bolu batı karadenizde 🙃😉
Ne yasadim da Bolu'nun Marmarada oldugunu dusundum bilmiyorum ![]()
bolu batı karadenizde 🙃😉
Ne yasadim da Bolu'nun Marmarada oldugunu dusundum bilmiyorum ![]()
Su anda İstanbul Marmara Bolgesindeki en soguk 3.sehir.Bolu ve bilecik'in ardindan.
İstanbul iyi sogudu gercekten.Sehrin merkezi bile 3.5 derece.Cevre illere baktim demin Kocaeli ve Sakarya 5 derecelerde.Bursa 4 derece.İyi gidiyoruz su ana kadar.
23-24 Şubat sisteminde Gfs son gün bozmuştu yağmur vermişti ama biz kar almıştık bu sistemde ona benziyor nazlı biraz modellerin kafası karısık insallah en kötü o sistem gibi bir sistem alır sehrimiz iç kesimleri ve yüksekleri güzel örtü almıştı bu seneki Şubat sonu sisteminde
O sistem oncesi cok umutsuzduk ama tatmin edici bir sistemdi.Avcilar 0 rakimda bile 5 cm ortu birakmisti.Simdi o tarz bir sistem gelse muhtesem olur.
Dek yağışlarında Avrupa yakası mı daha şanslıdır Anadolu yakası mı?
Son yillarda genelde Avrupa yakasi daha sansli dek konusunda.Ozellikle Avrupa yakasinin orta ve bati kisimlari 2012 ve 2015 yillarinda metrelik kar aldi.2015 yilinda bir sistem daha gelmisti 5 ocak gibi o sistemde de Anadolu Yakasi sansliydi.
2016 yil basi sisteminde de 13 14 gun kala modellerde belirip hic bozmadan gelmisti.Tekrar neden olmasin? Yalniz o sistemde 850 hpa kac derece civariydi hatirlayan var mi? Avcilar 80 rakimda 35 cm kar olcmustum iyi bir sistemdi.
Arkadaşlar malumunuz atmosfer Allah'ın emrinde süregelen bir şey ve biz de 2 yıldır neredeyse sağlam sistem almadık acaba diyorum ki ülkemin insanları olarak yüce Allah'a gereken önemi vermiyor olabilir miyiz? Arkadaşlar bu bir süredir kafamda ve artık bu kışı kaybetme olasılığımız çok yüksek her ne kadar Tarantula üstat marttan umutlu olsa da.Diyorum ki bu yaz forumdaki herkes namazını kılsın,orucunu tutsun,zekatını versin ve yüce rabbimize dualarımızı edelim.Seneye çok sağlam bir kış yaşayacağımızdan eminim.
Avcılar sistemin en soğuk anlarını yaşıyor -1 derece ile.Yükselmesi bekleniyordu ama düşüyor ilginç bir şekilde.20 saattir eksili değerlerdeyiz.Yağış da devam ediyor.Bu şekilde giderse dün gece gibi bir gece yaşayabiliriz.
Avcılarda şiddetlendi tekrardan.Kaldırımlarda sağlam birikim var eriyen yollar tekrardan tutmaya başladı.İlginç bir sistem oluyor.
Şu an balkonumdan buz sarktığına göre bu sistem olmuştur kendi adıma.Hala da hafif bir ekleme yapıyor yağan kar.
Şu kar -3 gibi bir sıcaklıkta yağsaydı çok farklı şeyler konuşuyorduk.Potansiyeli yüksek bir sistemdi.Güçlü kısmını kaçırmamıza rağmen oldukça tatmin etti birçok yeri.
Avcılar'in neresi?
Pelikan avm civarlarındayım.
Avcılar 10 saattir eksili değerlerde ve 5-7 cm kar örtüsü oluşmuş durumda.Hala orta kuvvet kar devam ediyor fakat pek ekleme yapmıyor şu an.Modeller 2 gün kala o kadar kötüydü ki şu 5 cm'lik kar bile inanılmaz mutlu etti.Ayrıca 7 ocaktan beri en sağlam kar yağışı oldu.
Avcılar 3-5 cm arasında giderek artıyor.Caddeler bile kapandı.Kar küreme aracı geçti demin.
Avcılarda çatılar,çimler arabalar ve kaldırımların başları hafif tutmuş.Artık örtü için beklemedeyiz.
Avcılar an itibariyle 0.2 derece.Akşam ve gece ince bir örtü göremezsek şaşırırım.
112 yi ara acil müdahale yaparlar.☺️
Şu an cidden yoğunlaştı.Süpermen misin kardeşim sen jxksmsmsm
Avcılar 0.6 derece.Karın acilen düzelmssi gerek çok etkisiz yağıyor.
Avcılar 0.7 derece Dew Point -1.Artık tutma sıcaklıklarına yaklaştık saat 4 olmasına rağmen.Geriye kalan yağışın kuvvetlenmesi.Şu an orta kuvvet bir kar yağıyor.
Avcılar 3.4'e düştü.Hissedilen -4.6.Rüzgar da kuvvetli.İyi düştü şu an iyi gidiyoruz.