Beiträge von yigiteldek

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Hocam ben işte o üçgenin içindeyim... Sabahtan beri 3 koca sistem geçti burnumuzun dibinden. ;(

    Asıl yağışlar sabah 4:00 - 8:00 a kaldı herhalde ( zamanlarda kayma olabilir diye geniş aldım ). O yüzden zaten şimdilik beklentileri çok yüksek tutmaya gerek yok. Biraz sabırlı olup sabahı bekleyelim, bizi mutlu edecek karı belki o zaman görebiliriz. Yani umudu kesmeyin bu sistem tutmadı daha çok sistem var.

    Boğazın daha çok Avrupa taraflarında yağışın kuvvetli olduğu görülüyor. Normalde Bahçeşehir Eminönü Beşiktaş Etiler Arnavutköy taraflarında tipi bastırması görülüyor. Oralarda yaşayan arkadaşlar varsa bizi de bilgilendirebilir mi? Ayrıca yeni oluşan DEKlerde artık sarı-açık yeşil oranının da artığını görüyoruz. Yıldız devam edecek olursa kıyı kesimleri de kar görebilecekler.

    sanmıyorum konumumda dün gece dahil şu saate kadar değil kar toz bile yağmadı yarın tatil falan yok

    Hocam tatil kararları konuma göre değil çoğunluğa ve merkeze göre veriliyor. Yani merkezdeki yağışlar eğer kuvvetliyse tatil kararı ona göre verilecek. Ayrıca tatil fikrim kesin değil de demiştim.


    Bu arda, eğer konumunuz yağış almadıysa bu gece saatlerinde olacak yağıştan umudunuz olabilir. Yarına doğru alacağımız DEKler sizin bulunduğunuz yeri de vurabilir ancak bu fikrim de kesin değildir, çünkü konu DEKler olunca iş şansa bağlıdır.

    Henüz kar tatili hakkında bir fikrim yok ancak ben de bir tatil olacağına inanıyorum... Çünkü il merkezinde yağışların kuvvetini arttırdığı yerler var. Gelen DEKler kuvvetini yitirmeden Maltepe'ye kadar gelebiliyor ancak son yağış bittiğinden beri henüz Pendik yağış almadı. Aydos'daki karlar ve düşük sıcaklık hala duruyor. Birazcık daha kuvvetli DEKler oluşursa burası yağış alabilir ve hatta Tuzla taraflarına da gidebilir. Umudu kesmiyoruz...

    İlçe merkezine bakılacak olunursa Pendik merkezde hafif bir kar yağışı var. Yarım saate kadar yağışın buraya da uğramasını bekliyorum... Şuan merkezde kar var mı, yok mu bilmiyorum ancak bulunduğum yerden bir çıkarım yapacak olursam, herhalde kar sınırı merkeze kadar ulaşır diye düşünüyorum.


    Az önce sarılı bir kütle oldukça yakından geçti ancak buraya pek uğramadı. Belki yeni oluşan kütleler arasında buraya uğrayan biride olur. Heyecanla bekliyoruz... :)

    Şehirleşmenin yoğun olduğu yerlerden bahsediyorum. Dediğim yerler kırsal alanlar olduğu için kar alma olasılığı her zaman yüksek oluyor. Oralardaki hava koşulları İstanbul'un genelini yansıtmaz.

    çatalca kırsal kesim sayılsa da, tuzla ibb sınırlarında kalan şehrin merkezi ilçelerinden biridir. Ayrıca istanbulda kar yağışının en zor gözlemlendiği bir kaç noktadan biridir. tuzla kar alırsa kutlanmalıdır :)

    hocam aybaşı sisteminde kartepe en fazla yağış alan bölge olup 1 metreye yakın kar almıştı, geçtiğimiz sistemde perşembe günü 95mm, cuma günü 85mm yağış alarak yine rekoru kırmış. Acaba dün veya bugün Kartepeye çıkan arkadaşlar olmuş mudur? Kar kalınlığı yer yer 2 metreye ulaşmış olmalı diye düşünüyorum