Aralık ikinci hafta sonuna kadar sahillerde kar yağışlarına yol açacak güçte sistem emaresi görünmüyor. ECMWF uzun vadeli tahmininde görülen güzel şeyler özellikle pembemsi kar haritası 15 Aralık ve sonrası için olabilir ki oda 2015 Aralık ayındaki sıyırma sistemler silsilesi... [ +AO / N-NAO ]
Beiträge von huseinskas
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Gök gürledi evet evet gök gürledi eminim

-
2019-20 sezonu ülkemiz genelde yüksek basınç etkisinde sisli puslu, iç ve doğu kesimlerde şiddetli don olaylarının görüleceği günlerle geçirecek. Tabiki yüksek basınç üzerimize çökmeden önce polar kökenli soğuklar kuzey kıyılarımızda ciddi kar yağışlarına yol açabilir. Doğu Anadolu son yılların en ağır kar yağışlarını alabilir. (Üç gün soğuk ve yağışlı, on gün yb'li kurak ve soğuk günler. Gelen her sistem sahil kentlerinde kar yağışı için yeterli güçte olmayabilir. Karadeniz bölgesi kar delileri İzlanda+Azor etkenli sıyırma sistemlerle deliye dönebilir ) Kışın ikinci yarısı ise özellikle Şubat ikinci yarısından Mart ortalarına kadar durum tam tersine batı kesimlerin lehine dönecek. Azor+İskandinav yükseği destekli sistemler Balkanları kara batıracak. Doğu bölgeler bu sefer kuvvetli güneyli rüzgarlara sahne olabilir. Özellikle Doğu Karadeniz'de fön etkisi ile ara ara 15 derece ve üzeri sıcaklık görülebilir.
-
Arkadaşlar kış mevsimine giriyoruz artık kesin bilgi

-

2484f0165b47bb28643b46.png9da5c7aa3d0433d9491f7f0f.png
-
-
19562950711db95a0c0e16e5.png
-
1826db07d52f6.png
-
Sistemi geçtim bulut görmedim on gündür bulut!!! Stres, kaygı, endişe tohumları atıldı.
-
Yusuf Eskinazi kale hiç sağlam değil g3 mermisi ile yıkılır o derece

-
Kentsel dönüşüm diye bir şey var, Allah göstermesin olası bir 6.0 üzeri depremde bu dönüşümün girdiği yerlerdede yıkım büyük olur. Kağıt üzerinde kentsel dönüşüm ama gerçekleri inşaat alanında görüyoruz. Hepimizi Allah korusun ne diyelim, üzücü.
-
Aralık ilk haftası için CFS'nin farklı çalıştırmalarla gösterdiği görünüm.
b31a5ba1dd135ab13b3d.png
ccaa332422.png
8d2aadc9a269cedd47f25c7.png
-
61f011c9d5dd02ea0af.png
6262c03dca.png
-
Kasım son haftası, Aralık başı



Ilıkçı çizgilermi kazanacak yoksa soğukçu çizgide devam edenlermi?
-
İki sene üst üste sahiller örtü görmedi. Üç sene üst üste olmaz herhalde diyerek içimi rahatlattığım saatlerdeyiz.
-
-
-
Kasım ayı bana kışın nasıl geçeceği yönünde fikir vermiyor. Sadece Kasım sonunda Kasım ayının nasıl geçtiğini görüyorum. Öyle bir şey varsa içinde bulunduğumuz duruma göre bu kışıda bitirelim


-
Kasım son haftası tahmin edilen sistem bölgemize bir miktar soğuma ve yağış getirebilir. Kar yağışı yaylalar ve dağlık alanlarda etkili olur. Aralık ilk hafta sonuna kadar sahillerde kar yağışı ve örtü yapacak güçte sistem beklentisi uzun vadeli tahmin verilerinde görünmüyor. Yüksek kesimler bu saatten sonra gelen her sistemde kar yağışı alacaktır. İç kesimlerdeki şehir merkezlerimiz beyaz gelinliği artık giymeli.
-
Cuma gününden itibaren bölgemiz sahillerinde gündüz sıcaklıkları 16-19 bandına inecek. Güneş bu hafta olduğu gibi pek ısıtmayacak.