Balçova'da uykudan uyandırdı.
Beiträge von Onur35
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Balçova fena yağış düştü.
-
Turgutlu dolaylarında orta kuvvet yağış var.
-
Midilli güneyindeki D-B gidişli normal fayların birinde meydana gelen deprem etkinliği bu kesimde bu büyüklükte deprem etkinlikleri oldukça sık görülüyor bu tabi daha büyük bir deprem olmayacağı anlamına gelmiyor Midilli çevresinde tarihsel tam lokasyonun bilinmediği özellikle adada yıkıcı/hasar yapıcı çokca deprem mevcut.
O bölgedeki son hasar yapıcı deprem de yine bugünkü konumun yakınlarında 12 Haziran 2017'de olmuştu 6.3 ile. Gerçekten fena bir depremdi İzmir'de herkes sokaklara dökülmüştü. İzmir'de ufak tefek hasarlar dışında bir şey yapmasa da adada sanırım ağır hasarlara neden olmuştu.
-
-
Manisa'nın Kuzeydoğu ilçeleri bugünden açılış yaptı akşam Demirci'de güzel bir turuncu yakaladık.
-
Hep extrem sıcaktan bahsediyoruz bu sefer extrem serinlikten bahsedelim.
İzmir merkez bu sabah 9.6 dereceye kadar inerek yıllar sonra Mayıs ayında tek haneli sıcaklık gördü
-
Anlık dolu geçişi oldu kırmızıyı ucundan yakaladık.
-
Balçova başladı iyi yağıyor.
-
İzmir merkezde bu sene 28 Mart gibi oldukça erken bir tarihte bile tropikal gece (sıcaklığın 20 derece altına inmediği gece) yaşandı. En erken tropik gece rekoru muydu bilmem ama değilse de o tarihte çok ender yaşandığı kesin. Bugün 24 Nisan'da da kent merkezinde sıcaklık gece boyu 24 derecenin altına inemedi ve resmen normal bir Temmuz gecesi yaşandı. Geçen sene 27 Temmuz'da da İzmir meteorolojik ölçüm tarihinde ilk defa en düşük sıcaklığın +30 derecenin üstünde kaldığı gece yaşamıştı
Artık yeni normallere alışmamız lazım küresel ısınma ve şehirleşme gece sıcaklıklarını da korkunç derecede arttırıyor. ilerleyen yıllarda korkarım önce Şubat'ta sonra Ocak'ta da tropik gece görmeye başlayacağız ve yazın da 30 derecenin altına hiç inmeyen geceler daha fazla görülmeye başlanacak.
-
Balıkesir ile aramızda 10 derece var nedenini bilen üstat lar yorumlayabilirmi
Şiddetli toz taşınımının büyük etkisi var diye düşünüyorum. Şu saatlerde Balıkesir de 26'ya, Bursa da 30'a fırlamış durumda çünkü.
-
Ben de hissettim uykudan uyandırdı konuma bakılırsa 2020 depreminin artçısı gibi değilse de İzmir'in her sene olan klasik depremlerinden biri geçmiş olsun.
-
Son güncellemelerde bazı senaryolar var gerçekleşirse Spil-Bozdağ-Nif bembeyaz olur hatta bu kış alamadıkları karı Nisan ortasında alırlar Yamanlar-Çatalkaya bile kar yağışına oynar. Eğer o senaryolardan biri gelecek olursa şunu demek gelir içimden: Koca kış neredeydin? 🙄
-
Tam 3 sene önce 1 Nisanda Spil'de kar topu oynamış olmak

Arttırıyorum: Bornova Beşyol'da 500 rakımda bunu yapmış olmak.
-
Bu yaz da sıcaklık rekoru kıracak mıyız bakalım. El Nino devam etseydi yeni rekora kesin gözüyle bakardım ama La Nina'ya geçeceğimiz için ihtimal düşüyor. Bu sene olmazsa bile önümüzdeki birkaç sene içinde İzmir merkezden ilk +45 derecelik sıcaklık gelecektir. Küresel ısınma yüzünden sıcak ataklar çok daha etkili oluyor ve çoğu yer artık 2-3 derece farklarla sıcaklık rekoru kırıyor maalesef.
-
-
Manisa Demirci lapa lapa kar var.
-
Manisa Demirci lapa kapa kar yağıyor
. Tutmamış ama güzel seyir zevki var. -
Hocam Spil'e Mayis'ta kar yağarsa bu kadar şaşırmazdim bu ne Haziran ayında filan miyiz Mart 22 sıcaklik 30 dereceye dayanıyor

Daha vade çok uzun hocam değişiklik gösterecektir.
Mart ayında soğuk, kar gelmesin zararı olur düşünceleri var ama bu kadar sıcak gelmesi de normal değil Mart ayında bunun da zararı olabilir. Umarım gerçekleşmez bu extrem senaryolar.
-
Gülme emojisi atan arkadaş neye güldü merak ettim inanmıyor mu 1500 rakımı olan bir dağın çoğu Mart ayında rahatça kar alabileceğine?