site: zoom.earth
💯
site: zoom.earth
💯
Gümüşhane, Kürtün / Kazıkbeli Yaylası
ecmwf vs. veya yapılan kışlık tahminler gibi olacakta diyemeyiz ama.
Test
https://streamable.com/3x53kg
Bölgemizde dün akşamdan itibaren gerçekleşen maksimum rüzgarlar.
ECMWF 2020-21 kışı kar anomalisi
Sochi açıklarında iki göz Doğu Karadeniz dağlarını gözetliyor ![]()
Pazar akşamından Pazartesi sabah erken saatlere kadar Ayder yaylasında sezonun ilk saf kar yağışları görülecek. Alt sınır 3 cm, instagram tayfaya ekmek çıktı.
Radar düşük DbZ ile başlatılmış. Üzerinde yeşil kütle olan bazı yerlerde hiç yağış bile yoktur. Her kış aynı facia
Ens 240. saat z500 ortalaması beni tatmin etti. Azoru takip edelim bakalım.
Yomra, Araklı, Arsin ve Sürmene'de çok iyi yağış var.
İki saat içinde bölgemizde dar alanlarda devam eden yağışlar genişleyerek etkisini arttıracak ve yarın akşama kadar aralıklarla devam edecek.
Yeşil kütle bile kuvvetli yağmura neden oluyor.
Arina Abbott Kaçkar dağında.![]()
Kasım son haftası İç Ege, İç Anadolu ve Batı & Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde sezonun ilk yoğun kar yağışları görülecek.
Kasım ayı içerisinde 500 metre ve alt rakımlarda kar yağışı yapabilecek güçte sistem için verisel şartlar henüz olgunlaşmadı.
1000 metre ve alt rakımlarda Kasım sonuna kadar saf kar yağışı ve örtü ihtimali oldukça zayıf.
Arkadaşlar, Ayder etekleri derken daha yüksekleri mi demek isteniyor? Benim bildiğim dağın eteği zirvenin alt kesimleri olur, yanlış mı biliyorum acaba
Bizde anlatım biraz farklı, Ayder'in eteklerine kar yağacak derken Ayder'den görülebilen Kaçkar dağının eteklerinden bahsediyoruz
Burda yaşlılar sahilden dağlara bakıp "eteklere kar inmiş" derler. Tabi burda sahil kesimin eteklerinden bahsedilmez ![]()
En çok yağış alan altı lokasyon;
Giresun, Çanakçı: 137.6 kg
Rize, Pazar: 107.4 kg*
Rize, Güneysu: 98.0 kg*
Rize, Çayeli: 95.1*
Rize, Hemşin: 88.0*
Rize, Taşköprü: 85.8*
23:00'dan itibaren kuzeyli üst seviye rüzgarları deniz etkili yağışları beraberinde getirecek. Ana modellerde görülen yağış miktarlarının üzerinde yağış gerçekleşecek. 03:00 - 10:00 arası Trabzon'un batısı ve Rize-Artvin hattında diğer yerlere nazaran daha güçlü bir yağış söz konusu. 1600 metre ve üzerinde yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla görülecek yoğun kar yağışı 3-15 cm birikimi beraberinde getirebilir.
Akşam saatlerinden itibaren Ayder yaylasında karla karışık yağmur gece saatlerinde zaman zaman kar yağışları görülecek. İmkanı olan sezonun ilk saf kar yağışını görmek için Ayder merkezinden biraz daha yukarı rakımlara çıkabilir.