Yorum yapası bile gelmiyor insanın.
Beiträge von Aek41
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ocak ayında gaz referans fiyatı 1300 TL iken şuanda 6900 TL.(1000 sm3)
-
Doğalgazda sanayi abonelerine %20 zam geldi.
Son 3 ayda sanayi abonelerinin doğal gaz maliyeti %104 zamlanmış oldu.
-
Kasım ayı dış ticaret açığı 5.3 milyar dolar oldu.
-
Ekonomi teorileri, billim adamları falan boşa uğraşmış ya.... On yıllardır yanlış düşünüyorlarmış.(!)
-
Şaşırılacak bir durum yok ortada malesef. Merkez bankaları bazen sadece sözlü olarak bile piyasayı düzenleyecek açıklamalarda bulunurlar ekonomik gerekçeler içerisinde. Biz ise merkez bankasının bağımsız olması gereken yerde çıkıp inat ederek her gün faiz inecek diyoruz.
Hem suanki ekonomik görünüme ters, hem de merkez bankasının kukla olduğunu her gün ispatlıyoruz. Bu konuşmalar, aksiyonlar sonucunda kurun artacağını herkes adı gibi biliyor.
Zaten faiz indiriyoruz ama devlet 5 yıllık devlet tahvillerinde faiz yüzde 22 oldu bile.
-
Ruzgar sayesinde elektirik üretimindeki yenilenenilir enerji oranı yükseldi dün ve bugün. Kuraklık ve durgun giden havalar yüzünden oldukça düşmüştü.
Sürekli verileri takip etmek isteyenler için linki aşağıya bırakıyorum.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı on Twitter“Gelire Endeksli Senetlerin İhracı Hakkında Açıklama (09.06.2022)”twitter.comBu linkten elektrik ve dogal gaz uretimi ve tuketimi ile ilgili çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sürekli güncelleme yapılıyor.
-
Izmit merkez istasyon bozuktu bir ara. Yağışları geç ölçmeye başladı 😬
-
Şu zeminde oynanan futbol kalitesini bakın 😃
-
Ingilterede müthiş kar yağışı var.
City -Westham maçını izleyebilirsiniz.
-
Merhaba hocam 10-15dk içinde adepte oluyor genelde.aşama aşama artıyor 0.4, 0.5 derece olarak artıyor ani degişimler de
Teşekkürler hocam.
-
Bugün Xiaominin termometresini aldım Sabah aldım akşam kargo geldi. Aynı gün teslimat ile 85₺ benim kuponum da vardı 65₺ ödedim toplam. Balkona koydum ölçümleri aşağı yukarı doğru sayılabilir en sevdiğim özelliği anlık sıcaklığı cep telefonum da göstermesi ve her saat başında sıcaklık ve nem değerini kayıt altına alıp bir grafik çizmesi.
Hocam öncelikle güle güle kullanın. Acaba ani ortam değişimlerine adapte olma süresi nasıl ? Mesela balkondan iceriye aldım diyelim hemen ölçüyor mu yoksa biraz zaman sonra mı sabitleniyor. Ya da yanımda taşıdım. Başka bir ortama girdim diyelim. Anlık değeri veriyor mu yoksa asama aşama mı güncelliyor ?
-
Benzinde tek etken dolar değil. Petrolün değişimlerinden de etkileniyor benzin fiyatları. Snowcharm
-
Bir yandan da acaba arap sermayesi yatırım için bu kur seviyelerini mi istedi diye düşünmeden edemiyorum. Endeksimiz dolar bazlı 2008 krizi seviyelerinden dönmus gözüküyor. Dolar bazlı hisselerimiz çok ucuz seviyeye indi. Bu sayede daha fazla hisse alabilecekler diye bu şekilde istemis olabilirler. Yani sirketlerimizi ucuza kapatmış olacaklar.
Daha önce 2018 de dolar 7.20 gördüğünde Katarla anlasma yapmıştık. Tesadüf olduğunu düşünmüyorum.
Tabi herhangi bir bulgu veya haber yok sadece düşüncem.
-
Merkez bankası net rezervleri - de.
Ekonomi bir bilimdir. Neden sonuc ilişkisi vardır. Bu konuda inatlaşmanın Dünya düz demekten farkı yoktur. Ve biz inatla Dünya düz diyoruz. Durumu ben kendimce bu şekilde özetliyorum.
Girdi maliyetleri daha yeni yükseliyor firmaların.Tedarik zincirinin her bir basamağına yansıdıkça bize katlanarak gelecek.
-
Alanyanın iptal olan golünün konusu geçmiş. Efecanın arka ayağı ofsaytta. Topa hareketlenip aktif pozisyona geçtiği için ofsayt oluyor kural gereği. Eger hareketlenmese ofsayt olmayacaktı ya da 15 20 cm daha geride olsa yine ofsayt olmayacaktı.
Pozisyonda Emrenin ne kadar önde olduğunun önemi kalmıyor rakipten gelince. Isterse 3 metre ileride olsun.
Zaten Efecan da mac sonu kararın dogru olduğunu söylemiş.
-
Dünyadaki tarihi sermaye bolluğunda bunları yaşıyorsak, acaba parasal genişleme bittiğinde neler olacak
-
1.30 saatlik toplantiya girip çıktım. 40 kuruş oynamış. Inanılmaz.
-
Umarım piyasa beklentisi dışında agresif bir karar görmeyiz.
-
Vazgeçtim. Silinebilir
