Hayırlı geceler herkeze sinir bozucu bir lokasyon bu şehir insanın şevkini hevesini kırıyor bu arada yaza kalmadan izmirde su kıtlığı başlar
Göksu ovasında bağcılık faaliyeti yapmaktayım manisa sarıkız ve Göksu su pompaları İzmire su basmakta ben bu sene yeraltı suları ile damlama sulama ile bağımı sulayamadım sulamak için için cok masraf ettim zorzar seneye bu çiftçiler Göksu pompaları dan İzmire su basmasına karşı cıkacak lar yer altı sularını resmen kuruttu
Evet toprak o kadar kurudu ki çok daha fazlasına ihtiyacımız var inşallah 20'sinden sonraki sistemler daha etkili olur.
Hüsran ben artık modellemelere güvenmiyorum farkındaysanız gfs ecmf herzamanki seneryo yağış kesilir soğuk iner malum soğuklar gelmeden yağış alsaydık kurusoğuk kaldı elimize
10 mm de olsa bu kuraklıkta kardır, hiç alamamaktan çok daha iyidir. En azından bugünkü yağış toprağı besledi biraz.
Manisa Yunusemre için çok az yağdı toprak altını 2 parmak ıslattı ekin ekmek için durum vahim toprak altındaki nemli tav ile arasında 30cm var böyle kurak yıl görmedim...