltme öngörüyorum.

    Herkese merhaba Havaforum ailesi, genelde kar zamanları burdayım ancak uzun zamandır modelleri takip ediyorum 2 aydır ne yazık ki soğuklar Kutup bölgesinde kaldığı için yüksek basıncın etkisiyle genelde mevsim normallerinin üzerinde hava ve yağışsız havalar gerçekleşti. Şuanda ülkemiz şanslı konuma gelmeye başladı modeller hala çok karışık seyrediyor. Soğuklar hiç bir zaman kısa vadade İtalya ve Türkiye arasında gidip gelmedi çünkü ciddi derecede konum farkı vardır ancak şuanda modellerde yansıdığını görüyoruz, Cuma günü akşam her şey belli olacaktır ancak konum olarak o kadar batılı gitmesi çok anlamsız gözüküyor, ilk sitemde çok güzel kar alacağız gözüküyor ancak ikinci dalga için en az Cuma akşam hatta Cumartesi sabahı beklemek gerekiyor. Umarım beklediğimiz soğuk havalar ve kar yağışlı havalara ulaşırız çünkü bunları alabilirsek bu seneki kuraklıktan bir miktar uzaklaşmış olacağız, hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum 🙏🏻

    Sabah 9-10 a kadar bu şekilde sonra kışa veda ediyoruz.Bizim için güzel bir kıştı keşke mevsimleri mevsiminde yaşasak, ben yazları çok burda olmuyorum, her kışının başında gelirim.Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar ve hocalarım kendinize çok iyi bakın.Seneye görüşmek üzere.Sağlıkla kalın…