Euro4 e göre öğlen 12 de Kemalpaşa ,Manisa direk kar seviyesine düşüyor .Kıyılar bile 3-4 derece arasında .
Yalnız öğlen 12 değil o öğleden sonra 3ü gösteriyor. UTC çünkü 0 meridyeninin saati
.
Euro4 e göre öğlen 12 de Kemalpaşa ,Manisa direk kar seviyesine düşüyor .Kıyılar bile 3-4 derece arasında .
Yalnız öğlen 12 değil o öğleden sonra 3ü gösteriyor. UTC çünkü 0 meridyeninin saati
.
rk23_kgigf-123rk23_kgigf-123rk23_kgigf-123rk223_kgigf-12351rk223_kgigf-12351rk223_kgigf-12351rk223_kgigf-12351![]()
![]()
![]()
![]()
Spil gün boyunca zaten 2 yi geçmedi yarın hava açarsa buraya fotoraf atarım
instagramdan baktım güzel kar almış zaten rahat 15-20 cm var.
Şimdi sarı kütleyle yıkılıyordur orası 60-70 cm olur sabaha kadar.
Spil 0.2 derece.
Acayip şeyler oluyor orada muhtemelen. Üstünde kocaman bir sarı kütle var. Gökgürültülü çok yoğun tipi alıyor olabilir..
Bugün de 60-70 mmden aşağı kapatmayacağız.
3 gündür Ege Denizi'nde oluşan fırtına hatları sürekli İzmir - Manisa hattını dövdü. Cidden böyle bir sistem kolay kolay gelmez. Özel analizi hak ediyor bence bu sistem.
RainViewer uygulamasını kullanabilirsiniz böyle durumlarda
.
Muğla radarında üstümüze giden acayip bir kütle var.
Anlık sokak lambaları bozuldu yağış ve fırtınadan..

Bornova 8 dakikada 15 kg artmış. Nasıl oldu anlayamadım.
turuncu kütle vurdu.
Balçova'da yağmur tipisi çıktı arkadaşlar.
En son hatırladığım 28 Kasım 2016 gecesinde olmuştu böyle bir şey. Yine şu anki gibi bütün gece sabaha kadar fırtına hattı vurmuştu ve efsane oraj olmuştu.
Narlıdere 83.5, Kemalpaşa/Ovacık 85.4, Çatalkaya Radar Sahası 85.6 mm
Kıyasıya mücadele ediyorlar bakalım hangi safkan fotofinishi 1. tamamlayacak
.
Şu an oldukça şiddetli yağıyor Balçova'da. 20 dkda 6.2 mmden 8.3 mmye çıktı. Bu şiddetle yağarsa rahat yapacak gibi su baskını.
Yağmur bu ya. Rüzgar savuruyor diye kar diyorlar hemen.
Şu an yere paralel yağan bir yağmur var burada
.
Balçova'da fırtına ve yağış etkili. Rüzgar atak yaptığında damlalar camlara vuruyor sert bir şekilde çok güzel oluyor
.
Bu kadar batılı gelmesin bence yunan koparken biz izlemeyelim yine.
Bu arada kky'nin üst seviyenin soğuk olmasından değil de dewpointin düşük olmasından dolayı görüldüğünü düşünüyorum. 1 saat önce İzmir bölge istasyonunda dp 0.3 dereceymiş. Düşük nem sayesinde oldu bu olay.
Kar yağışı sınırı 700-800 metrelere inmiş olabilir şu anda. 965 metredeki Çatalkaya radar sahası istasyonu şu an -1 derece. Foto gelirse buraya atarım
.
Şu an üst seviye (850 hPa) çok sınırda -0.5 derece civarlarında. Gece 11-12 gibi bu seviye pozitif değerlere çıkacak 0'ın altında kalabilen yerler donan yağmura çevirebilir.
Alçak seviye bulutu oluşmuş olabilir arkadaşlar o bölgelerde radar buluttan daha yüksek olduğu için göremiyordur.
Soğuk havalarda karasal bölgelerde olabiliyor böyle şeyler.