Beiträge von Berkay34
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Hazır bazı yeni eklenti ve değişiklikler olurken şu bölge sorumlusu renginide değiştirirseniz çok makbule geçer.
Aynen öyle katılıyorum. Diamond ve Platinium üyeden farksız gözüküyor. Bizim renklere de bir el atarsanız çok iyi olur.
Bende aynen katılıyorum, bölge sorumlusu nick rengi de olsa daha iyi olur, Hem ünvan rengi hemde nick rengi olması yani aynı adminler, moderatöler, lig derecesi gibi.
Samet hocam bu konuda bir değişiklik yaparsanız bölge sorumluları olarak mutlu oluruz.
-
Samet bu bölgeye sayfa geçişi ekleyebilir miyiz?
Her seferinde alta inmek zorunda olmayız. Güncelleme öncesi vardı.
3830cfb10bf5f07b18fa.jpg
-
-
Samet hocam meraktan satın ala bastım. 800 milyon borca girdim. Üyelik satın alımlarında sorunlar var. Bu arada puanımda iade talep ediyorum

Artık olan olmuş Kerem, yarışmalarda ancak sıfıra çıkmayı düşün.

-
2 kişi almış o kadar zengin varmıydı

Baş harfi Palanci

-
Potansiyeli olan bir sinoptik denemesi.
İskandinav yükseği sağına aldığı soğukları güney enlemlere atma eğiliminde.
İnce detaylarla bize gelebilir.
Takibe alalım bu ihtimali.
Önümüzdeki güncellemeler bakalım nasıl gelecek?
Dün akşam ECMWF
-
Alles anzeigen
Sistem Analizi
Soğuma
Bu gece saatlerinden itibaren bölgemiz soğumaya başlayacak. Soğuma batıdan doğuya doğru ilerleyecek ve bizi epeyce üşütecek. 850hPa sıcaklıkları 0'C civarında olacak. Yer seviyesi sıcaklıkları kıyı kesimlerde gece vakti tek hanelere düşebilir. İç kesimlerde sıcaklıklar oldukça düşecek. Kar sınırı 1600m civarında olacak yağışın şiddetli olduğu vakitlerde 1500m rakımda kar yağışları görülebilir. Rakımı yüksek olan istasyonlarda kar birikim miktarı güzel olabilir.
Yağış
Bu geceden itibaren bölgemizde nem adveksiyonu nedeniyle yağışlar başlayacak. Konverjans sahası yeterli olduğu için kütleler daha geniş bölgeleri etkileyecek. Yağışlara orografik destek gelecek. Yağışlar zaman zaman şiddetli olacak. PW yani Precipitable Water değeri yüksek olmadığı için yağışın tanesinin boyutu daha küçük olacak. Konvektif kararsızlık yetersiz olduğu için Cumulonimbus, Cumulus Congetus ve tarzında bulutlardansa nimbostratus, altostratus ve stratus tarzı bulutlar daha aktif olacak. Artık sonbahar yağışlarına geçtik bundan dolayı artık kasvetli havalarla ve nimbostratus bulutlarıyla uğraşacağız. Yağış miktarı açısından yine Rize-Hopa hattı diğer yerlere göre daha fazla yağış alacak. Bu hattaki bazı istasyonlarda +100mm ölçüm yapılabilir. İkinci olarak Ordu-Giresun hattı da kronikleşmiş bir şekilde diğer yerlerden daha fazla yağış alacak. Şahsi görüşüm Samsun ve Trabzon bu sistemde tatmin edici bir yağış alamayacağı yönünde.
Oraj hakkında da bir şeyler söylemek isterdim ancak hava eski kararsızlık gücünü kaybediyor. Kuvvetli oraj beklentim yok. Zaman zaman hafif aktiveteler görebiliriz.
Uzun Vade Hakkında
Bugün gün içinde birkaç veri atmıştım. Müsait olmadığım için açıklayamadım ben veri atıp açıklamayanlardan değilim merak etmeyin. Tahmin yapmışken beraber onlara da bakalım.
İlk olarak time-longitudes diyagramından başlayalım.
Yukarıda gördüğünüz diyagram bir zaman-boylam diyagramıdır. Kırmızılar yüksek basınç, maviler ise alçak basınç anlamına gelir. Gördüğünüz gibi Kasım ilk hafta 25. Doğu meridyeni ve 75. Doğu meridyenleri arasında alçak basınç gözüküyor ve aynı sırada İskandinav ve Avrupa tarafında yüksek basınç gözüküyor. Bu diyagrama göre sistem doğuya kaçabilir ancak vade uzun takibe devam edelim.
Burada ise rejim olasılıklarının olduğu diyagram var. Maviler +NAO, kırmızılar Skandi Blokajı, yeşiller -NAO, morlar Atlantic Ridge yani Atlantik Sırtı anlamına gelir. Kasım ilk hafta topluluk ortalamaları iskandinav blokajı öngörülmüş ancak bu tek başına yeterli olmaz. Çünkü İskandinav yükseğiyle Azor yüksek basıncının uyumu önemli. Sadece iskandinav blokajı yetersiz olur bize azorla uyum sağlayan skandi blokajı lazım. Maviler de fazlalıkta bu da +NAO anlamına gelir ve sistemin doğuya kaçma ihtimali olduğunu açıklar. Takibe devam edelim.
Bu da bizim işimize yarayabilir. Gördüğünüz üzere +NAO ve +BL var. Pozitif Blocking bizim işimize gelebilir ancak fazla pozitif NAO bizi bozar o yüzden uyum içinde olmaları bizim için daha iyi olur.
Şimdilik bu kadar bilgi yeter. Kendi tahmininizi koyacaksanız benim gibi verilerle açıklayıp koyun dostlar. Kuru kuru verisiz o öyle bu böyle demek olmaz. Herkese iyi akşamlar dilerim. Okuduğunuz için teşekkürler.
Kerem eline emeğine sağlık.

-
Günaydın HF iyi haftalar herkese.
-
-
Dereceye giren ve renk katan bütün arkadaşların eline emeğine sağlık.
HFFFFF Raskolnikov Bjk123 sizleri ayrıca tebrik ederim.👏🏻👏🏻

Aykut53 G.D’ Yigit61 Aristokrat sizlere de ayrıca teşekkürler yarışmaya sıcaklık takibi açısından çok emeğiniz geçti.

Samet Vintersaga ekip arkadaşlarıma da emekleri için teşekkürler.
Kısacası yarışma da olan herkes renk kattı.
Bende ara da renk katmaya çalıştım.
Kış Liginde görüşmek üzere, sağlıcakla.
-
-
Ellerine sağlık Kerem. 👏🏻👏🏻👏🏻
-
Bu kadarcık olsa yeter hocam

Bu kimseyi kesmez.

-
-
Bunu da atayım arkasına:)

-
2 sene boyunca kar yağmayacak ama bu sistem gelecek kabul müsünüz?

Kabul olanlar bu mesaja gözlük emojisi, olmaz diyenler gülücük emojisi atsın

Şahsen ben olsam kabul ederdim.

-
Var bir hayalimiz İstanbul
Çok iyi fotoğraf

-
Kombi çalıştıran arkadaşlar için hatırlatma geçelim
Ben her zaman 50 liralık harcıyorum.

-
paylasamamistim, bardağimla hava atayim

Güle güle kullanın. Bardağı bulaşık makinesine atmayın rengi gidiyor, elle yıkamanı tavsiye ederim.
