Sultangazide yoğun sulu kar var.
Posts by Stoilov1925
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Forumdan çıkış atıp plajlara doğru yanaşanları tekrar buraya davet ediyorum. Çok değişik günler yaşayacağız.
Sabah güneş kremi siparişi verdim, şimdi beremi arıyorum 😀
-
Bayramda İzmir'de bana denize girdirsin yeter 😂
-
Bu kadar soğuk yeter, yok mu Afrika atağı
-
Senelerdir burası gece coşuyor gündüz susuyor 😀
Konumumda örtü hala duruyor, bakalım gece ne olacak.
-
Kahve eşliğinde en az 1 saat yürüyüş yaptım. Bermuda'da çok iyi örtü birikmiş, bileğinizi geçen yerler var.
-
Benim adıma mükemmel bir gün oldu. Kar dünyanın en güzel şeylerinden biri.
Yağış haritalarına çok takılmamak lazım, yaşayıp göreceğiz. Bugünkü yağışı kimse tahmin edemezdi. Bitene kadar kütle resmen asılı kaldı, ve saatlerce yağdı. Bu yağışı öğlen değil akşam alsak siz düşünün artık 😀
-
MGM konumuma pazar günü için -6 koymuş. Efsane yaşıyoruz sanırım 😎
-
Sultangrada döneceğiz bu gidişle pazara kadar 😀
-
Sultangazi kar küreme araçları mesaiye başladı.
Anlık 😀
-
Tam anlamadım tatil iptal mi oldu ?
Evet hocam. Arya hocamın da dediği gibi.
-
Aynen hocam gordum ama ben yollamıyorum kızımı aksam ne olur olmaz diye saglık olsun
Valla öyle hocam, madem iptal edeceksiniz niye tatil veriyorsunuz. Sultangazi'de anlık lapa lapa kar yağıyor şuan.
-
Aynen hocam şimdi kızım ile görüştüm tatil dedi
Hocam şimdi duyuruyu iptal ediyoruz tarzı bir mesaj aldık. İl geneli genel değerlendirme yapılacak diye mesaj geldi. Sultangazi için konuşuyorum.
-
Ne zaman haber geldi
Haber sitelerine düşer 5-10 dkya.
-
Sultangazi tatil oldu.
-
İstanbul yine şovunu yapıyor. Sabah uyandım her yer bembeyaz olmuş. Bakalım tatil gelecek mi 😀
-
4 senelik İstanbullu olarak hayatımda herhangi bir şehirde yaşadığım en güzel karlı sistemlerden biri olan vortex öncesi de karamsar bir hava hakimdi. Hiçbir modelin vortexi ön görebildiğini hatırlamıyorum.
İzmir'in havasını hep kaotik bilirdim ama İstanbul kendi kendine bir şeyler üretebilen atmosfer anlamında çok daha kaotik bir şehir. Hepimizi memmun edecek bir sistem olacağını düşünüyorum
-
Antalya İzmir den daha güneyde nasıl daha şanslı oluyor
Antalya ya kar yağması İzmir e kar yağmasından daha extrem bir durum oysaki
Doğu Girit batı kıbrıs arası ab patlama ihtimalini mi ortaya koyuyor bu ihtimal düşük te olsaŞehirlerin soğuk anında yağış alması ile ilgili bir durum bu. İzmir coğrafyası gereği kar şartlarının oluştuğu anlarda yağış alamıyor. Neredeyse her istanbul sisteminde izmir istanbuldan bile daha fazla soğuyor, ama kuzeyinde nemi taşıyacak bir kütle olmadığı için yağış oluşmuyor. Antalya ise yağış konusunda çok daha şanslı bir şehir. Daha rahat yakalıyor soğuk anında yağışı.
-
Hadi hayırlı olsun 😀
-
1 metre İstanbul'da normal kar değeri mi?
Her sene İstanbul merkeze 1 metre kar mı yağıyor yani de normal? Bitlis, Tunceli, Hakkari falan oldu İstanbul haberimiz mi yok? Bir şeyin meteorolojide, klimatolojide normal, sıradan sayılabilmesi için o olayın hemen hemen her sene görülmesi gerekir çünkü. 1 metre İstanbul için normalse İzmir merkez için de örtülü kar son derece normaldir sonuçta hiç görmediğimiz, şahit olmadığımız bir şey değil ve bunu da kimsenin fikrine ihtiyaç olmadan özgürce kovalayabiliriz bu dediğinize göre.
Size göre İstanbul'un aldığı karın verdiği keyif daha güzeldir bize göre İzmir'e yağınca verdiği keyif daha güzel. Herkesin kendi şehrine yağan kar daha güzeldir. Ne yapalım size göre oraya yağan kar daha güzel diye kendi şehrimize hiçbir şey kovalamayalım mı?
Bölgecilik tartışması yapmak, 2 şehri kapıştırmak değil amacım. Başka bölgeler extrem olaylar kovalayınca kimse bir şey demezken, çıt bile çıkarmazken İzmir için en ufak şey kovalanınca millet sanki sistem İtalya'ya gitsin istemişiz gibi ayaklanıyor ki yazdıklarınızdan anladığım bu güruha siz de dahilsiniz, sitemimiz buna. Yoksa her sene 1929 kovalayın siz de biz pek de takmıyoruz açıkcası.
Hocam öncelikle İzmirliyim, Göztepeliyim. Evet İstanbul'da yaşıyorum. Karın en çok İzmir'e yakisacagina güvencem tam. 2017 sisteminde de izmirdeydim. Demek istediğim şey gayet açık aslında, İstanbul'da havanın yeterli soğukluğa ulaşması kar yagmasi için yeterli oluyor. Çünkü şehrin dört bir yanı su kitlesi, ve bu su soğuk. Şehir kendi yağışını üretiyor. İzmir'de ise hava soğuduğunda ege denizi duruyor, siklonik bir sistem değilse de asla batıdan ve güneyden bir soğuk hava dalgası geldiğini görmedim, genelde lodos geliyor, havayı ısıtıyor. E haliyle İzmir'de örtülü kar almak için gerçekten bir çok etmenin bir araya gelmesi gerekiyor. O etmenler bir araya geldiğinde de zaten İstanbul en az 1-2 metre kar almış oluyor. 1 metre kar İstanbul için ekstrem değil, buca kadar rakımlı yerler için ufak sistemler bile yeterli gelebiliyor.
Ben en güzel kar yağışlarını spilde, yamanlar dağlarında gördüm. İstanbul'da bunlar yok mesela. Şehrimiz bir doğa harikası, karı sahilde beklemeyin çıkın dağlara. Çok daha güzelini bulacaksiniz, umarım 20-22 Şubat sisteminde şehrimize de örtülük kar yağar 🙏🏻