Beiträge von Berkay34

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Geçen sistemde 4.2 dereceye düşmüştü konumum. Bu sistemde 5.5 dereceye kadar düştü şuanda.

    Geçtiğimiz hafta bahsettiğim gibi artık her gelen olası serin hava dalgası bunun bir nebze sıcağı olarak etkisini gösterecek.

    Diyagramdan da baktığımız üzere sıcak periyoda yavaştan geçiyoruz.

    Bunlar son soğuklar, keyfini çıkarmak lazım.

    Kışı Mart ayının ilk haftasında kapatmıştım.

    Az çok belliydi verilerde, yine 15'ine kadar bir ihtimal havada kar vesaire diye kapı aralığı bırakmıştım ama bu sene şartlar uygun olmadı.

    Geçen sene gelen extrem hava olayları nadir yaşanıyor.

    Artık önümüzdeki kışlara bakacağız...

    İyi akşamlar, selamlar herkese.

    Bugün olan 4.7 Bolu/Kızılağıl depreminin lokasyonununu yakından inceleyeyim dedim.

    Deprem konumunu ve Fay hatlarının olduğu haritayı incelmek isteyen arkadaşlar olursa diye paylaşıyorum.

    Güneyde(alt tarafta) olan uzun hat KAF ana fayı.

    Deprem Kızılağıl üstünde bulunan yaklaşık 5km'lik küçük paralel fayda meydana gelmiş.

    Devamında şuanda devam eden 2.5/3.5 arasında artçıları sürüyor.

    Derinliği 9.6km olarak çözümlenmiş.

    Ben 5,5 şiddet üstü uyarı ayarlıyorum. Oradan sığırın birisi 6 üstü hissettim diye işaretliyor benim alarm çalıyor. Beyinsiz herif

    Afedersiniz arkadaşlar.

    Bazı gerizekalılar,

    Bazı embesiller,

    Bazı aptallar,

    Daha da devam etmeyeyim en iyisi...

    Olduğu için hayati önem taşıyan uygulamayı bile doğru düzgün test edememiş oluyoruz bu ülkede.

    Ama yine de gayet güzel çalıştı bugün Deprem Ağı uygulaması. Tebrik etmek lazım.


    SnowManN Elmalık fay zonu kuzeyinde ikincil yapılarda meydana gelen depremlerden bir tanesi bu kesimde büyük bir deprem riski çok *düşük olmakla birlikde, Elmalık fay zonunda bazı uzmanlara göre 6.8-6.9M bir deprem riski var, bana göre Elmalık fay zonu dahil bu kesimde diğer kesimlerde risk zaten çok düşükde Elmalık fay zonunda (5.5-6.1) Arasında 1-2 deprem muhtemel olabilir 99 Düzce depreminden sonra haritalanıp deprem görülmeyen ( muhtemelen kırılmayan) bir kısım mevcut ama tartışmalı ,İzmit depremi sonrası Karadere segmentindeki açık net olarak biliniyordu bu kesimde izler izlenemedi.

    Çözümü görmek lazım ama artçı dağılımlar ve episantr Kızılağıl kuzeyinde haritalanan 2-4km uzunluk arasında değişen 2 faydan birinde gerçeklemiş görünüyor KKD-GGB normal fay yada doğrultu atım bileşeni olan normal fay çözümü vermesi olası. Artan sismik aktiviteye eşlik eden bölgenin depremselliği ile uyumlu normal bir deprem denebilir Berkay34 birkaç gün önce hatta ,haftası oldu sanırım paylaşmışdı bu depremleri takip edip az çok işi bilen biri 4-5 arasında deprem bekliyorum deseydi,deprem kahini olabilirdi :) depremin Elmalık fay zonu ile alakası yok.

    Bu deprem KAF'da olsa bile KAF ana segmentlerininin davranışı gereği bu kesimde yine büyük bir deprem riski çok düşük, 1944 Gerede 1957 Abant depremlerinde Bolu güneyi tamamen kırıldı. Deformasyon hızı gereği 2023-1944= 79yıl 79x2cm= 1.58M (Hız sabit değil) kayma açığından bahsedilebilir bu atım miktarı kırılacak uzunluğa bağlı KAF ana hattındada 6.8-7.1 arasında deprem üretebilir ama geçmiş bilinen davranışlarında böyle bir depremsellik yok ortalama 200-350 yıl sonra 4-5m atım ile birlikte 7.2-7.6M arasında bir deprem üretmesi yüksek ihtimal özellikle KAF ana segmentleri davranışı gereği kısa kırıkları içermiyor, birden fazla segmenti yırtarak çok büyük depremler üretiyor. Maraş depreminin büyüklüğü Jiang ve diğerleri tarafından 7.95Mw'ye revize edildi DAF'ın böyle bir deprem ürettiği ortamda KAF segmentasyon/geometri yapısı gereği kayma hızınıda göz önüne alınca 8.0Mw'lik bir deprem davranışı içeriyor olabilir 1668 Depremi KAF'da meydana gelen en büyük deprem olarak kabul ediliyor Bolu-Erzincan arasında 600km'lik bir yapıdan bahsediliyor Erzincan/Tokat arasında zon çok dar Amasyadan itibaren birkaç kola ayrılıyor , yine Tokat/Bolu arasıda dar denebilir Boluda itibaren fay kolları ve ikincil yapılarda diğer kesimlere göre çok daha fazla artış mevcut.

    Hocam mikro aktivite fazlaydı Düzce/Bolu arasında bu yüzden o bölgeyi takibe almıştım. Dikkatle izleyeyim dedim. Nitekim hissedilir deprem oldu. Aynı şekilde Silivri batsında da micro aktivite depremler (kümelenme) oldu. Silivri civarında da hissedilir deprem olsa şaşırmam. Fay hattında pürüzler giderken bazen hissedilir derecede depremi tetikleyebiliir, doğal.

    Dediğin gibi bunu başka yerde yazsaydım adım kahine çıkardı. ^^

    Biz bilimsel olarak takip edelim, o yeterli:)

    Pazartesi gününden.

    düzce ve sakaryada 2 haftadır 2-3 şiddetinde depremler oluyordu bu depremlerle alakası varmıdır ?

    2 haftadır orada olan deprem kümelenmesinin yakından takip edelimesinin önemli olduğuna dikkat çekmiştim. Bariz bir mikro deprem aktivitesi vardı.

    Aynı benzer kümelenme Silivri batısında da KAF ana fay üzerinde de oldu yakın zamanda.

    Bakalım hayırlısı.

    Deprem uyarısı geldiği gibi hemen yanımda ki suya baktım, ne kendim hissettim ne de su titredi. Sonuçta anında sesli uyarı geldi Deprem ağı uygulamasından. Bu yüzden tebrik ederim uygulamayı. :hfyeni (25): 4 büyüklüğü üstüne ayarlamıştım. Gayet ideal ve güzel çalıştı.

    Geçmiş olsun herkese.