Beiträge von cezme

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Fitil Ateşlendi görüldü Uçak Arıza Yapıp Yamuk gelmezse 24-25 Aralıktan 1 Ocaga kadar Bizde :gun_bandana::gun_bandana: Daha Sonra 6 Ocak , 13 Ocak ve 24 Ocak da Vizyonda :hfyeni (29)::gun_bandana:

    İstanbul adım adım üşüyor

    Narsil hocamla “adım adım soğuma” tezi geliştirmiştik

    Geçen hafta -3, -4 , bu hafta -6,-7 ve bakalım gelecek hafta -8’in altı olacak mı ? Buna cevap anlamında tahminimizi diğer başlıkta uzun uzun irdelemiştik ,

    Ancak asıl ilginç olanı Aralık’ın ikinci yarısı ve değerli yazar dostlarımızdan da olumlu yönde sinyaller var , İstanbul’a kar örtüsü çok yakışıyor ve dilerim en geç 20 Aralıkta ( sahiller dahil) örtü görür

    Hocam normalde zaten İstanbul'un kışı 20 Aralıktan Sonra başlar Küresel ısınmadan dolayı bu tarih son yıllarda 25 ine kadar uzamıştır..Geçen seneye bakarsak -3 -4 lere -7 lere şükür etmemiz lazım geçen sene -2 -3 lere muhtaç kalmıştık bu sene en azından mevsimine göre gitmeye başladık Ekim Kasım biraz sıkıntılı geçti ama Kasım Sonu ve Aralık ayı içerisindeki soğuk ataklar ümitleri yeşertti.

    bu haber doğruysa itibarlarını kaybetmiştir bu tür haber kanalları.. iyide Gökhan Abur ve bünyamin sürmeli tam tersini söylüyor her bi kafadan ses çıkıyor önüne geleni mühendis yaparsan olacagı budur..başka birisi çıkıyor uzay soğukları geliyor diyor herkes atıp tutuyor iyi ozaman bende atıp tutayım verileri incelemeden bu sene çok çetin kış koşulları olacak diyeyim gerçegi yansıtır mı tabikide hayır.. kimse bilemez bu kışın nasıl geçecegini ALLAH bilir o dilerse yer gök inler.. Onun için Sakin olun Rabbimin izniyle kışı kış gibi hissedeceğiz bu sene..

    çok kuytu bi cografyada kalıyoruz kırım ve ukrayna bile son kışlarda ılık kış geçiriyor sıkıntılı yani.. şöyle Karadeniz karadenizligini gösterip Rusya üzerinden Soğuklar ülkemize kadar sokulsa ne güzel olur çok özledik o görüntüleri 2002 yılında lise 1 e giderken 10 gün boyuncu kar yağmıştı ben hayatımda öyle bi kış görmedim Batı Karadeniz deydim o zamanlar benim için efsane bi kıştı 1.75 boyum vardı ve kar kalınlıgı belimi geçiyordu 2002 - 2006 unutulmaz anılarını bıraktı gitti öyle bi kış görürmüyüz daha bilmiyorum.. dünya çok degişti çok malesef..

    Çok şükür Rabbime Özledigimiz Soğukları görmeye başladık.. Darısı karlı sistemlere inşALLAH -10-12 izotermiler -20 lerde gözüm yok şahsen -12 olsun karlı olsun.. Yeterki Soğuk gidelim Denizlerimiz Soğusun Topraklarımız Canlansın kendine gelsin.

    İzmir'e poyraz-yıldız ve karayel-yıldız rüzgarıyla kar gelir bence. gfs ye bakıyorum duvar ecmwf bakıyorum duvar Aralık 15 den sonra kar İstanbul'a kadar gelmesede yükseklerine kadar gelmesi lazım,eskiler derdi ya İstanbul'a kar yağmazsa bilinki daha kış gelmemiştir diye.. .eskiden istanbul'da bu kadar bina asfalt havalanı gökdelenler yoktu milyonlarca insan,araba var nasıl kar yağsın ki güzelim memleketi mahvettiler.:(

    İlk Kar yağsın donla akletle çıkıp karın içinde yuvarlanıp depelenecegim Rabbim nasip eyler inşAllah.. Çok özledik ülkece o beyaz gelinliği hasretimiz büyük nasip olurda hasretimizi gideririz o kadar çok özledik ki anlatılamaz.. 8 yaşındaki oglum baba ne zaman kar yağacak diyor.. dayanamadım Bursa/Uludağa gittik Eşim oglum ailecek o k adar sevindi ki 8 yaşındaki oglum kelimeler kıfayetsiz umarım kapımızın önünde de görürüz o Rabbim'in bereketini.