4.6 geldi.
Sallanmadım ama dolap kapağının titreyip şişedeki suyun dalgalandığını net şekilde gördüm olurken.
4.6 geldi.
Sallanmadım ama dolap kapağının titreyip şişedeki suyun dalgalandığını net şekilde gördüm olurken.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama Yunanistan hükümeti acil toplantı kararı almış. İş ciddi görünüyor buna bakarsak.
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla depremler Santorini adası yakınlarındaki There volkanı civarında yoğunlaşıyormuş ve daha önce de deprem fırtınası yaşanıp sönümlenmiş. Ülkemizi etkileyecek bir deprem olacağına benzemiyor ve korku endişeye gerek yokmuş.
Yıkım olarak etkilenmesek bile sallantı olarak kesinlikle ve %100 etkileniriz. Son 4.8'lik deprem İzmir'de birçok kişi tarafından hissedildi.
Valla 5'liği hafif de olsa duydum İzmir'den korkutmaya başladı 5'lik duyulduysa 7-8 arası bir şey hasara bile neden olabilir yani.
İzmir'de hafif bir sallantı hissettim
13 Yıl önce bugün: 2 Şubat 2012 İzmir.
Kuru soğuk yiyecektik ama keşke ülkeye inseydi ULL ilerisi için kötü oldu böyle.
Topun Avrupa yolcusu olmasını hiç beğenmedim dua edelim Atlantik'e gidip Şubat 2. yarı için işleri batırmasın.
İtalya masadaysa biz de masadayız ama 2018 gibi bir kaçırış da çok üzer bizi Balkanlar üstünden gidip Adritatik'e değsin Mora'da siklon patlatsın doğulayarak gelsin 10 numara olur.
Şu şehrin 8 yıllık hasretinin bittiğini, akşam bültenlerinde "İzmir'de 1993'ten beri ilk defa kar yağdı(!)" haberlerini görmeyi, Konak Meydanı ve Kordon'da halkın hunharca kartopu savaşı yaptığını, İzmir'in çocuklarının sevinçten deliye döndüklerini, büyüklerinin de çocuğa döndüğünü görmeyi istiyoruz ve sonuna kadar hak ediyoruz artık hadi be Allah'ım hadi be şubat 2. yarı.
1956'daki gibi yine 7'lik deprem üretirse Kıyı Ege'de yıkım olmasa bile sağlam hissedilebilir ve onlarca saniye bu bölgeyi sallayabilir İzmir merkeze ve kıyılara kuşbakışı 250-300 km mesafe var 6'dan büyük bir depremin hissedilmesi için uygun mesafe.
Depremlerin büyüklüğü gitgide artıyor 4.3 geldi.
Dün kokuyu almıştım bugün de Onur hocam almış
Avrupa bu tür salınımlarda bi adım önde oluyor 10 şubatı atlatalım -20 ler göreceğiz inşallah kuzeyimizde
Bu sistem de yeri güzel soğutup bir altyapı sağlayacak ay ortasına kadar İzmir merkez dahi gündüz 10-11 derecelere zorla çıkıp geceleri genelde 0-5 derece aralığında olacak gibi görünüyor sonrasında inşallah şartlar lehimize olursa bunun da faydasını görürüz
.
İzmir merkezde Mart ayında örtülük kar yağışına neden olan son sistemin sinoptik görüntüsü. Bu sinoptik İzmir'in buz gibi kar sinoptiklerinden biridir. Orta Akdeniz'e oturmuş merkezi Mora civarları olan bir alçak basınç, İç Anadolu'dan yer soğuğu taşıyan doğu rüzgarı ve bunun güzel bir salınımla çakışması Mart ayında -2 izoterm ile İzmir merkeze kar yağdırmış. Bizim aslında Mora civarında patlayıp doğu-batı yönlü diziliş yapacak (1996 stili) ya da Mora'dan doğuya ilerleyip Girit-Rodos-Muğla rotasını izleyecek (2002 stili) veya Libya açıklarında patlayıp kuzeydoğuya ilerleyecek (2017 stili) bir alçak basınç kovalamamız lazım Girit'te bile patlayınca çoğu zaman yağış sıkıntısı oluyor.
Ay ortasına doğru zonal rüzgarlar bayağı zayıflıyor 2-3 yıldır sanırım ilk defa bu kadar zayıflayacak ve polar vortex darbe alacak Şubat sonu ve Mart'ta güney enlemlere sağlam kaçaklar olabilir. Keşke Aralık Ocak'ta olsaydı bu biraz geç kaldı malesef ama kutup soğuğu veya Sibirya destekli bir sistem gelirse Şubat sonuymuş Mart'mış dinlemez.
Şeytan diyor Perşembe günü Balıkesir ya da Bursa'ya günübirlik operasyon yap.
ULL biraz daha yaklaşırsa orografi ile dağlar kendi kütlelerini üretebilir ve bu da İzmir merkezde dahi ara ara seyirlik şovlara sebep olabilir. En azından havada kar görmüş oluruz. Örtü görmek isteyenler Yamanlar, Sabuncubeli, Bozdağ taraflarına doğru çıkar tabi
.
Ben 13 Şubat sonrasına odaklandım iç Egede 30 cm görmeden kapatmam bu kışı benim daha Mart ayım var İzmir’in Mart ayında kar almışlığı var mı Onur35
Merkez için Mart ayında en son örtülük kar 1996 senesinde olmuş hocam. Bunun dışında 2000'li yıllarda kent merkezine seyirlik olarak kar bırakan 11 Mart 2005, 8 Mart 2011 (+200 rakım yerlerde sağlam örtü yapmıştı), 24-25 Mart 2021 (Ödemiş-Kiraz ovasında örtü de yaptı), 11-12 Mart 2022 (Urla-Çeşme taraflarında yer yer örtü yaptı) sistemleri var. Bir de Mart içinde değil ama Şubat'ın sonlarında bir de 28 Şubat 2012 sistemi var Balçova'da 2-3 cmlik bir örtü çekmiştik yüksek semtler yine güzel örtü çekmişti
.
Ecmwf ile arada 700-800 km falan fark var herhalde biri çok pis kepaze olacak ama hangisi ![]()